| Maxx23 a întrebat:

Voi ati da 50-70 lei pentru 1 sedinta de antrenament (o ora) la sala? Adica sa ai antrenor.

24 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pentru primele 2 saptamani este necesar si util sa ai antrenor, ca sa-ti explice ce trebuie sa faci pentru tine, cum sa te incalzesti, ce aparatura sa folosesti si cum anume sa o folosesti pentru fiecare grupa de muschi, ca sa faci exercitiile corecte si sa obtii rezultat maxim.
Dupa 2 saptamani de training, nu mai este necesar un antrenor, fiind inutil si costisitor totodata, tu stiind deja ce trebuie sa faci, acum fiind doar munca de rutina, pe care o repeti cu frecventa cu care ti-a explicat antrenorul in primele 2 saptamani.

| sierra1 a răspuns:

Nici nu e mult 70 lei dacă se ocupă DOAR de tine

| Maxx23 explică (pentru sierra1):

Cum sa nu fie mult? Esti prost?

| sierra1 a răspuns (pentru Maxx23):

Iar ai impresia că vorbeșit cu mă-ta (observi că are și cratimă?)

| MaiuirynAlecs a răspuns (pentru Maxx23):

De ce jignești gratuit

| cristi202 a răspuns (pentru sierra1):

E cam mult. 60 pe sedinta e la WorldClass, dar sunt sali care merg si pe mai putin.

| cristi202 a răspuns (pentru Maxx23):

Nu e prost, doar nu stie.
Pot eu sa te fac prost daca nu stii care e cea mai inalta cladire din lume?

| sierra1 a răspuns (pentru cristi202):

Dacă se ocupă EXCLUSIV de geniul nostru, așa cum am zis din prima, nu e mult!

| cristi202 a răspuns (pentru sierra1):

Daca esti geniu, atunci, da, merita investitia. Caci si scoti pe urma. Daca nu, nu prea, sunt si mai ieftini. Eu ti-am dat pretul pentru unul exclusiv personal.

Așa, infomativ și la nimereală:

https://vivasportclub.ro/preturi/antrenor-personal/

Oricărui căcăcios îi ia/cere suma asta și repet a 3 a și ultima oară: e puțin

| sierra1 a răspuns:

și tu ai impresia că vorbești cu mă-ta, așa-i? (desigur, cratima e la locul ei)

| Lukasssz a răspuns:

Nu

| Nirvanaaa a răspuns:

Dacă m-as duce o data pe săptămâna da, dacă nu as lua asta in serios.

| MValentin a răspuns:

Om ce face sala/sport de 2 ani aici.
Ignoră persoanele ce nu au pășit in viata lor intr-o sala si incep cu este necesar sa x, y, probabil ce au făcut este să urmărească persoane ce fac sala pe Youtube si gata au devenit experți/experte rolling on the floor.
Uite raspunsul meu: nu, nu merita.
Un abonament la sala in Romania costa intre 100 si 200 de lei/luna, 50 de lei pe o ora cu antrenor lei ar reprezenta sala platita pe jumătate de lună.
Ce iti recomand? Inainte de a incepe sala uita-te si documentează-te de pe internet.
Fa-ti o rutina de exemlu: luni faci biceps, umeri si cardio apoi marti spate si triceps. Apoi orice exercițiu nu il stii face, uita-te le Youtube. De exemplu: fluturari la scripeti pentru piept. Apoi la orice este nevoie incat sa inveti o postura corecta a spatelui, bratelor, picioarelor, depinde de grupa.
Si cel mai împortant mereu sa faci incalzirea mușchilor si a articulațiilor. Baftă! Să nu uiti si de alimentație.

| cristi202 a răspuns (pentru MValentin):

1) Daca vrei sa gasesti profesionalism, nu cauti pe net. Netul nu este (cel putin inca) o sursa sigura de informatie. O zic in dreptul meseriei mele de sudor, am vazut atitea lucruri gresite despre sudura incit am realizat ca, daca te iei dupa net, e grav. Chiar si Wikipedia contine greseli in acest sens.
Rutina ta e program pentru avansati, caci cei avansati isi lucreaza grupele de muschi pe zile. La incepatori, lucrurile stau altfel primele trei luni, pentru a nu suprasaolicita muschii
De ce consider eu ca e benefic sa iti iei un antrenor: pe net nu vei gasi date importante cu privire la cum sa faci exercitiile corecte. Eventual doar pozitia fizica a lor. Dar sunt o sumedenie de "trickuri" pe care daca le stii nu tragi aiurea de fiare. Pe net nu iti va zice nimeni ca la inceput nu e bine sa tragi cu greutati mari, pana se obisnuiesc muschii sa lucreze, altfel risti sa ii blochezi, incit sa nu mai creasca, sau nu iti va spune ca, pentru eficienta maxima, cand tragi de greutate trebuie sa o faci de doua ori mai rapid ca si cand o lasi, sau ca, daca vrei rezultate bune, intre exercitii ar trebui sa ai un minut, maxim un minut si jumatate pauza. Ti-o zice unul care a avut antrenor pe antrenorul campionului european la bodybuilding in 1986 (campionul a fost un ungur din Timisoara), daca nu crezi, poti sa te informezi la cei batrini ce au avut de-a face cu sala, sala de la Electromotor din centrul Timisoarei unde era el antrenor era renumita in tara (e adevarat si ca erau mai putine sali prin anii 90 in tara). Cu sfaturile lui am sarit de la 1, 96 si 66 de kg la 1, 98 si 86 de kg in doi ani.

