anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

1. Ce este ploaia?

2. Ce se întâmplă în spatele fenomenului natural, numit PLOAIE?

3. De ce multă lume anxioasă susține că ploaia îi calmează, le calmează stările acelea anxioase?

4. De ce în filme este un elemet destul de des întâlnit și astfel de ce ploaia pare a fi efectul "artistului" în procesul de creație? Am mai auzit și pe alții care susțin că pe ploaie, simt nevoia să se uite la filme, să citească sau să facă ceva cu sens artistic. Clar dovada vie sunt și eu, deoarece pe ploaie am un turbo la capitolul imaginație, pe ploaie parcă toată chimia creierului meu se schimbă. Atunci imaginația este cea mai vividă. Deci de ce?

5. Deci putem asocia fenomenul ploaia cu serenitatea, dar și cu imaginația? Dacă da, de ce? Are cineva mai multe cunoștințe în această direcție, chiar podcasturi sau cărți?

26 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

1) Picături de roua. Sau, cristale de apa. happy
3) Ploaia, sau sunetul ei? Sunetul ei, ca și altele naturale, sunet reconfortante pentru psihic.
4) Ploaia te face sa te oprești, sa nu mai "alergi". Și atunci, daca sufletul e oprit, spiritul iasă în evidență. Imaginația, creativitatea, iasă mai bine in evidenta.

| anonim_4396 explică (pentru cristi202):

Domnule Cristi și la dv o plouat ieri? Observ că la această întrebare, aveți muuultă imaginație. happy

Și eu am avut acum două nopți, după o perioadă de impas. Chiar am mai scris o poezie. Prin mijlocul orașului, pe la aproape 12 noaptea, șezând direct pe asfalt, în plină furtună și ploaie. happy Ahhh, a fost divin. Vântul șuiera, dansau iarba și copacii, pâlpâiau două cruci din alea luminoase de la două farmacii, vedeam răscrucea de la intersecție, farurile de la mașini, luminile stradale și luminile de la siglele magazinelor, chiar și o țigară ce era să-mi zboare în cap rolling on the floor) Picura ploaia, se zbătea de asfalt, asfaltul pur și simplu lucea. God, o fost divin. Vreau să repet acea experiență, evident după ce îmi revin din înțepeneala care m-o cuprins. laughing)

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, și la mine a plouat! happy

Chiar ai stat pe asfalt in ploaie?!? happy
Daca da, cred că a fost o experiență unică. Era un film, in care doi îndrăgostiți se întindeau in oraș pe asfalt, pe carosabil, la miezul nopții. Dar nu pe ploaie. Cînd venea cate o mașină, se trăgeau repede. happy

Scri poezii? Poate îmi trimiti și mie cateva (in privat, daca nu altfel). Imi place poezia, uneori mai compun și eu, cel mai adesea catrene. Nu duc lipsă de creativitate niciodată, deci nu e necesar să plouă happy. Uite ce am compus acum cateva zile, inspirat de frigul de afara:
"Unde ești tu, primavara,
Ce veneai odinioară
Cu căldură, cu senin,
De ne bucurai din plin? "
happy

| anonim_4396 explică (pentru cristi202):

Ooo, domnule Cristi, văzusem filmul ăla. happy
Cumva era "The notebook"? Parcă în acela era scena asta de care spuneați dv. Dar din nu știu ce motiv nu l-am terminat niciodată și ceva la el nu m-a atras, însă tot acea scenă mi-a rămas și mie impregnată în memorie și chiar dr atunci am visat că poate o să fac și eu cândva asta. laughing)
În prezent îmi permit și îmi place doar să merg pe stradă, adică fix pe șosea pe la miezul nopții, când chiar nu prea mai sunt cine știe cd mașini. Dacă pui și căștile la maxim în urechi, e un feeling aparate. laughing) Ba chiar o mică adrenalină tot pr ploaie, când trece o mașină pe lângă picioarele tale și ai impresia că e cât pe aici să te calce rolling on the floor)
Cât de poezii, da, o să mai las pe aici, oricum deocamdată sunt supărată pe ele, că din cauza lor și a nebuniei mele de a sta în ploaie, m-am pricopsit cu o răceală cruntă. sad Din cauza asta nici nu mă pot bucura de vacanța mea. straight face Trist! Dar cam ăsta este sacrificiul artistului, zic și eu. laughing)

Deci despre primăvară laughing) Fain! Și eu cam tot ca dv scriu de obicei. Cam cu această rimă (am uitat cum se numea) mă pot exprima cel mai bine și în catrene și eu parcă mă simt cel mai ok să mă exprim. laughing
Am încercat și cu versul/rima albă, dar nu am reușit.
Dar mi-ați dat idei. Despre primăvară nu am prea scris nimic. Trebuie să mă apuc de treabă. laughing)
Și țineți-o tot așa, că se pare că mai avem un poet desăvârșit pe aici. happy

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

In primul rand, te rog sa nu mi te mai adresezi cu "domnule". Mai degrabă eu ar trebui sa mă adresez tie cu "doamna", cel puțin din doua motive, pentru că ești o femeie respectabila, și pentru că chiar ești "Doamna" elevilor tai. Mie nu îmi place să mi se vorbească cu dvs. Pot să fiu luat la per tu atîta timp cît mi se acorda respectul necesar. Nu mă deranjeaza nici dacă copiii o fac.

