Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 13 Martie 2025 sunt:
Socrate impartea oamenii in 3 categorii: Prima era ca le este interzis sa asculte! Sa taca! Caci nu au ce sa zica! A doua categorie: li se permitea sa asculte, dar sa nu comenteze! A treia categorie: ...? (mai mult)
Tot controlul care se intampla in lume..., iar apoi sunt invinuiti oamenii ca au tot felul de probleme. Ma refer la faptul ca s- a introdus ideea de Dumnezeu, fiinta supranaturala care i- a creeat pe...? (mai mult)
Care e legatura dintre luna plina si mare? Cum o afecteaza?
Ce părere ai despre realitate?
In cati ani se descompune complet un corp uman? Mai exact, cand ajunge in ultimul stadiu, unde ii mai raman doar oasele. Cineva mi-a spus ca ia peste 30 de ani, ca un corp sa se descompuna complet.
Ştiinţa opreşte timpul sau îl distruge?
Egiptenii se trag din evrei? As dori putina lumina in acest caz cu argumente si dovezi pro sau contra.
* (basically, toate întrebările mele încep la fel, Xd) De ce oamenii încearcă pe parcursul unei zile să se împotrivească situației în care se află? Schimbarile de dispozitie vin din cauza...? (mai mult)
De ce trebuie să existe ceva?
Care este "piramida" job-urilor de la NASA? Adica de la cel mai puțin important la cel mai puternic job. E o întrebare doar din curiozitate.
Daca evolutia ar fi fost adevarata n- ar fi trebuit ca pana acum omul sa inceapa sa evolueze intr- o forma mai superioara de viata? Si n- ar fi trebuit sa apara in continuare noi forme de viata, noi microbi,...? (mai mult)
Prin moarte intrăm în infinit, cel de-al 2-lea Big Bang?
*Dacă ajungi să citești asta și nu îți convine ceva sau dacă te simți ofensat, nu te obosi să raspunzi* Dacă TOȚI TREBUIE să ne ^încadrăm^ în ^regulile^ societății, să mergem ...? (mai mult)
Oare chiar putem sa ne facem sistemul imunitar mai puternic sau e determinat genetic pe viata? Si daca putem oare calciul chiar asa bun e? Oare cum putem sa avem un sistem imunitar mai puternic?
De ce vor oamenii să fie ^ cei mai buni ^ la ceva, avand în vedere că MEREU va fi cineva care va fi ^ și mai bun ^ si de ce nu le convine atunci cand acel cineva le preia ^locul^? La modul, copii...? (mai mult)
Nostradamus (Michel de Nostre- Dame), astrolog, matematician şi medic francez, un om de ştiinţă erudit! profeţiile şi viziunile sale de unde le avea şi de la cine?, , ... din univers pe baza...? (mai mult)
Cum funcționează "Legea atracției"?
1. Centrul gravitational al Pamantului coincide cu centru geometric!? 2. Isi poate schimba pozitia (geometrica) centrul gravitational al Pamantului!?
Ar putea găurile negre să absoarbă și antimateria?
De ce oamenii doresc sa aiba lucruri care apartin unui brand ( de la telefoane, haine chiar și mancare)? De ce au încredere în firma care produce aceste produse chiar si dupa ce dezamageste sau dupa...? (mai mult)
Cum se formează noi nume de familie?
*Fii precaut din cauză că s- ar putea să devii deranjat sau sa nu îți convină următoarele idei așa că, pentru binele tuturor, ești rugat să nu comentezi dacă nu ai nimic de spus sau daca ...? (mai mult)
Am o curiozitate matematica pentru cine stie si vrea sa ma ajute. Deci avem 100 de numere din care se extrag 50. Eu daca impart aceste 100 de numere aleator in 5 categorii a cate 20 de numere, ...? (mai mult)
Eram într- un aeroport, unde trebuia să schimb avionul. Mai aveam de așteptat vreo două ore. Acolo, era un ceas (electronic) care, pe lângă că indica ora și minutul, avea în funcțiune și...? (mai mult)
Da, stiu ca urmatoarele intrebari nu prea au legatura intre ele dar vreau sa nu mai astept 2 minute sa mai pun alta apoi inca 4 ore sa mai pun altele 1. Daca la inceput erau 2 oameni, cum au aparut grupele...? (mai mult)
Ce inseamna cand iti visezi un imanic imbracat intr-o haina rosu si negru lunga, cu o basma galbena pe cap uitandu-se in oglinda?
Credeti ca stiinta trebuie sa aiba o limita de cunoastere? Nu e treaba stiintei sa afle cum a aparut viata, cum a evoluat, cum a aparut universul in existenta?
Daca unii se multumesc cu un raspuns simplu, Dumnezeu a facut totul si punct, sunt curios ce alte gandiri mai sunt pe aici diferite de cele clasice?
