| lullaby57657 a întrebat:

Sunt fata, am 12 ani dar vreau sa invat sa joc handbal, fotbal, basket etc. Adica sa le dau clasa baietilor. Sunt foarte muncitoare si perseverenta deci nu vad de ce nu as putea. Dar nu stiu cum sa incep. Eu deocamdata nu sunt buna la sporturile astea, adica stiu sa prind dar nimic mai mult. Corpul il am facut pentru asa ceva, adica nu sunt plapanda. Am muschi, sunt lata in umeri si am picioare solide. Daca puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi? Multumesc anticipat!

7 răspunsuri:
| MdRoUgS a răspuns:

Inscriete si u la un club sportiv...e cel mai simplu! fundita?

| Anonim13344 a răspuns:

Handbalul este un joc de echipa, aceasta fiind alcatuita din 7 jucatori (6 jucatori de camp si 1 portar) dar pe foaia de arbitraj pot fi trecuti 12 jucatori; cei 5 jucatori, de rezerva, pot schimba, oricand in timpul jocului, pe cei din teren. Jocul consta in incercarea de a introduce mingea in poarta echipei adverse si de a apara in acelasi timp propria poarta impotriva atacurilor adverse. Mingea se joaca cu mainile, dar este permisa atingerea ei cu orice parte a corpului (cu exceptia picioarelor de la genunchi in jos); portarul poate folosi si picioarele pentru a-si apara poarta.
Jucatorul, in posesia mingii, are dreptul sa se deplaseze maximum 3 pasi cu mingea in mana, dupa care trebuie sa o paseze. Pentru parcurgerea unei distante mai mari, jucatorul trebuie sa dribleze ca la baschet. Mingea poate fi tinuta in mana maximum 3 secunde. La inceputul fiecarei reprize, sau dupa marcarea unui gol, jocul se reia de la centrul terenului, de catre echipa care a primit golul.
Dupa trecerea timpului de joc a primei reprize, echipele isi schimba terenurite pentru a se juca repriza a doua.
Baschet. Posturi de baza:
1) Point guard (trad: "apărător fix") : este, de obicei, cel mai rapid jucător din echipă, organizează ofensiva echipei, controlând mingea și asigurându-se că aceasta va ajunge la jucătorul potrivit, la momentul potrivit.

2) Shooting guard (trad: "apărător marcator"): creează numeroase trageri la coș; îl marchează pe cel mai bun jucător de perimetru al echipei adverse.

3) Small forward (trad: „atacant mic"): de regulă, este responsabil pentru înscrierile la coș prin avansări rapide printre oponenți și penetrări prin dribbling; în defensivă, caută mingile care ricoșează și fură mingea adversarilor, dar poate juca și mai activ.

4) Power forward (trad. „atacant puternic") : joacă ofensiv, de multe ori cu spatele la coș; în defensivă, joacă sub coș sau îl marchează pe omologul său din echipa adversă (în apărarea om-la-om).
5) Jucătorul de centru (engl: „center") : se folosește de înălțimea și de statura sa pentru a înscrie (în ofensivă), sau pentru a recupera mingile care ricoșează.
Sper ca te-am ajutat. Funda?





| andreeadenisa22 a răspuns:

Depinde de tine daca iti place, dar trebuie sa iei in calcul si varianta ca vei arata ca n barbat. Nu vreau sa te descurajez asta e doar parerea mea, acum faci ce vrei tu. Pa pa! :*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ar trebui sa ai un profesor de sport care sa te ajute sa inveti

| Anonim13344 a răspuns:

Baschet.Posturi de baza:
Point guard, Shooting guard, Small forward, Power forward, Jucătorul de centru.

| Catanovici_Cosmin_Cristian_1990 a răspuns:

Daca ai asemenea calitati te poti duce la un club de handbal voley baschet si daca crezi ca poti tu chiar poti si o vei facec...itizic eu.

| aNNtoNyO a răspuns:

Parerea mea e ca o fata mai bine e sa fie slabuta decat cu mushi si etc cum spui tu ca esti.Si daca vr sa joci fotbal chemati un prieten si joacate cu el.