anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

1.Dacă cineva primește adevărul, dar se luptă să nu-l accepte, se poate considera că persoana care nu acceptă adevărul, are probleme? Sau poate fi și varianta în care omul sau chiar oamenii care susțin adevărul despre el, să nu fie adevărul?

2.S-ar considera că persoana aceea trăiește în minciună? Dacă da, ar fi ceva greșit? Să spunem că acelei persoane chiar îi plac minciunile, ba chiar fanteziile. Ar fi ceva greșit?

3.Se poate considera că o persoană fără succes, nu are succes din cauză că nu acceptă adevărul?

4. Există tulburări psihice/psihiatrice și legate de adevăr (îl accept/nu-l accept, îmi place/nu-mi place).

5. Cum ne dăm seama că omul din fața noastră spune adevărul despre persoana noastră? Că ceea ce susține el/ei despre noi este adevărul?
Dacă mai mulți susțin același lucru (știu vorba aceea, nu mi-o spuneți că o știu mai bine decât cunosc Tatăl Nostru) despre persoana noastră, ar trebui să-l considerăm adevărul suprem?

6. Dacă mai mulți susțin despre un om că acela e prost sau rău, dar el refuză pur și simplu să creadă că e prost sau rău, dar nu crede nici că ar fi inteligent sau bun, dar PUR ȘI SIMPLU REFUZĂ să accepte ideea că ar fi rău sau prost, înseamnă că refuză adevărul? Sau înseamnă că doar se respectă? Sau înseamnă că e arogant/mândru?

7. Sper că pe astea le înțelegeți. happy
Mă mai macină o curiozitate. Oare oamenii care "nu acceptă adevărul" să tindă să-și refugieze viața în vicii? Altfel spus, oare oamenii care au vicii să fie oamenii ăia de mai sus care "refuză adevărul"?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

1. Ce fel de probleme? Psihice? De ordin personal?
Se poate... dar in acelasi timp se poate sa nu le aiba, adica, sa fie doar o persoana visatoare care sa traiasca prin prisma iluziilor a fanteziilor care, desi nu fac rau celor din jur, ar putea-o afecta pe persoana in cauza.

Ce este ADEVARUL?
Ei bine, el ar trebui sa echivaleze si sa fie sinonim intodeauna cu REALITATEA! ( REAL )
Daca cei din jur vad si percep CLAR REALITATEA, ei bine putem spune ca acei oameni detin adevarul!
Desigur, exista si posibilitatea ca aceea persoana / grup de persoane sa detina un Adevar alterat / neadevarat!
Toate variantele pot fi posibile!

Pana la urma unele Adevaruri nu pot fi dovedite sau nu pot fi pe deplin dovedite!
Asta inseamna ca ADEVARUL NU POATE FI ECHIVALAT CU REALITATEA!
Intalnim adesea si notiunea de PARADOX!
Deci, Adevarul poate fi ( in unele cazuri ) VARIABIL! Singurele ADEVARURI ABSOLUTE / CONFORME PE DEPLIN CU REALITATEA! sunt cele ce tin de legile fizicii si ale matematicii! Acolo, nimic nu e variabil! happy ( asta explica si notele mici ale elevilor la aceste materii happy, la ei totul e absolut variabil happy, pana si 2+2 poate face 5 : )

Deci, in concluzie, depinde despre ce Adevar vorbim!

Te referi cumva la PERCEPTIE?
Perceptia oamenilor asupra... oamenilor?

Si am si eu o intrebare la care chiar vreau un raspuns!

De ce s-ar lupta cineva sa nu accepte un adevar?!

2. Minciuna vs Adevar
Realitate vs Fantezie happy

Cred ca aceea persoana incearca sa se protejeze de Adevarul crud! De Realitatea dura! poate e o persoana sensibila... si asfel se pune la adapost!
Probabil considera ca nu poate face schimbari benefice, de aceea TRAIESTE IN PROPRIA-I LUME!
PROPRIA-I FANTEZIE!
PROPRIU-I BASM! happy
( totul fiind menit de a o proteja, ai fi scut si paza happy

DACA E BINE?

La un moment dat va trebui sa dea piept cu REALITATEA, ADEVARUL!

O va putea face? Va fi destul de puternica?

Cu cat traieste cineva mai mult in minciuna, cu atat va urî mai tare Adevarul!
Deci, trebuind sa infrunte Adevarul, care banuiesc nu e placut si pe care la ignorat mult timp... nu mai bine accepta adevarul si incearca sa devina cea mai buna versiune a sa? (?! )

3. Ar putea fi si asta un Adevar, dar nu singura explicatie!

4. DA! Scrizofrenie! happy ( e una din acele boli)
( poate nu vrei sa accepti ideea si sa renunti la poneiul roz care sta sub patul tau, iti canta melodii de amor si iti face cu ochiul laughing)) iar partea mai rea? Ei bine, nu accepti ideea de rahat pe care o spun toti nebunii, ca el nu exista laughing)

Doar un exemplu laughing)

5. Cum ne dăm seama că omul din fața noastră spune adevărul despre persoana noastră? Că ceea ce susține el/ei despre noi este adevărul?
Dacă mai mulți susțin același lucru (știu vorba aceea, nu mi-o spuneți că o știu mai bine decât cunosc Tatăl Nostru) despre persoana noastră, ar trebui să-l considerăm adevărul suprem?

Iti raspund tot printr-o intrebare!

Tu DE CE crezi ca ( toti ) suntem inzestrati cu un cerebel?
Raspuns : SA ANALIZAM! & sa ne analizam!

6. Poate fi oricare din variantele de mai sus! happy ( raspunsul poate varia in functie de contextul/ situatia / persoana clara adusa spre analiza happy

E la fel ca la Chestionarele auto poate fi o singura varianta, doua sau toate cele trei raspunsuri corecte! happy

7. Le-am inteles! happy ( dar ai facut un rezumat al unui roman - chestionar happy

DA! Absolut!
Oamenii cei mai afectati de vicii sunt cei care nu accepta Adevarul!( nu accepta ca trebuie sa faca schimbari in bine in viata lor, sa lupte cu ei insusi ca si cu cel mai mare dusman! Si asta, pentru a DOBANDI ELIBERAREA, FERICIREA! )..., daca l-ar accepta si-ar schimba si imbunatati stilul de viata, de trai, caci adevarul nu e facut ( doar ) ca sa demoralizeze! Ci si ( mai ales!) sa indrepte, sa schimbe, SA REZOLVE PROBLEME ASCUNSE & APASATOARE!
Adevarul nu trebuie sa devina un inamic ci un aliat! Asfel, dispar viciile! Dispare drama din viata acelui om, deci adio vicii! Salut Fericire! happy

31 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Bun, s-o luam altfel: dovedeste ca exista o dogma a Bisericii Ortodoxe Romane ca un barbat de 50 ani n-are voie sa se insoare cu o fata de 12 ani.

Sigur ca BOR nu-si propune sa incalce dreptul civil, dar varsta nubila juridica e o dispozitie de drept civil, nu de drept canonic.