Unii istorici spun că Napoleon a lichidat (sugrumat) revoluţia. Alţii, dimpotrivă, spun că a desăvârsit-o. Voi ce credeţi?
Majoritatea oamenilor de (ne)stiinta ajung sa isi piarda capacitatile intelectuale pentru ca isi folosesc excesiv creierul pentru a intelege si studia materia. Nu vorbesc neaparat despre probleme fizice...? (mai mult)
Din soia se poate face cam orice mancare? Se poate trai doar cu soia? De ce?
Incerc sa inteleg ce este "forta nucleara slaba" AKA "interactiunea slaba" si nu prea imi iese. :( Cea mai SIMPLA explicatie pe care am gasit- o este: "Forța nucleară slabă este responsabilă pentru...? (mai mult)
Dar ce- i drept asta e si adevarul? Totul are un sfarsit, contraargumente astept? Pesimismul se definește ca atitudinea omului care privește cu neîncredere viața și pe semenii săi și care consideră...? (mai mult)
Ce inseamna (dau funda raspunsului detaliat) privire ontologica?
Trebuie sa fii imatur ca sa ai o parere proasta despre tine (fizic)?
O persoană raţională isi neagă emoţiile?
Cine are chef de filozofie? Cum poate un mizantrop să recunoască faptul că majoritatea oamenilor se află între bine și rău? Si ce inseamna ca e intre bine și...? (mai mult)
Intre paranoia si mizantropie care e diferenta?
Piramida lui Maslow poate indica si nivelul de civlizatie al unui popor?
Care este pana la urma cea mai mare stea? Am cautat pe internet si rezultatele sunt diferite, unele o dau pe UY Scuty, altele pe VY Canis Majoris, altele Steaua Pistol, in altele am gasit R136a1. ...? (mai mult)
Pentru cei pasionati de stiinta, ati incercat vreodata sa va dovediti voua stiintific din ceea ce credeti daca e si real? Sau aveti un fel de credinta in stiinta? Este stiinta credinta omului...? (mai mult)
Ce cărți/autori ați încadra într- un "philosophy starter pack"? Vreau să citesc mai multe cărți despre filosofie și/sau psihologie dar nu știu de unde să încep. Până acum am citit doar Camus,...? (mai mult)
Cine a fost cel mai destept om din lume si la cat era estimat IQ-ul sau? Puteti sa imi scrieti chiar si viata lui si sfarsitul sau.
Incep sa devin sceptic in privinta stiintei, asta pentru ca se spune ca e dovedit stiintific, sunt atatea teorii cosmice cum au fost ele dovedite? Nici ceea ce a spus Einstein nu s- a dovedit totul,...? (mai mult)
Puteti sa-mi spuneti care este diferenta dintre nulitate relativa si cea absoluta? Ce atrage nulitate relativa si ce atrage nulitate absoluta?
Legea lui Hubble spune ca toate galaxiile se indeparteaza de noi cu viteza V proportionala cu distanta R fata de Pamant. Poate cineva sa imi explice de ce totusi galaxiile se ciocnesc unele de...? (mai mult)
Sunt curios de ceva, am sunat la curent si mi-a spus ca nu imi merge si merge la altii ca e in functie de faza, ce e aia faza? Fara spam
Cine castiga daca o da parte in parte 50 de procariote cu o leucocita?
Regii biblici Saul, David și Solomon au existat? Mulți zic că sunt fictiv, mai ales Solomon.
Din cugetările lui Socrate: 1. Mai bine să suporţi nedreptatea decât să o comiţi. 2. Nedreptatea fiind comisă, mai bine să suporţi pedeapsa decât să rămâi nepedepsit. Cum le consideraţi?...? (mai mult)
Salutare, am o problema si e serioasa! Recomandati- mi va rog o carte de psihologie- filozofie a gandirii femeiilor. Pur si simplu nu le inteleg, am iesit cu multe fete si nu stiu sa ma comport cu...? (mai mult)
Exista inventatori romani in viata? Si daca da care sunt aceia si ce au descoperit?
Am intalnit o fata care are urme de taieturi pe maini. Ce inseamna asta? vorbea la un moment dat ca i-a tratament antidepresiv.
Noi oameni, sclavi moderni ai plăcerilor in care ne scufundam tot mai adânc și din păcate nu vedem suprafața apei, noi oameni ce suntem?
