Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 21 Noiembrie 2024 sunt:
Ce semnificație are dacă mai multe persoane visează o persoană ce a murit, persoana respectivă punând întrebarea: " Îmi este frig, îmi poți da o pătură sau o geacă. "?
Vechiul Testament (VT) poate fi discutat (studiat) în două planuri diferite: 1. Teologic 2. Istoric. În plan teologic este discutat la categoria Religie. Refritor la cel de al doilea plan, ce părere...? (mai mult)
Salutare, de ce simt un dezgust foarte mare cand simt miros de carne de porc? De exemplu, zilele astea, mama pregatea sa faca piftie, si pur si simplu imi venea sa vomit cand simteam mirosul din...? (mai mult)
Poti sa descoperi singur teorema lui Pitagora si cu toate astea sa te uiti la ea ca si cand o vezi pentru prima data, fara sa intelegi. - De ce ipotenuza este la patrat? - - Habar nu am, asa a rezultat...? (mai mult)
De ce comunismul eșuează la nivel mondial? Deoarece Karl Marx și- a imaginat o utopie fără să se gândească că ființele umane sunt egoiste și se vor gândi mereu la ei și nu la binele...? (mai mult)
Cum ajungi sa fii intuitiv medical adică sa ai o intuiție medicală?
Sa consideram ca reusim sa vindem 100 grame de faina cu 1 leu. Cand crestem pretul la 2 lei observam ca cererea variaza de asa natura incat putem vinde doar 93 de grame. Pentru 3 lei, doar 86 grame. ...? (mai mult)
Sa presupunem ca am deschis un stand de limonada. Vand un pahar cu 1 leu, iar in general reusesc sa vand 100 de pahare pe zi. Incerc sa cresc pretul paharului la 2 lei si constat ca reusesc sa vand doar...? (mai mult)
De ce atunci cand iti dai seama ca visezi, nu este bine sa spui unei persoane din vis ca tu stii ca visezi si ca ea este in visul tau?
Cui ii mai place domeniul psihiatriei di neurologiei? Eu mi- am cumparat manualul de psihiatrie clinica a lui prof dr. Dan Prelipceanu. Credeți că e util în viata sa citești asa ceva? Pe mine ma ...? (mai mult)
În ce măsură ne oferă istoria certitudini cu privire la evenimente și la cauzele acestora? Uneori zici că numărul teoriilor îl egalează pe cel al istoricilor. Un bun exemplu este Decembrie 89...? (mai mult)
Pot deveni expert în legea atractiei citind toate cărțile din seria Secretul (The Secret) de Rhonda Byrne? Ma va ajuta mult in viata?
A văzut careva spiriduși?
Realitatea in care traim este cel mai probabil una in care liberul arbitru nu poate exista. Dar de ce am vrea sa avem liberul arbitru? La ce ne- ar putea folosi? La un joc de sah mereu vrei sa faci ...? (mai mult)
De ce când tai o găină sau orice alta orătănii după ce i-ai tăiat capul corpul tot se mai "zbate" un timp? De ce dacă creierul controlează activitatea corpului...
Este dependența de păcănele (gambling) la baza multor dependențe de comportament? De exemplu unele jocuri video, minecraft, minezi să găsești diamante, sau alte jocuri LOL, CS, aștepți să...? (mai mult)
Tot jucandu- ma cu niste bucati de hartie mi- a venit in minte urmatoarea intrebare. Sa presupunem ca avem un patrat din hartie cu latura de 1. Suprafata lui va fi tot 1. Prima regula a jocului este...? (mai mult)
Este o deosebire între invenție și descoperire. Dinamita lui Nobel, de exemplu, a fost o invenție, pentru că așa ceva nu mai fusese până atunci. Să ne imaginăm acum un corăbier care, în...? (mai mult)
Ce credeți că ar vedea un om de pe o navă care s- ar deplasa cu viteza luminii sau cu o viteză apropiată de aceea a luminii? Știu că nu se poate atinge viteza luminii, sunt numai curioasă de ...? (mai mult)
Câte ore de democrație avem... zilnic? Eu am calculat 7 ore dorm și în timpul dictaturii dormeam la fel de bine, nu mă trezea împușcatu la 12 noaptea, 11 ore muncesc, acolo, nu ne alegem prin...? (mai mult)
Cum explicați atâtea știri, unele urgente, despre OZN urî, când, nu trebuie să fii pilot militar să înțelegi că jobul acestuia este, orice intrus neidentificat este forțat să se identifice,...? (mai mult)
Daca am 200 litrii de țuică de 30 grade și vreau să o fac de 35 grade câtă țuică trebuie sa scot din butoi și câtă palinca de 52 de grade trebuie sa adaug in butoi ca cei 200 de litrii să aibă...? (mai mult)
Https://www.descopera.ro/stiinta/20510260- gandirea- optimista- a- fost- asociata- cu- abilitati- cognitive- mai- slabe Pam- pam! :) Ce spuneți de asta? Mereu OPTIMISMUL o fost considerat cel mai...? (mai mult)
Ce parere aveti despre interactionismul simbolic a lui George Herbert Mead si Herbert Blumer?