Da, era vorba de filmul "The notebook", unul din cele mai bune filme de dragoste. happy

Și eu merg pe sosea la miezul nopții. Dar e o obișnuință, o fac cu bicicleta.
happy Îmi place că e liniște și nu e circulație mare, tot orașul parca e al meu happy

Mie îmi place să mă plimb pe ploaie foarte mult, in special cu bicicleta, sa tot merg, daca am echipamentul adecvat ca sa nu mă ud. Odată un prieten bun avea de dus urgent din partea părinților ceva la o cunoștință, începea să plouă, m-a rugat sa merg cu el, nu era departe cam 1 km, dar era chestia cu ploaia, era vară, cald, și am plecat ca și cînd am mers pe uscat, doar in tricou, și a început să plouă torențial, cu bulbuci, abia mai vedeai prin ploaie, nici mașini nu prea treceau. Au fost momente unice. Cînd ne-am întors, am mers amindoi la mine acasă (el stătea într-un bloc vecin), sa ne schimbam, eram uzi de parca ne băgaseram sub dus. A fost o senzație super și pe ploaie, dar și după ce am reușit să ne uscam. Sweet memories... happy

Îmi pare rău că ai răcit. Dar, uneori pentru momente unice avem de platit un pret

Abia aștept să văd din poeziile tale.

Eu nu sunt poet. Nicidecum unul desavirsit. Abia am inceput sa scriu. Ii scriam doar soției la început, in joaca, cînd trimetea mesaj pe telefon, ii răspundeam in versuri. happy Acum am cam început să o iau în serios.

| sabin89 a răspuns:

Plouă stupid.
Cerul îşi scutură
Ca dintr-o ciutură
Frigul lichid.
...
A. e. i. o. u. ă.
Dacă continuă,
Mă sinucid!

| anonim_4396 explică (pentru sabin89):

Www, domnule Sabin, și dumneata ești tot un poet? happy
Nu întâmplător sunt TPUașii fani TPU, trebuie să te pricepi la scris, ca să dorești să stai mult pe TPU. happy

Dar cam morbidă totuși viziunea dumneata față de poezie și ploaie. laughing)
Să înțeleg că nu ești totuși fan ploaie? happy

"În obscuritate ne încălzim
Ca-n lumini să strălucim
În furtuni ducem bătălii
Prin războaie fără apatii

În izbânda sorții nu cedăm
Nu știm decât să creăm
Ducem tratative cu voi
Argumentăm pe note moi"

Ehhh, e mult mai lungă, dar cam asta am scris pe ploaie laughing)
Observ că și azi se lasă de o ploaie, de altfel se spune că în Săptămâna Mare mereu plouă pentru că plânge Maica Domnului, dacă ești de altă religie, îmi pare rău că spun asta, dar la noi în ortodoxie așa se spune laughing) deci săptămâna aceasta chiar aveam ploaie, dar de care nu mă pot bucura, pentru că sunt răcită cumplit. Deși poate mă voi gândi, să-mi fac damblaua și să ies prin ploaie până la epuizare laughing) poate mă fac și cu un concediu medical după vacanța asta laughing)
Ahhh, dar stai că un concediu medical în care să zac, de fapt nu mă ajută la nimic, eu aveam nevoie de un concediu și de timp pentru a-mi terminat niște hârtii restante de ceva luni bune laughing)
Deci zăcutul nu e rezolvarea. Pfff, trebuie să renunț la ploaie, vacanța asta și la dragostea ce i-o port. laughing

P.S. Sfat, domnule Sabin, apucă-te și dumneata de poezie. Ai talent! happy

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Adică...Topârceanu a avut talent, nu eu happy

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Apă care cade de sus.
2.În spate nu se întămplă nimic. Nici în față.
3. Fiindcă așa spun ele.
4. Fiindcă dacă nu ai imaginație, mai bagi o ploaie în film. Iar în cazul tău e invers, fiindcă ai.
5. Eu nu asociez. Fiindcă îmi place soarele.

Răspuns utilizator avertizat
| blackann a răspuns:

Nu mi place ploaia.

| anonim_4396 explică (pentru blackann):

Ehhh, fiecare cu plăcerile lui. happy

Dar nu știi ce pierzi, Blackanne.winking

Ploaia ca să-ți placă, în primul rând trebuie să o înțelegi, trăiești, apoi o să-ți placă. Nu urmezi acest ritual, o să te trezești cu angoase de la ploaie, nu cu iubire de ploaie. big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Domnule Dracula, sunteți sigur că nu ați greșit userul căruia să vă adresați? laughing)

Uitarăți? Eu nu am copii. sad
Aaa, ba da, am unii, dar ăia nu sunt chiar copiii mei, sunt elevii mei. happy

La ei vă referiți că i-ați bate? happy
But why?! sad

| anonim_4396 explică (pentru DracuIa):

