anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

1. Admiratia si citarea continua a oamenilor de valoare, ne ofera automat si noua valoare? Si tinind cont de aceasta intrebare, se pune si o adoua problema:
2. Cum aratam in fata auditoriului, daca imbratisam ideile oamenilor mari dar prin ceeace spunem si facem, prin comportamentul nostru, dovedim ca sintem de fapt opusul celor pe care-i admiram?
Timp de reflectie asupra subiectului, nelimitat.

Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Putem sa-i admiram pe altii care ne-au impresionat prin ceea ce au facut, au scris, au creat dar acest lucru nu ne "creste" si noua valoarea pentru ca, in opinia mea, valoarea o dau faptele tale, nu doar vorbele mari pe care le-ai perora. Asa ca, cine se ascunde in spatele citatelor oamenilor de valoare din literatura, arta, stiinta, medicina etc nu inseamna ca acel om are aceiasi valoare ca titanul pe care-l citeaza.
Este bine sa citesti, sa te informezi ce au facut cei luminati din lumea intreaga dar daca tu ca om nu faci nimic care sa te defineasca pe tine ca individ, atunci esti un fel de imitator fara valoare.
Ai dreptate BRO sa pui o asemenea intrebare pentru ca, sunt destui care se "fofileaza" in randul creatorilor dar ei saracii nu stiu sa-si creeze nici drumul propriei vieti.
Daca esti demagog si spui doar vorbe fara acoperire, atunci auditoriul de care vorbesti tu, te "taxeaza" ca atare si nu mai are incredere in spusele tale si-ti dispar ascultatorii, dupa o vreme si ramai sa vorbesti doar "peretilor".
Sper ca oamenii adevarati sa-si faca "taducerea" viselor in fapte si atunci vom avea un alt fel de renume in lume.
Un gand bun tuturor si mai multe fapte si mai putine vorbe.

11 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

1-aparenta. 2-fatarnici.
@Bro, comunismul nu a existat nici o data si nu va exista atâta timp cât la baza lui se vrea primordial, constiinta, egalitatea si pricipiul fiecaruia dupa nevoi si necesitati. El este utopic din faşă. Omul nu poate merge inainte decât numai dacă are erarhie. Avand erarhie se nasc dorinte, avand dorinte se nasc orgolii, având orgolii calcam peste constiinta s. a. m. d. Poti spune ca intr-o comunitate toti membri ei pot fi constiinciosi si ii pot fi egali din principiu? Singura forma de organizare sociala "aproape", de ideile comuniste au fost chibuţurile evreesti care disparut ca forma de organizare sociala in prezent functionand mai mult pentru turisti.

| danut a răspuns:

Exista o vorba din batrani: "spune-mi cu cine umbli ca sa-ti spun cine esti". Citarea unor cuvinte intelepte spuse de oameni de valoare arata faptul ca resapectivul este un om "citit", cu un simt de analiza dezvoltat, deci un om care a avut de "castigat" din conoasterea si intelepciunea altora.
2. Aratam asa cum suntem, in situatia data de tine, meschini, "farisei", oameni cu doua fete.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Olala!
Cioran spunea ceva de genul că oamenii care se impăunează cu oamenii pe care îi cunosc spun multe despre valoarea lor. El era ceva mai tranşant, dar nu ştiu citatul mot-a-mot.

Părerea mea? Roata a fost inventată. Decît să apar ca plagiator al unei idei, prefer să dau nota de subsol şi să menţionez de unde vine ideea. Pot cita pe cineva şi pentru că nu sunt de acord cu el, nu neapărat pentru că îi îmbrăţişez vederile. Apoi, alţii poate au spus ideea la care mă refer eu mai bine decât mine. De ce să nu îi recunosc meritul?

O altă idee pe care o am este faptul că poate să cei ale căror idei au părut ca fiind avant la garde, au fost gîndite de alţii. Spre exemplu, comunismul a existat sub diferite forme şi înainte de Karl Marx, însă mulţi îi atribuie lui o parte a ideologiei.

Cine mai ştie unde stă originalul?

Răspuns utilizator avertizat
| Fredie a răspuns:

Salut. Interesanta intrebarea ta. Sa le luam pe rand. Daca admiri si/sau citezi un om de valoare exista doua variante: esti de acord cu opiniile sale, ii respecti ideile si modul de a gandi, asadar esti si tu o persoana inteligenta, ce merita stima, respect, etc. Varianta numarul doi este ca te folosesti de numele, reputatia acelei persoane celebre, culte, etc pentru a parea ceea ce nu esti, adica inteligent/a, samd. Dupa cum ai observat si tu, felul cum te comporti, ceea ce faci, ce spui in relatiile cu ceilalti definesc o persoana si nu citatele din cateva persoane faimoase. Bye. PS: scuze administratorilor pentru restul raspunsurilor ce au aparut Anonim. Nu a functionat internetul sau site ul asa cum trebuie. Incercati va rog frumos sa le stergeti. Multumesc!

| max_4494 a răspuns:

1. O noua valoare nu, dar ne face mai bogati prin cunoastere.Admiratia creaza si multa dorinta, numai sa fie benefica.
2.Demagogi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Zbenguici, comunismul am mai povestit eu aici, a aparut acum foarte mult timp si chiar a functionat. Insa pe vremea cind oamenii traiau grupati in cete, ginti si in special in triburi. Mai tirziu, uniunile de triburi si apoi societatile din ce in ce mai numeroase, au transformat comunismul intr-o utopie, facind imposibila aplicarea lui (si asta datorita nepasarii si egoismului care caracterizeaza marea majoritate a oamenilor).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

La Paler te gandesti?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Odata ce admiri automat te consideri, nu chiar opusul, ci un pic mai jos.Admiratia oamenilor de valoare si citarea lor continua in nici un caz nu poate sa ne confere valoare pentru ca nu facem decit sa luam ideia gata preparata de alta minte.Nu avem decit infimul merit de a arata si altora ce admiram.Fiecare om ar trebui sa stie ca a gasi ideile unor oameni mari e la indemina oricarui decazut moral si asta nu inseamna ca ne-am astepta sa nu mai fie.Cum spunea Einstein"A sti poate orice prost dar scopul este sa intelegi".

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am o memorie atat de slaba, incat nu ma pot lauda cu citarea continua, uneori nici nu imi amintesc bine titluri, daramite citate!
Te poti identifica in gandire uneori cu spiritul altcuiva care a primit recunoastere, e posibil, asta nu te face o copie jalnica. Insa asta depinde doar de tine si de modul cum stii sa iti dozezi idolatria, cat vrei sa fii original si cat vrei sa fii o copie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Depinde de auditoriu bro.cum sa aratam? ridicoli.mai ales daca citarea si imbratisarea ideilor respective tine mult.foarte mult.devii ridicol, si auditoriul se prinde la un moment dat, asta daca nu e un auditoriu mediocru. dar chiar si asa.