Care ar putea fi cea mai buna modalitate de a avea un vocabular bogat in limba invatata? invatarea cuvant cu cuvant prin google? adica flash cards?
Chiar nu e nimeni pasionat de stiinta de pe TPU? cine e pasionat de neurostiinta sa imi raspunda si mie, de ce a intelege din ceea ce auzi este mult mai dificil decat a citi? https://www.youtube.com/watch?v=uH1aDCjypKg ...? (mai mult)
Am auzit la cativa oameni ca cica s- ar fi descoperit leacul pentru cancer dar nu e facut public si nu e dezvaluit omenirii fiindca companiile farmaceutice nu ar mai face bani din vanzarea medicamentelor...? (mai mult)
Ce parere aveti despre Testul IQ? Cat este de relevant?
Ce credeti despre documentarul "Journey to the Edge of the Universe" https://youtu.be/VwmBnSggcWU
Nu am inteles o chestie... La sfarsitul vietii FIECAREI stele se produce o gaura neagra, sau are SANSA sa se produca? Dar in cazul stelelor gigante si supergigante? Multumesc frumos :)
De ce înainte dungile pe tricolorul românesc erau amplasate vertical (1848) (de la sus în jos) roșu, galben, albastru și în zilele noastre când unele persoane la diferite evenimente istorice...? (mai mult)
Care este cea mai ciudata zodie?
Buna seara la toti. Am inceput de o saptamana sa- mi deschid al treilea ochi si de- atunci ma doare capul si am si o chestie pe frunte in forma de inima care imi apare. Rog pe cei care se cunosc ...? (mai mult)
Stephen Hawking, NeilDeGrasse Tyson, Sean Caroll, Sam Harris sunt atei si zic ca nu era nevoie sa existe un creator al universului, dar daca nu era nevoie de ce zic ca e posibil sa fim intr- o simulare?...? (mai mult)
Cand credeti ca vor disparea statele si se va instaura un guvern global? Eu cred ca maxim pana in 2500. Ce regim politic credeti ca se va aplica democratie, totalitarism, monarhie, ceva mixt, ceva...? (mai mult)
Bună TPU, care este formula chimică a omului?
Salutare, eu sunt pasionat de astronomie de mic insa nu am dat prea mare importanta astronomiei, mereu am fost pasionat de tot ce tine de astronomie insa nu am avut niciodata ocazia sa ma documentez ...? (mai mult)
Cine este pasionat de psihologie sa raspunda, va rog o persoana care din cauza multor dezamagiri generalizeaza si afirma multe, in ce categorie e? http://www.e- psiho.ro/articole/mecanismele-...? (mai mult)
Oare cum va arata viitorul mileniu? D.p.d.v al tehnologiei, al stiintei, al societatii( anilor 3000)?
Leul chiar are inima cat capul unui om?
Ce parere aveti despre teoria Marii Glaciatiuni? Se poate ajunge la asta?
Care credeti ca este cea mai buna forma de comunicare?
Ce credeți, sociopatul este bolnav sau doar deviant? Și de ce? Sa nu uitam de faptul că sociopatii sunt capabili de crime oribile.
Heii, sa spunem ca eu sunt un copil de 10 ani ce este curios de lumea in care traieste. Un copil ce vrea sa afle cat mai multe despre ea si despre cei ce traiesc in ea. Eu fiind acest copil va voi pune...? (mai mult)
Lacomia si infatuarea. Sunt ele oare mostenite genetic, sau sunt doar niste "calitati" dobandite prin educatia celor 7 ani?
Mă tot gândesc la singularitatea aia sărmana, ce rău trebuie să se fi simţit ea singură asa, a nimănui, n- o băga nimeni în seamă, n- avea si ea cu cine schimba o vorbă, o idee. Ce e mai...? (mai mult)
"Nature is a common language". Ce credeti ca vrea sa spuna?
cine imi poate da o parere sincera aici: https://www.youtube.com/watch?v=LbhMPfTcFDI&feature=youtu.be Nu vreau sa imi fac reclama sau ceva, dar as vrea sa stiu cat de prost explic...
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
BitchInRedDress întreabă:
Elelena65 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Alina Eremia
Stiai ca Alina Eremia canta inca de la varsta de 5 ani? Sau ca este una dintre finalistii de la Eurovision Junior 2005? Hai sa vedem cat de multe stii despre aceasta chiar acum!