Personal cred ca exercitiile de cardio au un mare rol in obtinerea unui abdomen bine definit.Insa desigur si dieta are rolul sau.Atunci cand vrei sa arzi grasimea si sa obtii acel 6 pack trebuie sa ai o dieta bogata in proteine, desigur important este si aportul de carbohidrati si grasimi, dar proteina vine pe locul 1.Ideal ar fi sa iei intre 1.5-2grame/kg corp pentru a face rezultatele vizibile intr-un timp mai scurt si da berea si anumite bauturi carbogazoase ar trebui pe cat de mult posibil eliminate.Bafta!
Este cel mai greu de antrenat muschi, gandeste-te ca noi il folosim chiar si cand respiram. La orice antrenament este folosit fara sa vrem si abdomenul, la orice exercitii.
Tine aceasta dieta de care ai zis tu, nu este adevarat cu cresterea, adica dulciurile si mancarea grasa te ajuta in crestere nu? Este o minciuna! Aceste alimente afecteaza rau cresterea.
Si raspunsul tau ar fi? ( in legatura cu dieta )
Am spus-o in sensul ca nu se pot vedea rezultate daca nu lucrezi bine, spune-mi tu acum ca ultimii muschi abdominali sunt usor de lucrat ma expertule si ca muschii abdominali oblici sunt la fel de usor de lucrat ca gambele, spune-mi ma si nu mai comenta degeaba ca eu stiu ce zic, in primul rand am citit nenumarate carti doar despre muschii apoi cum sa ii antrenezi, exercitii, etc.
Cred ca e cazul sa te apuci tu de șah, poate facem o partida, vedem.
Nu mai comenta degeaba iti pot demonstra ca am dreptate, si este interpretat asa acest muschi de multi deoarece au un strat de grasime si nu sunt vizibili deloc aproape.
Nu vreau sa dau nimanui sfaturi aiurea, pai daca nu stiu ce sa fac? Sa stau asa si sa nu stiu sau sa intreb? Atrofierea muschior se poate face din multe boli ce nu se transmit numai prin sedentarism, nu stiu ce senzatii sa am poate dar sunt bine documentat in exercitii cum sa le fac corect si la 14 ani mie m-i se pare ca astea ar fi cam bazele sa stii sa executi coresct, eu stiu oameni care au slabit foarte repede prin diete de gen dukan si ma gandeam ca se poate face ceva de genul doar prin miscare sau exercitii cardio, programul de definire stiu cam care este, stiu cam ce ar trebui sa fac eu am intrebat doar daca pot sa ma solicit la maxim pentru a se putea vedea cat de putin si in 10 zile, nu vreau sa jignesc pe nimeni sau cunostintele lui, eu am un fel de fobie cu aceste boli deoarece sunt pasionat de asazisul culturism, adica e muschi, ma fascineaza, voiam sa zic ca este greu sa se vada definitii din cauza stratului de grasime. doar ca nu ne-am inteles, nu m-am exprimat eu bine, știu și nu am zis niciodata ca stiu tot, stiu ca mai am de invatat, dar sunt foarte pasionat si sunt incepator, și știi si tu ce vor incepatorii, nu au răbdare si vor in cat mai scurt timp cat mai multe rezultate, mai ales ca sa tinem cont si de varsta ce o am, la 14 ani, eu nu am nici o cunostiinta care sa faca sala, de fapt nici 14 nu am am 13 jumate, dar nu varsta conteaza pe cat pasiunea, incerc sa fac singur din rasputeri, am numeroase cunostinte ce practica acest sport adica culturismul si cand mai pot ma documentez si prin intermediul lor, nu vreau sa ajungem sa ne certam pe baza acestor mici neintelegeri, cand am zis ca am citit, ma refeream ca am citit mai ales de pe site-ul culturism.ro, si sunt de asemenea pasionat si de biologie unde am invatat multe despre muschi, poate ca am sezatia ca stiu totul, dar nu pot eu sa zic sincer in fata mea ca nu stiu nimic in acest domeniu, si intr-un fel tu ce faci? daca nu as avea o oarecare pasiune pentru asta puteam si sa ma las definitiv doar pentru ce ai scris cu sahul.
Nu? Descurajezi? Asta nu e prea bine.
Nu m-am apucat serios sa zic asa, adica fac 2-3 antrenamente pe saptamana, dar nu le fac foarte intens deoarece am anumite probleme cardiovasculare si nu vreau sa le agravez, totusi, eu vreau sa fac ceva gen bodybuilding, nu culturism, nu am zis ca stiu bazele, consider ca nu fac ceva gresit, nu fac cu greutati foarte mari, (max 10 kg) si altceva nu fac in afara de cardio, m-am apucat de la 7 ani de inot, si inca practic acest sport, chiar daca nu sunt foarte avansat, imi place si lucreaza si el intr-o masura destul de mare muschii corpului.
Nu consider ca ceea ce fac eu si intensitatea cu care fac antrenamentele mi-ar pune cresterea sau sanatatea in pericol. Mersi de sfaturi.