Cred că normalitatea este relativă şi mai cred că pot coexista milioane de normalităţi odată...sau niciuna, depinde de perspectiva din care privim.
Ceva mai aprofundat în răspunsurile de aici:
http://www.tpu.ro/......tatea-lui/
Normal, corect, gresit, adevarat, fals, pozitiv, negativ, rau, bun etc sunt niste notiuni realative si abstracte care sunt conditionate de societate si individ. De ce sunt relative?! Pai sa ne imaginam ca esti pe o planeta extraterestra cu fiinte extraterestre inteligente, intr-o societate in care este anormal si ilegal sa te imbraci. Poti tu sa-i contrazici pe acei indivizi, in baza a ce? Problema este ca noi ne credem buricul Universului si avem impresia ca notiunile si legile noastre sunt universale, dar inca nu suntem indeajuns de dezvoltati intelectual pentru a face astfel de afirmatii narcisiste. Avem impresia ca tot ceea ce stim se aplica la scara universala, dar nu mai departe la cea mai mica scara o dam in bara. Atomul are masa, stim asta sigur nu?! Particulele (din care este format atomul) sunt goale, fara masa...asta ne spune mecanica cuantica. Asadar cum se face ca atomul are masa desi este construit in totalitate de particule goale, fara masa?!
PS: a...dar stai ca este NORMAL!
Eu sunt satul de cuvanatul asta.Ma duc la un banchet vineri.M-am umplut de draci.Toata lumea zice camasa si pantofi ca asa-i normal.Eu vreau sa ma imbrac cum imi place mie, nu cum considera altii ca este normal.Si din cauza asta toti isi fac cruce mare si il invoca pe god zicand ca nu sunt normal la cap.
Daca vrei exemple de chestii cu adevarat anormale uitate putin la oameni. Dupa un timp vei observa ca a fi normal inseamna a fi identic cu ceilalti/a fi un fraier/a ii asculta pe ceilalti chiar daca nu iti convine.
www.anarchistcookbook.com(nu are legatura cu intrebarea.Este un site vechi dar poti gasi informatii utile daca te intereseaza chestiile astea sau n-ai ce face.)
1. Normalitatea este doar o senzație de confort; reprezintă doar simplul fapt că un lucru se repetă de mii de ori însă nimeni nu spune nimic, pentru că îl consideră normal. Mai mult de atât, normalitatea reprezintă lucrurile comune, firești, obișnuite.
2. A fi normal înseamnă a fi obișnuit. Înseamnă să te comporți la fel ca ceilalți, fără să-ţi dai seama. Iar acest lucru, poate fi plictisitor.
3. Nu știu ce crezi tu despre normalitate, şi lucruri normale, însă, știu sigur că toate lucrurile pe care le fac eu zilnic sunt idioate şi complet ciudate.
Legat de întrebare, cu siguranță ceea ce fac ceilalți zilnic nu este normal. Nimic nu e chiar atât de normal precum ni se pare.
4. În primul rând, nu-mi pasă cum cred ceilalți că mă îmbrac. Ciudat, idiot, normal, ce mai contează când mie îmi place?
Nu știu dacă normalitatea există cu adevărat; poate da, poate nu.
5. Există ceva numit google, caută acolo informații.
Http://www.nistea.com/prsuciu/teza/normalitate.htm
."normal",un termen aparent simplu dar destul de complex, atata timp cat te simti bine si crezi intr-un anume fel totul e "normal", depinde si de mentalitatea fiecaruia, ca tot ai spus ceva de haine.
Nu exista `normal` si `anormal` (sint doar niste termeni subiectivi), sunt doar niste simple concepte umane create in scopul de a ne ingradi unele dintre sentimente/instincte (distructive)/impulsuri pentru o mai buna armonie intre noi...sa nu se ajunga in stadiul in care sa ne mancam de vii, intelegi? Acestea nu reprezinta decat un set de reguli functionale in societate pentru a tine sub control populatia asa si cu justitia, incalca o lege penala si vei avea de suferit consecintele.De ce? deoarece asa a fost format sistemul, astfel incat sa te supui atat cat tii se cere.
Da am inteles, adica ca niste principii fundamentale pentru care nu ar trebui sa ne batem capul de ce sunt asa cat timp ele sunt bune ( cum ai spus tu mancatul de viu )
N-am spus nicicum ca ar fi neaparat bune, asa cum nici anormalul cu normalul nu exista intr-un spatiu obiectiv asa nici ceea ce se considera a fi bun(recomandat) cu ceea ce se considera a fi rau(daunator).
Normaliatatea variaza mult.Depinde de persoana.Normal e sa te simti tu ok cu ce faci.Nu conteaza ceilalti daca tu stii ca ce faci e normal.
„Normaliatatea variaza mult.Depinde de persoana.Normal e sa te simti tu ok cu ce faci.Nu conteaza ceilalti daca tu stii ca ce faci e normal."
Draga asa poate si un criminal in serie sa spuna ca ce face el este `normal` deoarece acesta cel mai bine se simte cand omoara oameni, e okay? Suntem de acord? Si acesta nu este decat un mic exemplu din miile de scenarii posibile care se afla pe sistemul "daca tu te simti ok cu ce faci atunci e perfect normal"...asa si cu un necrofil (alt ex.) caruia i se pare perfect in regula sa reguleze cadavre nu? De fapt nu, nu este in regula caci aceia sint oameni bolnavi psihic intelegi? Uite o idee noua pentru tine, eventual incerca sa mai si gandesti inainte sa mai oferi raspunsuri.Ce zici, crezi ca se poate?
De ce sunt oameni bolnavi la minte? de unde stii tu ca este anormal ceea ce fac ei? adica daca 99% dintre noi spun ca un lucru este anormal ca cel cu necrofilul, iar restul de 1% spun ca este normal, de ce noi ar trebui sa stim ca este normal? doar pentru ca suntem mai multi si spunem acelasi lucru inseamna ca avem dreptate?
Bravo, cum ai reusit sa te agati de un astfel de ex. nu stiu.
De ce e anormala necrofilia? Deoarece n-ai sa mai vezi nici-o alta specie/ nici un alt animal practicand astfel de anomalii sexuale, noi (oamenii) am dat un nou inteles sodomiei, in natura.
1 Normalitatea, la fel ca perfectiunea, e relativa. Esti normal in ochii cuiva care e asemeni tie, si esti ciudat in ochii cuiva care este diferit de tine.
2 Sa fii normal inseamna sa te asemeni cu majoritatea, dar majoritatea poate insemna un grup de oameni, dar pe langa acel grup mai sunt si altele care difera.
3 O zi e normala daca se aseamana cu celelalte, o poti lua ca pe o rutina, cu toate ca eu nu suport rutina, deci nici normalitatea celorlalti nu imi convine. Dar poate e un prost exemplu
4 Am spus deja ca normalitatea este relativa, deci difera de la o persoana la alta, fiecare avand o alta conceptie.
5 Scuze, asta nu stiu.