| Sawarekh a întrebat:

1) Din ce regiune am preluat noi romanii, stilul muzical lautaresc dar si manelele?

2) Este adevarat ca primii care au initiat stilul acesta muzical, a fost Egiptul?

Răspuns Câştigător
| carevaescu a răspuns:

Cuvantul in sine, manea, are origini turcesti. Ca influente se observa clar cele turcesti si balcanice, dar si uneori arabesti, klezmer, reggaeton, jazz, etc. Din nefericire este si asociata cu etnia rroma, deci rasismul catre acestia e transferat.

Desi despre rromi se spune ca au origini indiene, eu personal nu am detectat influente din muzica indiana in manelele contemporane.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru carevaescu):

Ce treaba are originile indiene cu muzica pe care o cântă? Țiganii au fost plimbați sute de ani prin orientul mijlociu și imperiul otoman. Nu puteau în sutele alea de ani să preia genul de muzică de acolo și să-l cânte prin Europa?

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Manelele vin din est, indieni, arabi. Au ajuns la noi prin rromi probabil

| CostinAlamariu a răspuns:

Orient, de la otomani și țigani. Dar nu doar noi l-am preluat. Multe țări în Europa din afara Balcanilor au preluat stilul lautaresc

| EliLeli a răspuns:

Puii mei, nu stiu, sa si le ia inapoi din partea mea...

| SuperCoolDude a răspuns:

Prost-gustul poate veni din orice punct geograficwinking și cel mai probabil de la indieni sau turci.

Iar țiganii și fala de sine pot amplifica efectulhee hee

Sper sa te ajutewinking bafta

| AndreaDanci a răspuns:

Manelele si lautareasca sunt o CIORBA, au 100 influente dar mai mari din india si de la arabi

| Nicusor1975 a răspuns:

Lautari si manelele au plecat di Balcani, imigrantii din Serbia, Croatia, Bosnia au adus in Romania acest stil.

| Sawarekh explică (pentru Nicusor1975):

Nu stiu ce sa zic, Romanii folosesc acele instrumente precum turcii de exemplu.

Întrebări similare