De ce sunt constient de sine? De ce m-am nascut om si nu animal? Cum functioneaza mai exact natura cand e vorba de conceperea constiintei?
"Binele si raul trebuie sa fie intr- un echilibru, nu poate sa existe numai una dintre variante" imi spusese cineva :O, acum... unde este logica in asta? Tin minte ca am mai auzit asa ceva in vreun film...? (mai mult)
Ce părere aveți despre ingineria genetică? La ce credeți că se va ajunge dacă se va dezvolta foarte mult?
Incepand cu ce an domnitorii Moldovei erau numiti de catre turci?
Din cate se stie, Moldova a devenit vasala Portii in 1512. Care a fost punctul de cotitura?
Cine crede că va urma în viitorul apropiat l mini-era glaciara? (din 2030)
Viața are rostcând suferi?(eu sufăr psihologic)
Cand elemenrlee chimice reactioneaza acestea au tendinta de a- si realiza octet sau dublet pe ultimul strat de electroni prin mai multe cai(fie prin ionizare, fie prin covalenta). Dar de ce? De ce trebuie...? (mai mult)
Https://www.imdb.com/title/tt3062096/ Păreri? Ce credeți despre ideea centrală al filmului? Sunteți pro sau contra?
Care este sensul vieții și ce cautam pe Pământ? Funda celui mai concret raspuns
Deşi suntem diferiţi cu toţi, avem si lucruri în comun. De exemplu, finalul. La capăt de drum ajungem fiecare la acelasi punct: nefiinţa. Privite lucrurile din acest punct de vedere, ne- am putea...? (mai mult)
Bunicul meu a murit de 3 luni, iar bunica l- a visat recent. Se făcea că venise și se oprise la oala cu ciorbă, mâncând cu poftă. Bunica fugi în a treia cameră, unde era nora, Dana, cu un...? (mai mult)
De ce este ascunsa istoria, si de ce suntem mintiti in fiecare zi? ISTORIA PĂMÂNTULUI Viața, istoria și forma acestui pământ m- a făcut sa pun multe semne de intrebare. Trăim pe un pământ...? (mai mult)
Perioada in care Transilvania era suzerana Imperiului Otoman? Unele surse zic 1541- 1688, altele zic 1526 - 1699 si chiar si 1566 - 1699. Care dintre aceste sursa este credibila? Va rog sa dati un...? (mai mult)
Daca tai o sfoara in doua, rezultatul va fi aceeasi sfoara dar de lungime injumatatita, de doua ori, sau vor fi 2 sfori noi?
Care este starea bestiei? si cum poate descoperi un mizantrop prin arta faptul ca omul e intre bine si rau?
stiu ca o sa para mai ciudat ce spun dar am 12 ani si imi plac chestiile horror si mesajele gen semnele ciudate si etc. Imi plac mult si as vrea sa aflu cat mai multe despre ele. Imi puteti spune...? (mai mult)
Ceea ce se vede nu reprezinta vreo dovada pentru ca se vede sau se aude sau este perceput de catre organele de simt ale omului. De exemplu faptul ca se vede zapada sau cum cresc ghioceii nu reprezinta ...? (mai mult)
Unii istorici spun că Napoleon a lichidat (sugrumat) revoluţia. Alţii, dimpotrivă, spun că a desăvârsit-o. Voi ce credeţi?
Majoritatea oamenilor de (ne)stiinta ajung sa isi piarda capacitatile intelectuale pentru ca isi folosesc excesiv creierul pentru a intelege si studia materia. Nu vorbesc neaparat despre probleme fizice...? (mai mult)
Din soia se poate face cam orice mancare? Se poate trai doar cu soia? De ce?
Incerc sa inteleg ce este "forta nucleara slaba" AKA "interactiunea slaba" si nu prea imi iese. :( Cea mai SIMPLA explicatie pe care am gasit- o este: "Forța nucleară slabă este responsabilă pentru...? (mai mult)
Dar ce- i drept asta e si adevarul? Totul are un sfarsit, contraargumente astept? Pesimismul se definește ca atitudinea omului care privește cu neîncredere viața și pe semenii săi și care consideră...? (mai mult)
Ce inseamna (dau funda raspunsului detaliat) privire ontologica?
Trebuie sa fii imatur ca sa ai o parere proasta despre tine (fizic)?
O persoană raţională isi neagă emoţiile?