Off, domnule Dracula, cam furios dv zilele acestea. :(

Cam la această întrebare, cu acest răspuns, distrugeți feng shui-ul întrebării. =)))
Vă las și eu ceva pentru calmare, mai bine. :)

https://www.youtube.com/live/ATAB96_yE68?feature=share

https://youtu.be/ufsGitfS75A

P.S. Orice vă încearcă zilele acestea, vă înțeleg, că mă înțeleg pe mine. Am zile de aș dori să sar la beregata cuiva, să sucesc gâturi sau pur și simplu să-mi jumulesc părul din cap. =))) □_●

Te încearcă multe stări de-a lungul vieții. Cam așa am fost toată săptămâna trecută, dar după ploile din ultimele zile, parcă toată furia/frustrarea/nervii/tensiunea s-or dus toate cu ploaia. :) Deci vedeți câte beneficii aduce o apă cerească? :)
Deși am auzit și oameni care au spus că totuși ploaia îi anxietează mai mult, în loc să-i calmeze. :)

| anonim_4396 explică (pentru DracuIa):

Nu știu dacă în furia asta există ceva dirty happy dar cam aceste feelinguri mă încearcă uneori.
Eu aș numi-o mai mult psicho mood. laughing

| Dandinelle a răspuns:

1,2 am o carte pentru copii care explica foarte frumos procesul apei in natura care te poate ajuta sa intelegi si tu cum se formeaza ploaia daca nu stii. (se numeste micutul strop de ploaie)
3. orice miscare sau sunet constant este asociat inca din pantec cu protectie si bine, deoarece in pantec simti bataile inimii mamei care sunt constante si asta te linisteste. cand ploua auzi sunetele constant + frecventa de sunet care te linisteste.
4. e legat tot de punctul 3. cand esti calm intri intr-o stare de letargie fizica si poate intr-o stare mai activa a creierului. Oricum suntem putin programati de l-a vazut atatea filme cu ploaie laughing)
https://mainlinetoday.com/......d-of-rain/
https://combiphar.com/......ne-of-them
Mai exista si denumirea de pluviofil happy

| anonim_4396 explică (pentru Dandinelle):

Hmmm, nice! happy
Mulțu! big grin

| Pichakchiu a răspuns:

Mie ploaia îmi provoacă nevroze. N-o suport.

| Tranconoid a răspuns:

Ploaia este o formă de precipitație care constă în picături de apă lichidă care cad din nori.

Ploaia este rezultatul condensării vaporilor de apă din atmosferă în nori, urmată de creșterea dimensiunii picăturilor de apă și căderea lor pe sol.

Multe persoane consideră că ploaia le calmează pentru că sunetele de picături de apă și atmosfera mai calmă pot avea un efect relaxant asupra corpului și minții. De asemenea, ploaia poate evoca amintiri plăcute sau poate fi asociată cu o atmosferă romantică sau melancolică, care poate fi reconfortantă pentru unele persoane.

Ploaia este un element comun în filme și alte forme de artă datorită capacității sale de a evoca o gamă largă de emoții și stări. Ploaia poate fi asociată cu tristețe, nostalgie, romantism, dar și cu speranță sau renunțare. Sunetele de ploaie pot crea o ambianță liniștită și pot ajuta la crearea unei scene emoționale sau dramatice.

Da, ploaia poate fi asociată atât cu serenitatea, cât și cu imaginația, deoarece sunetele și atmosfera creată de ploaie pot avea un efect calmant asupra minții, dar și pot stimula creativitatea și imaginația. Există multe cărți și podcasturi care discută despre efectele terapeutice ale ploii și cum poate fi aceasta asociată cu relaxarea și inspirația artistică. Un exemplu de podcast pe această temă este "The Rainy Day Podcast".

| anonim_4396 explică (pentru Tranconoid):

Ei bine, chiar n-am știut că sunetele ploii chiar pot avea efecte asupra noastră, deși da, ador și sunetul ploii. Dar e interesant.
Mulțumesc! happy

| Manticora a răspuns:

3. Pentru ca e monotona si de intensitate mica. Se aude pe fundal, incet, nu iti urla in creier sa te distraga si transforma atmosfera din casa intima. De aia multi zic ca atunci cand ploua e vreme de s3x
4. Pentru ca soarele = vara, si vara e leneveala, iti vine sa iesi si sa zburzi cu fluturii, nu sa stai confortabil si sa iti folosesti mintea
5. Poti asocia ploaia in viata ta cu ce vrei tu

| anonim_4396 explică (pentru Manticora):

La 4 te apropii de ce spunea Netflix într-un documentar pentru copii, dar super smart. happy
Spuneau că cercetătorii au descoperit că în procesul de imaginație ai nevoie de pace și liniște, monotonie și că de fapt ea chiar atunci se activează mai mult, când stai. Deci de aici se explică și ideea cu dușul, am auzit și că mulți oameni experimentează episoade huge de imaginație în duș. Acum mi se explică și mie multe.
Ehhh, mulțumesc. happy

Întrebări similare