A stat 26 ani pe banca lui United si a castigat 38 de trofee cu ei, printre care 13 campionate in ANGLIA, nu cred ca a mai reusit vreun antrenor sa castige de atatea ori campionatul indiferent in tara in care a antrenat, a castigat absolut totul cu united, iar influenta lui in fotbal e foarte mare, el l-a transferat si pe Cristiano Ronaldo la diavoli de la Sporting si a contribuit la ascensiunea lui si nu doar a lui. Cand a luat-o pe United echipa aia era absolut mediocra, a dus-o in elita fotbalului si in prezent inca sunt echipa cu cele mai multe campionate in Anglia, chit ca mi-e greu s-o zic dar asta e adevarul. Ultimul titlu luat de United a fost cu SAF pe banca, asta spune multe despre cat de mare a fost, o legenda a fotbalului.
Am auzit, nu am cum sa-i fi urmarit evolutia pe viu pentru ca nici nu eram nascut cand asta antrena, insa m-am uitat pe palmaresul lui si mi se pare extrem de exagerat statutul de ''cel mai mare antrenor din istoria fotbalului", sunt altii cu un palmares mult mai bun decat al lui, antrenori legendari, pe unii chiar i-am prins in activitate, insa vin cu o lista: Carlo Ancelotti care inca antreneaza, e singurul antrenor care a castigat campionat in top 5 ligi (Anglia, Spania, Italia, Germania, Franta) + trofeul UCL de vreo 3 ori si multe altele, Marcelo Lippi, Fabio Cappelo, Cruyff, Arigo Sacchi, Helenio Herrera, Jupp Heynckes si lista poate continua.
Guardiola a un antrenor bun dar nu l-as pune in top pentru ca a fost un antrenor de conjunctura favorabila, a antrenat doar echipe bune care aveau bani, l-au ajutat si furaciunile sa ajunga la anumite rezultate. Inca ceva important de retinut despre Guardiola e ca el foloseste un stil care a fost inventat de Sacchi, ca mai apoi sa fie perfectionat de Cruyff, iar acum inca folosit de Guardiola (tiki-taka) si cu asta am zis tot : D astea sunt motivele pentru care Pep nu e mentionat in topul select.
Baliverne. Cel mai bun antrenor din istoria fotbalului e Sir Alex Ferguson, exista el si altii...ce a reusit asta nu o sa mai reuseasca nimeni, e intr-o alta liga fata de altii, l-am prins si eu cateva sezoane bune prin anii 2000, s-a retras in 2013.