Intra intr-o camera fara fereastra dupa aproximativ o ora incearca sa iti dai seama cat timp a trecut...o sa realizezi ca timpul a disparut.nu mai exista.Eu daca vreau azi este 1 ianuarie si este ora 00:00.asta daca nu ar exista alti oameni care sa imi zica in ce zi sunt ei si care este ora lor.
Sunt ff multe intrebri la care nu putem raspunde.oare e viata dupa moarte? oare unde ne ducem dupa ce murim? oare exista reincarnare?:-s
Orice e posibil.Suntem niste simplii pioni pe o tabla de sah,niste prizonieri ai unui show ceresc, suntem niste chestii micute teleghidate de cineva, niste personaje din jocul Sims in care Dumnezeu se joaca sau pur si simplu suntem una cu totul. Dar de ce ne batem capul cu atatea filozofii? Un nene destept a spus sa nu ne luam prea in serios.
Intradevar Tron suntem niste prizonieri ai trupurilor noastre dar nu pentru eternitate.Suntem liberi datorita Gandului el poate calatori cu o viteza mai mare decat a luminii, poate ajunge oriunde, iar combustibilul Gandului este Imaginatia. Apropo timpul nu este limitat, timpul este o dimensiune, a 4 a asa ca el trebuie privit ca si distanta care se masoara in Km, doar o restrictie, in concluzie toate chestiile astea sunt niste constrangeri ale spiritului uman daca ele nu ar exista am fii toti niste Dumnezeii.
Hm...cred c-ai pierdut prea mult timp rumegand toate lucrurile astea amintindu-mi de cealalta intrebare a ta, cea cu sufletul.
Nu cred ca are rost sa despici firu-n patru pentru ca n-o sa gasesti raspunsuri...si chiar daca o sa gasesti,ele nu vor fi satisfacatoare pentru ca sunt date de oameni,iar oamenii nu pot explica lucrurile astea pentru ca nu au idee despre felul in care a aparut totul.
Nu vei afla raspunsul la intrebarea ta pe lumea asta, imi pare rau.
Desi nu te-am ajutat, vreau sa te rog sa nu uiti de ce apartii acestei lumi.Nu incerca sa traiesti doar pentru a afla raspunsuri pentru ca majoritatea timpului va fi irosit avand in vedere intrebarile pe care le pui.Nu vreau sa inlocuiesti somnul cu intrebari, iti vei face rau.
Cred ca cel mai bun raspuns pe care ti-l pot da referitor la intrebarile tale este 'probabil'.
Nu suntem prizonieri intr-o inchisoare eterna din punct de vedere psihic sau fizic. Budistii au in tantra metode de meditatie prin care constiinta se poate separa de trupul fizic, ca demonstratie ca nu ne tine nimeni prizonieri. Astfel poti gandi dincolo de limitarile fizice si poti face cam orice iti trece prin cap in momentul in care te separi.
Adica, tu consideri ca exista ceva in afara Universului? Ceva mai presus decat acest spatiu? Eu nu cred ca suntem limitati in acest spatiu si nici prizonieri, eu cred ca tot ce este potential putem atinge, doar avem nevoie de timp si tehnologie. Orice teorie care sustine ceva in afara universului este simpla speculatie. Si, nu se stie daca Universul este infinit.
@mnia
Nu imi pierd noptile ci consider doar ca viata mea e prea pretioasa sa o dorm.
Eu sunt cu tine.Hai ne luam niste furci dracesti si mergem in Rai sa le tabacim fundurile ingamfatilor de ingeri si ne luam la tranta cu Dumnezeu, ca vad ca esti tare suparat.
Ah, nu! Nu timpul trebuie sa iasa din noi, ci noi trebuie sa iesim din timp. E o chestiune de perspectiva.
Nu prea inteleg ce intrebi tu. Timpul este limitat dar nu se reseteaza el este constant (cu exceptia gravitatiei ce il incetineste pentru cel ce este in prezenta ei si a vitezei) sau cel putin atat stim pana acum, iar timpul nu este asa ca o magie el este strict legat de materie de energie radiatie, tot ce alcatuieste universul. Universul nu este infinit orizontul poate fi infinit dar universul atat timp cat a plecat dintr-un punct nu are cum sa fie infinit. Ce suntem? pai nu cred ca suntem atat de importanti incat sa fim pioni sau prizonieri cred ca pur si simplu suntem evolutia inevitabila a materiei...