Intr-un interval de la 1 la 10, cat de rezonabili considerati ca sunteti?
Ce este dragostea pentru voi? Poate trai vreun om fără dragoste?
S- a mai vorbit aici de faptul că matematica este necesară pentru cunoașterea naturii. De fapt, legile fundamentale ale naturii nici nu ar putea fi exprimate altfel decât într- o formă matematică,...? (mai mult)
Care dintre următoarele curente de gândire credeți că este mai aproape de realitate? A. Omul în natura lui este în mod intrinsec bun, dar societatea îl pervertește și îl duce pe căi rele. ...? (mai mult)
Cartea asta despre creier, neuroplasticitate si vindecare e buna? https://bookzone.ro/carte/neuroplasticitatea-secretul-longevitatii-creierului-bkz
Pot invata medicina holistica cu aceasta carte? https://www.librariadelfin.ro/carte/marele- dictionar- al- bolilor- si- afectiunilor- jacques- martel- - i52817?gclid=Cj0KCQiA35urBhDCARIsAOU7QwncWqAJjaICBYDNNSizU2fKdRMyseh-...? (mai mult)
Pe zi ce trece imi pierd din ce in ce mai mult nadejdea si increderea in societate si umanitate. Meditez si in cele din urma realizez ce naiv sunt, deoarece inca cred ca exista bunatate, altruism in...? (mai mult)
Hei TPU, Iata vine decembrie. Cum va impacati cu ideea ca a mai trecut un an din viata voastra? Fugit irreparabile tempus... Ceva realizari anul asta din lista aia de anul nou, o mai tineti minte? Pentru...? (mai mult)
Bună, va rog dacă puteți sa-mi dați exemple de niște cărți în tehnologia panificatiei(în special tehnologia pastelor fainoase) am nevoie pentru licență
Un joc cu piesele de domino. Haideți să ne mai și jucăm, de ce să stăm tot sobri! Să presupunem că vrem să construim din piese de domino o coloană, așezând una peste alta piesele - îndreptate...? (mai mult)
Printre cele mai dificile limbi de învățat din lume se numără mandarina, araba, japoneza, limbile baltice, etc. Desigur, lista ar putea fi mult mai lungă. Însă un lucru pe care îl au ...? (mai mult)
Câte secunde sunt într-o oră, e pentru un test online, vă rog seriozitate! Mulțumesc
Salutare. Cate tone are un tren? Din cate stiu un tren te poate decapita chiar si la 5km/h. Doar cu vagonul din fata in care e mecanicul cate tone are? Dar daca are mai multe vagoane in spate trase,...? (mai mult)
Dacă suntem energie inseamna ca nu ne pierdem după moarte ci trecem în alta stare căci energia nu poate fi distrusa.Nimic nu se pierde, totul se transforma. Oare ținând cont de asta conștiința...? (mai mult)
Funcționează legea atractiei din The Secret?
Salutare. Acum 2 ani am descoperit ca exista telekinezie insa am progresat foarte putin, pot sa misc o folie de aluminiu, o scobitoare, o bucata mica de foaie, sa misc un creion suspendat, cam ce ...? (mai mult)
Să vedeți cum arăta o zi din viața unui rege. Suntem în secolul XVII și e vorba, cred că deja ați ghicit, de unul dintre cei mai mari regi care au existat, supranumit Regele Soare. În timp ...? (mai mult)
Cum ar vedea un om din trecut, sa zicem din secolele XII, XIII, XIV, XV, lumea moderna? Dar ce credeți ca ar crede despre mentalitatea omului modern?
Buna! Îmi puteți spune tipurile de comportament în psihologie?
Bună! E pe aici vreun profesor sau vreo persoană mai pasionată de fizică care sa mă ajute cu o idee în legătură cu ceva?
Îmi poate explica cineva cum se rezolvă un exercițiu cu criteriul cleștelui?
"Morala (din latina, moralitas „maniere, caracter, comportament adecvat") e o percepție a comportamentului care diferențiază intențiile, deciziile și acțiunile între cele bune (sau corecte)...? (mai mult)
Cum ne dam seama daca un element din tabelul periodic este cu plus sau minus? (de ex: Na+, Cl -)
Aveti vreo parere despre acest fragment generat de inteligenta artificiala? Exista vreo parte care rezoneaza cu voi? Oare este corect modul in care conceptul de familie a fost denaturat? "Sclavia este...? (mai mult)
Având în vedere că un număr de telefon are 10 cifre, dintre care primele 2 sunt 07, câte combinații de numere (de la 0 la 9) pot fi maxime pentru celelalte 8 numere? Care ar fi ecuația matematică? ...? (mai mult)
Oare omul contemporan are într- adevar tot ce își dorește? Eu cred ca viața omului modern cere prea mult! Trebuie sa fi cel mai bun în tot ceea ce faci, școală, munca, familie absolut tot! Iar...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
ZeulMuschilor întreabă:
Anonimms128 întreabă:
nyoentox2002 întreabă:
Holy97 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Dulciuri de pe mapamond
Esti un fan infocat al dulciurilor? Vezi daca cat de multe stii despre ele!