Il spal pana nu mai are albeata si il fierb pur si simplu, iar intr-o tigaie calesc niste legume (ardei rosu, ceapa, etc) si adaug orezul.
Cand mananc branza, oua, carne, nu am nimic, de exemplu aseara cand aveam arsurile alea, mi-am prajit 2 oua si m-a lasat arsura si ma simteam mai bine.
In general de la carbohidrati am probleme daca ii mananc goi, gen paste, orez, etc.
Păi depinde, dacă ai un magazin foarte aproape e mult mai lejer și poate să aibă produse mai aproape de termenul de expirare. De la supermarket de regulă nu ar trebui să fie probleme dar am văzut personal cazuri cu produse neconforme, spre exemplu smântâna neconformă pilos comercializată de Lidl.
Ori asta ori poate e doar reacția corpului prin care îți spune să nu mai consumi așa mult carbo, pentru că sigur ai deficiențe. Scade carbo la jumătate și mănâncă fructe și legume in loc, fibrele hrănesc bacteriile din intestine și ele se vor înmulți și vor menține flora intestinală mai sănătoasă. Asta se întâmplă în timp, nu de pe azi pe mâine.
Da, in mod normal ar trebui sa absorbi nutrientii, dar ceva nu poate fi digerat/descompus si iti cauzeaza senzatia respectiva. Ar fi bine sa il eviti daca nu iti fac ebine.
De obicei ma simt bine.
Dar in general cand mananc orez nu mai trag basini.
Mananca orez in cantitati moderate. Poate te vei simti mai bine.
Oricum, orezul are o metoda de preparare - ceva gen, prespalare, spalare înainte de fierbere. Sa scoti nu stiu ce din el - presupun ca amidon.
Incearca sa l prepari cum trebuie si sa mananci in cantitati moderate (per total) si daca vezi ca ai arsuri de fiecare data, atunci e posibil sa ai o intoleranta la el.
Eu as manca doar paste (sub orice forma), orez (la fel: asiatic, european, indian, simplu etc), dumplings, galuste, placinte de-alea cu carne, varza etc, falafel si alte chiftele bune de legume sau carne. Le tolerez foarte bine. Singura mea problema este ca parca ar merge si mai multe.
Nu cred ca de la orez este problema. Ce mai era pe langa orez? Sos, legume, carne etc?
Nu e neaparat despre orez, ci cum il mananci- cum l-ai gatit ( cat de bine, cu ce ingrediente adaugate), la ce ora il mananci, cata apa ai baut inainte si/ sau in timpul/ dupa masa, cu ce viteza ai mancat.
Toate astea determina procesul de digestie, care cred ca stii ce este.
Daca ai pus ceapa prajita sau chiar si fiarta in el, sau ardei, nu face prea bine la stomac, pentru ca, gastrita ( de care sufar si e), dar nu e sigur.
GAteste orezul simplu, fara nimic, intr-un rice cooker ( https://www.amazon.fr/......ref=sr_1_5 keywords=rice+cooker&qid=1677195036&sr=8-5) si va fi pansament pentru stomacul tau.
Piureurile de cartofi, iaurturile natur, cu minim 2H inainte de culcare trebuie sa fie cinele tale, nu mese copioase, si in general, orezul se mananca la pranz, niciodata seara.
Mucoasa stomacala sau intestinala e "iritata" de la bauturi carbogazoase si dulci (neaparat de evitat).
Cruditatile de evitat (fructe si legume verzi, ca varza sau ardei gras, broccoli.)
IN schimb, cartofii natur (naturali, fierti,, fara nimic) sunt buni.
N-am gastrita, si n-are treaba legumele puse in el cu arsura la stomac, nu e prima oara cand mi se intampla, si cand am mancat sarmale cu orez am patit la fel.
Problema e ca n-am adaugat carne si l-am mancat simplu.
N-am absolut nici o problema, pot sa mananc orice, dar atat timp cat mananc carbohidrati multi fara carne/oua langa, patesc chestia asta.
Cruditatile chiar nu imi fac nimic, am o dieta destul de diversificata.