| sow12 a întrebat:

Vreau sa fac sala timp de 5-6 luni și doresc sa iau proteine+creatina in acest timp. Întrebarile sunt:
1-Este ok sa fac sala 5luni luând acele suplimente și după sa renunț la ele și sa fac anumite exerciții acasă (flotari, tracțiuni etc)?
2-După ce voi renunță sa mă duc la sală și sa iau suplimentele respective voi pierde mult din masa musculara?(rog seriozitate, nu am găsit articole sa mă lămurească 100% )

Răspuns Câştigător
| BuLaNNNeL a răspuns:

Se va elimina surplusul de apa, vei parea foarte putin ca ai "pierdut", dar nu pierzi tesut muscular pierzi doar apa.

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La 17 ani, nu recomand suplimente chimice sub nici o forma, pentru ca-ti aleteraza sistemul hormonal si endocrin!
Manaca sanatos proteina animala: carnea de pui, curcan vita, porc, peste, pateu, ham, oua...cata vrei, cu salate si vegetale si fa multa miscare, asa slabesti sanatos dar iti faci si muscultaura.
Proteina pulbere si creatina te ajuta pe moment dar influenteaza masiv dezvoltarea ta hormonala si endocrina. NU este recomandat asa ceva la copii in crestere, pentru ca va distruge sanatatea!
Dupa 20-25 de ani, cand s-a terminat cu cresterea ta, poti sa iei ce vrei, acum, nu!
Stiu ca rezultatele sunt spectaculoase pe moment, dar am vazut ce ajung copii astia in cativa ani, dupa folosirea lor si nu doresc nimanui sa ajunga acolo.

| sow12 explică (pentru Violleta2022):

Am 18 ani și câteva luni, 1.85 și 76kg, nu cred ca o sa mai cresc de acum

| Violleta2022 a răspuns (pentru sow12):

Nu-i vorba de crescut, este vroba de finalizarea cresterii si dezvoltarii tale, care la baieti se incheie la 20-21 de ani.

| Cosmin86 a răspuns:

Un articol foarte bun:
http://www.getfit.ro/......ezi-2.html

Citeste-l de 5 ori. Asa intelegi.

| Sn4k3 a răspuns:

Da, daca te lasi de sala normal ca o sa pierzi masa musculara (flotarile, tractiunile nu ajuta la cresterea ei), cu atat mai mult daca renunti la suplimente si nu o sa mananci destul.

| BuLaNNNeL a răspuns:

5-6 luni? = 0.
De pierdut vei pierde ca nu te vei mai antrena la nivelul din sala, asta o data. A 2 a oara vei pierde din cauza ca suplimentul iti aduce un "plus", iar după ce renunți la supliment, "plusul" acela trebuie acoperit din mâncare astfel se transformă în "minus". Dar o data oprite antrenamentele reale si înlocuite cu flotari... pierzi.

| sow12 explică (pentru BuLaNNNeL):

Dacă voi continua sa fac sala fără creatina se va cunoaște mult scăderea masei musculare? Eu vreau sa iau creatina câteva luni pentru mărirea forței, după sa nu mai folosesc

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru sow12):

Se va elimina surplusul de apa, vei parea foarte putin ca ai "pierdut", dar nu pierzi tesut muscular pierzi doar apa.

| hgcl a răspuns:

O sa iei suplimente, si rezultatele tale or sa fie atat de bune incat o sa te lasi de sala. Asa ca, mai bine fa miscare in general, lasa palnurile astea diabolice.

| combativul a răspuns:

Si cu proteine si fara daca te opresti din sala, tot slabesti si plus ca esti incepator in 5 luni nu ai ce sa faci. Alimentatia + odihna face totul. Mai documenteaza-te inainte sa iei creatina.