Cine are chef de filozofie? Cum poate un mizantrop să recunoască faptul că majoritatea oamenilor se află între bine și rău? Si ce inseamna ca e intre bine și...? (mai mult)
Intre paranoia si mizantropie care e diferenta?
Piramida lui Maslow poate indica si nivelul de civlizatie al unui popor?
Care este pana la urma cea mai mare stea? Am cautat pe internet si rezultatele sunt diferite, unele o dau pe UY Scuty, altele pe VY Canis Majoris, altele Steaua Pistol, in altele am gasit R136a1. ...? (mai mult)
Pentru cei pasionati de stiinta, ati incercat vreodata sa va dovediti voua stiintific din ceea ce credeti daca e si real? Sau aveti un fel de credinta in stiinta? Este stiinta credinta omului...? (mai mult)
Ce cărți/autori ați încadra într- un "philosophy starter pack"? Vreau să citesc mai multe cărți despre filosofie și/sau psihologie dar nu știu de unde să încep. Până acum am citit doar Camus,...? (mai mult)
Cine a fost cel mai destept om din lume si la cat era estimat IQ-ul sau? Puteti sa imi scrieti chiar si viata lui si sfarsitul sau.
Incep sa devin sceptic in privinta stiintei, asta pentru ca se spune ca e dovedit stiintific, sunt atatea teorii cosmice cum au fost ele dovedite? Nici ceea ce a spus Einstein nu s- a dovedit totul,...? (mai mult)
Puteti sa-mi spuneti care este diferenta dintre nulitate relativa si cea absoluta? Ce atrage nulitate relativa si ce atrage nulitate absoluta?
Legea lui Hubble spune ca toate galaxiile se indeparteaza de noi cu viteza V proportionala cu distanta R fata de Pamant. Poate cineva sa imi explice de ce totusi galaxiile se ciocnesc unele de...? (mai mult)
Sunt curios de ceva, am sunat la curent si mi-a spus ca nu imi merge si merge la altii ca e in functie de faza, ce e aia faza? Fara spam
Cine castiga daca o da parte in parte 50 de procariote cu o leucocita?
Regii biblici Saul, David și Solomon au existat? Mulți zic că sunt fictiv, mai ales Solomon.
Din cugetările lui Socrate: 1. Mai bine să suporţi nedreptatea decât să o comiţi. 2. Nedreptatea fiind comisă, mai bine să suporţi pedeapsa decât să rămâi nepedepsit. Cum le consideraţi?...? (mai mult)
Salutare, am o problema si e serioasa! Recomandati- mi va rog o carte de psihologie- filozofie a gandirii femeiilor. Pur si simplu nu le inteleg, am iesit cu multe fete si nu stiu sa ma comport cu...? (mai mult)
Exista inventatori romani in viata? Si daca da care sunt aceia si ce au descoperit?
Am intalnit o fata care are urme de taieturi pe maini. Ce inseamna asta? vorbea la un moment dat ca i-a tratament antidepresiv.
Noi oameni, sclavi moderni ai plăcerilor in care ne scufundam tot mai adânc și din păcate nu vedem suprafața apei, noi oameni ce suntem?
Care ar putea fi cea mai buna modalitate de a avea un vocabular bogat in limba invatata? invatarea cuvant cu cuvant prin google? adica flash cards?
Chiar nu e nimeni pasionat de stiinta de pe TPU? cine e pasionat de neurostiinta sa imi raspunda si mie, de ce a intelege din ceea ce auzi este mult mai dificil decat a citi? https://www.youtube.com/watch?v=uH1aDCjypKg ...? (mai mult)
Am auzit la cativa oameni ca cica s- ar fi descoperit leacul pentru cancer dar nu e facut public si nu e dezvaluit omenirii fiindca companiile farmaceutice nu ar mai face bani din vanzarea medicamentelor...? (mai mult)
Ce parere aveti despre Testul IQ? Cat este de relevant?
Ce credeti despre documentarul "Journey to the Edge of the Universe" https://youtu.be/VwmBnSggcWU
Nu am inteles o chestie... La sfarsitul vietii FIECAREI stele se produce o gaura neagra, sau are SANSA sa se produca? Dar in cazul stelelor gigante si supergigante? Multumesc frumos :)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Animeforlifee9921 întreabă:
Augustius întreabă:
annonimaaaa555 întreabă:
DaciaRomania întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Tudor Chirila
Esti un fan adevarat al lui Tudor Chirila? Hai sa vedem cat de bine te descurci la testul nostru!