| stefania62828 a întrebat:

Vreau sa pun masa musculara dar nu am o sala in apropiere credeti ca pot sa fac acasa? am 1.67 si 53 de kg, as vrea macar 60. Ce sfaturi puteti sa-mi dati? Multumesc ❤️

Răspuns Câştigător
| carevaescu a răspuns:

Ai un bmi sanatos. Dar si la 60 vei avea un bmi sanatos.

Poti face tot felul de exercitii stretching, acrobatice și calistenice. Pe Youtube gasesti o gramada. Important este sa-ti folosesti greutatea corpului pentru a solicita muschii pana aproarpe de esec - adica simti ca nu mai poti face inca a genuflexiune spre exemplu.

Importanta e si dieta. Sa fie bogata in proteine (pe langa altele), si sa nu fii in deficit caloric.

8 răspunsuri:
| 120bulevard a răspuns:

Avand in vedere ca esti fata, calisthenics ar fi perfect, incepatorii pun destul de multa masa intr-un timp scurt, o sa incepi sa observi diferente la brate, talie din primele luni. Nu-ti imagina ca o sa pui 7 kg de muschi asa ca prin clipita, totul vine cu timpul si dedicatia, dar si alimentatia

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Folosește tot ce poți pe post de gantere.
Ridică bagaje multe.
Cară multe.

Din câte știu pentru masă musculară ai nevoie de greutăți. De lucrat exact aia, masa musculară. happy

Tot ce prinzi la ridicat, nu da în lături. Sau achiziționează-ți niște gantere și pentru acasă. happy

Poți încerca și suplimente pentru această nevoie.
Succes!

| EliLeli a răspuns:

Cati ani ai?

| RoCkKiD a răspuns:

Stiu ca nu asta vrei sa auzi da realistic vorbind nu o sa pui 7 kg de muschi, si e destul de probabil sa nu pui aproape deloc.

Motivele sunt 2 mari si late.
1. Dupa nume pari fata, si din pacate voi puneti mult mai greu masa musculara. Asta e biologia.
2. Una din conditiile cele mai importante pentru ca un muschi sa creasca este sa cresti volumul de la o sesiune la alta gen daca azi faci 5 abdomene, maine trebuie sa faci 6...si tot asa doar ca intr-o luna o sa poti face prea multe. Daca la sala ai aparate care au setari din astea usor de accesat, acasa nu e cazul deci ramai cu calesthenics, care sunt exercitii ok dar nu pentru a pune masa musculara.

| Cksihja a răspuns:

Nu e că e imposibil există și fete musculoase însă e greu deci te așteaptă multă muncă. Un sfat ar fi să nu te forțezi prea tare ca să nu faci febră musculară.

| Violleta2022 a răspuns:

Ce varsta ai?
ca asta este extrem deimportant!

| nukeyly a răspuns:

Pe repede, o teava cu 2+2/4+4 sticle de 2, 5, 10 litri pline cu apa din cauza ca sunt mobile vor avea un efect mai bun ca greutatile clasice/fixe caci trebuie sa le echilibrezi permanent.

Acasa poti face ce vrei cat timp ai imaginatie sa reproduci din tevi sudate, gaurite, suruburi clasa 8.8 si cabluri otelite aparatele clasice de forta, un atelier de confectii metalice te ajuta dar iesi mai scump decat home made DIY si ai alta satifactie cand sti ca e facut de tine.
Daca ai timp de plimbare te pot indruma la cineva care face de vreo 50 de ani, official bani din sala home made DIY, are tineri cu medalii castigate la concursuri specifice. Daca nu vei plimbare, gaseti pe yt pasionati cu exemple din domeniu, home made.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

-cumperi echipament acasa;
- te treci pe plus cu caloriile+monitorizare a greutatii si a taliei, soldurilor, fundului, bratelor etc;