| AndreiRD a întrebat:

Va adresez o intrebare, am facut cu 100 kg 1 repetare pe orizontala, m-am cam fortat si mi s-a inrosit ochiul, dupa o ora si-a revenit un pic la normal, dar din cate am citit pe internet daca pui o presiune foarte mare este un risc ridicat de glaucom.
Vreau sa mentionez ca nu voi mai face cu 100 kg am vrut sa-mi testez puterea

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ridicare de greutati masive pot duce intr-adevar la glaucom (care trebuie operat in primele 48 de ore, ca sa nu pierzi vederea), mai poti face hernie testiculara, hernie de disc (la coloana), rupere musculara, dureri de sapte samd.
Te sfatuiesc sa lasi ridicare greutatilor in seama harterofililor si faci sport osisbuit pentru varsta si categora ta, fiindca nu merita sa-ti distrugi coloana, testiculele sau ochii, pentru a te lauda prietenilor cu o prostie.
La acest moment, te sfatuiesc sa mergi de urgenta la spital, pentru o evaluarea oftalmologica!

| Sekim a răspuns:

1. Daca ești speriat, nu te mai duce la sala pentru că asta nu e o trăsătură pe care ar trebui sa o aibă un sportiv ( in general )
2. Glaucomul are anumite simptome și cauze, nu se face dintr o ridicare, nu se face așa în 5 min cum bati din palme și în niciun caz nu dispare roșeață după ceva timp
3. Ai primit răspunsul și de la Dani Vasilica, de ce mai întrebi și aici? In cazul in care exista posibilitatea sa ai ceva, sigur ți ar fi spus pentru că știe
ce vorbește, zic și eu. Daca chiar ești speriat te duci și îți faci un control la oftalmologie.