anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

1.Din ce este format un magnet si ce se intimpla in interiorul lui?
2.Cum se magnetizeaza o bara de otel, ce se intimpla de fapt la nivel atomic, cine, ce si de ce influenteaza si cum?

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| relian a răspuns (pentru WR104):

Sincer acum tu ai inteles ceva de pe wikipedia? Am fost si eu acolo si am intrebat aci pentru ca aia nu este o explicatie. Spune tu folosind cuvintele tale ce este si ce se intampla la nivel atomic.De aia wikipedia n-are multi adepti pentru ca lumea nu are ce invata de acolo.Dar e o idee buna sa aducem completari si explicatii reale si pe inteles.

| relian a răspuns:

La 1 ma refeream la magnetita din ce este formata la nivel atomic si ce se intimpla de apare acesta proprietate?

| WhatheWow a răspuns (pentru relian):

Magnetismul e o forta atomica datorata electronilor fara de care atomii nu ar putea exista.
La anumite elemente, cum e magnetita, aceasta forta interactioneaza cu fierul determinand o reasezare a electronilor la nivel molecular. Aceasta carcteristica a magnetitei se presupune ca e datorata fulgerelor care datorita electricitatii produc acesta reasezare electronica. Ipoteza e sustinuta de faptul ca magnetita se gaseste doar in straturi de suprafata in natura si nu la adancime.

| relian a răspuns (pentru WhatheWow):

Scuma dar tot nu am inteles.Atomi sant peste tot si lemnul are atomi.Eu vreau o explicatie ce se intimpla intr-un magnet concret. Daca electronii fac ceva ce fac ei intr-un magnet si ce nu fac altundeva.Chestii de genul asta.La fel cind magnetizezi o bara de otel ce se intmpla acolo ce fac electronii id ce fac asa cineii influenteaza sa faca ce fac si etc.Definitii si eu gasesc pe net si in carti. Vreau ceva de genul mura in gura.Doar asa putem pune da am inteles cu adevarat un fenomen.

| WhatheWow a răspuns (pentru relian):

E grea matematica, adevarul ca nici mie nu-mi place dar inteleg principiile de baza; ma pierd in detalii.
Nu ti-am dat nici o definitie ci am incercat sa-ti explic cu cuvintele mele.
Daca se presupune ca electritatea fulgerelor actioneaza asupra magnetitei, determinand reasezarea electronilor intr-o formatie care permite exteriorizarea fortei magnetice, presupunem ca are si puterea de a interactiona cu fierul, producandu-i acestuia tot o reordonare electronica. E un fenomen ce are intensitate doar fata de elementul Fe si din aceasta cauza se numeste feromagnetism.
Sper ca de aceasta data ai inteles!