Credeti ca toate aceste fosile intermediare sunt minciuni? https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_human_evolution_fossils
Evolutionistii pretind ca au fost descoperite niste verigi intermediare care sustin evolutia omului. Intrebarea mea este: cat de multa incredere trebuie sa avem in aceste „dovezi" in conditiile in care...? (mai mult)
Cum sa fac ca sa fiu ateu 100%, voi sunteți 100% atei?
Ce parere aveti despre selectia artificiala? Adica oamenii sa selecteze,, stiintific" oameni sau gene care sa fie bune si sa faca rasa umana mai buna.
De ce ne preocupă modul în care arătăm ( noi și cei din jur)? De ce oamenii continuă să intervină chirurgical pentru a arăta mai * estetic * avand în vedere că atunci cand murim va rămane ...? (mai mult)
DACĂ TOT din jurul nostru este ireal, un vis, atunci de ce de fiecare dată cand ne trezim dimineața, nu- i nimic schimbat, de ce nu uităm * realitatea * pe care o trăim? Dacă e un vis, nu ar...? (mai mult)
Sunt foarte curios de ceva, de cateva zile invat pe sistemul asta 5 seconds, 25 seconds, 2 minutes, 10 minutes, 1 hour, 5 hours, 1 day, 5 days, 25 days, 4 months, and 2 years Intrebarea mea...? (mai mult)
Daca, teoretic, te afli intr- un tren ce calatoreste cu o viteza foarte apropiata de viteza luminii, si apoi alergi prin tren, nu inseamna ca ai depasit viteza luminii? Dar daca te afli pe o planeta...? (mai mult)
Pe Youtube am dat din intamplare peste niste clipuri video cu savanti care explica de ce nu avem liberul arbitru "free will" si nu pot sa inteleg la ce anume se refera. Adica ei practic spun ca noi suntem...? (mai mult)
Daca X(notam astfel multimea tuturor multimilor ce nu se contin ca element) este in multimea X, atunci dupa modul cum a fost definita multimea X, rezulta ca X nu este in multimea X:contradictie! Daca...? (mai mult)
Sunt foarte speriata. Azi am dat bani unei cerșetoare rome și s- a apucat sa îmi ghicească.Mi- a zis câteva lucruri adevărate despre mine. Mi- a mai cerut și bani și mi- a cerut o șuvița de par...? (mai mult)
7000 de semne, cu tot cu spatii, exceptie fiind doar referintele bibiliografice, cate pagini A4 ar insemna? la Times New Roman de 12 pentru. (cu 1, 5 intre randuri) Mersiii. apropo, ...? (mai mult)
Eu am lipsit si la orele de religiesi la acelea de materialism dialectic! Cum/cine dracu a dat scanteia de viu/viata primei celule?
De ce se aduce in discutie complexitatea din ziua de azi cand vorbim de aparitia primei celule? Celula de azi este produsul a 3, 8 miliarde de ani de evolutie, este rational si logic ca e complexa,...? (mai mult)
Daca ar fi existat evolutie nu ar mai fi existat bacterii si virusi si totul ar fi evoluat. Ce spuneti?
Credeti ca ar trebui schimbata definitia gravitatiei? Momentan, ea e vazuta ca pe o forta, dar in realitate nu e o forta, ci o curbura in spatiu- timp creata de un corp(ce are o masa) si face ca alte...? (mai mult)
Oare oamenii de acum sunt cei mai inalti din istoria lumii? Au existat triburi/populatii de oameni uriasi(190cm- - - media)? Ce parere aveti despre spartanii care cresteau atat de mult(fata de celalalte...? (mai mult)
Exixtă povești- povești, care n- au nimic comun cu realitatea și pe care le considerăm pură fantezie (Punguța cu doi bani, de exemplu). Mai există însă o altă categorie de povești, acelea...? (mai mult)
Cand stati noaptea in pat, pana sa adormiti, nu va intrebati cateodata daca chiar suntem doar rezultatul unor substante care s- au combinat intamplator acum 3, 5 miliarde de ani si viata noastra e ...? (mai mult)
Hei as vrea tare mult sa stiu de unde sa invat despre alchimie, carti sau site-uri.
Ce motive exista pentru care avortul ar trebui considerat o crima dar uciderea altor embrioni nonumani nu? Ce diferente exista intre embrionul unui om si un embrion de pisica sau al oricarui alt...? (mai mult)
Doresc sa- mi cumpar un ametist doar ca majoritatea sunt facute in laborator. Acestea sunt ieftine si nu au nici o energie. Stiti voi de unde as putea sa cumpar unul bun? Ce sfaturi imi puteti da? M- am...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
BitchInRedDress întreabă:
Adi1987 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nina Dobrev
Ai urmarit-o interpretand roluri precum Elena Gilbert sau Mia Jones? Dar cat de multe lucruri stii despre omul Nina Dobrev?