| MValentin a răspuns (pentru cristi202):

Okay din primele randuri mi-am dat seama ce informatii ai putea da si nu o sa ma chinui sa citesc tot.
Eu unul fac de ani chestia asta si tot cu ajutorul,, Youtube-ului,, si la momentul actual ajut pe cine pot vazand ca nu are o poziție corectă etc. Tu crezi ca antrenorii aia au ceva licență? Ahaha si plătești si ogramada de bani.
E diferența sa faci sală si e diferența daca vrei sa practici un sport happy

| Maxx23 explică (pentru MValentin):

Imi spui si mie sfaturi? Te rog

| Anyo1988 a răspuns (pentru Maxx23):

Eu zic asa 50-70 lei nu este mult in cazul in care ai bani si nu ai ce face cu ei, daca nu ai bani la discretie, gasesti pe eMAG gantere, si pe la dedeman sau pe undeva gasesti scripete, de asemenea la eMAG exista suport de prins pe perete pentru exercitii fizice care nu sun scumpe eu gasisem suprt pentru perete la 100 si ceva de ron plus gandere tot cam acolo ganterele am luat de 3 ori 1 data gantra si de 2 ori greutati pentru ea, ma ajuns undeva la 250 ron + un scripete care il aveam mai de mult si o sfoara si can fac exercitii imi ia undeva la 30-45 minute de antrenamente, si sunt inca la inceput, cu un mic serch pe Youtube gasesti o gramada de tipuri de exercitii pe care le poti face si antrenori care sa iti explice cum se face corect de preferabil daca cunosti engleza ar fi sa cauti in engleza gen " work out exercise " au chestii de genul si apoi de altfel si propriul corp poate fi folosit in diverse feluri pentru exercitii de genul " flotari, genoflexiuni, sarit coarda, " si pentru antbratze tragi un scaun in fata patului sau a unei mese foarte stabile, pui picioarele pe scaun, mainile in spatele tau pe masa si te apleci, te ridici si tot asa ( la inceput nu vei putea face mult dar cu timpul va merge ) succes

| cristi202 a răspuns (pentru MValentin):

Nici nu trebuia sa raspunzi daca nu ai citit tot. Eu am avut ca antrenor pe antrenorul care a scos campionul european la bodybuilding pe 1986. Deci stiu ce vorbesc.
Stai linistit, sunt destui antronori cu licenta. Daca tii la ea, se poate verifica. Iti dau banii, imi arati licenta, e dreptul tau sa te informezi ca ai acces la informatii corecte
"Eu unul fac de ani chestia asta", Parca era vorba doar de doi. Deci, se vede in cine poate avea incredere cel ce a pus intrebarea. Mai mult, ce rezultate ai in acesti ani? Hai, concret! Ca, sa mergi sa tragi aiurea de fiare la sala, oricine poate.

| cristi202 a răspuns (pentru Maxx23):

Nu cere sfaturi cuiva care prima data ca face sala de doi ani, si apoi ca face de ani de zile. Poti avea incredere? Citeste raspunsurile lui!
Eu cateva sfaturi, ti-am dat deja in raspunsul meu, daca mai vrei, iti pot da. Dar nu ca un antrenor, ci ca un simplu spotiv, un antrenor stie mult mai multe. De aceea e merita sa dai bani, dar nu cit ai spus tu in enuntul intrebarii.
Si nu te lua dupa Youtube unde oricine posteaza ce vrea, si e luat de bun. Eventual intra pe site-uri dedicate acestui sport, acolo ai sanse mult mai mari de a afla informatii corecte.

| tudorvolcano a răspuns:

Nu, decât poate dacă ar fi vorba de un expert în arte marțiale, cu antrenament în Legiunea Străină/veteran în Afghanistan sau Iraq, și aș face cu el antrenamente intensive de apărare, maximizare mușchi, cursuri de tras cu arma, baionetă, cursuri de supraviețuire etc. și aș primi în plus și mâncare pentru slăbit și creșterea mesei musculare, iar antrenamentele să fie 3-4/ore din 24, 7 zile pe săptămână.

E vorba de peste 500 de euro pe lună, aceștia sunt bani serioși, e cât 10 abonamente la o sală bună.
Cu 250 de euro, îți poți asigura o lună de sală la o sală super bine amenajată, eventual și cu piscină și saună, plus o alimentație bazată pe filet de somon, filet de curcan, afine, coacăze + alte fructe de pădure, fără gluten, și fără produse lactate, care maximizează condiția fizică, iar să ridici greutăți, poți învăța de pe internet.

| CP16 a răspuns:

Eu dau 400 de lei pe 16 sedinte cu o doamna antrenoare care este antrenor secund la lotul national, am dat si mai mult la altii, dar mai mult de 600-650 nu merita.