Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 15 Ianuarie 2025 sunt:
Dacă suntem energie inseamna ca nu ne pierdem după moarte ci trecem în alta stare căci energia nu poate fi distrusa.Nimic nu se pierde, totul se transforma. Oare ținând cont de asta conștiința...? (mai mult)
Funcționează legea atractiei din The Secret?
Salutare. Acum 2 ani am descoperit ca exista telekinezie insa am progresat foarte putin, pot sa misc o folie de aluminiu, o scobitoare, o bucata mica de foaie, sa misc un creion suspendat, cam ce ...? (mai mult)
Să vedeți cum arăta o zi din viața unui rege. Suntem în secolul XVII și e vorba, cred că deja ați ghicit, de unul dintre cei mai mari regi care au existat, supranumit Regele Soare. În timp ...? (mai mult)
Cum ar vedea un om din trecut, sa zicem din secolele XII, XIII, XIV, XV, lumea moderna? Dar ce credeți ca ar crede despre mentalitatea omului modern?
Buna! Îmi puteți spune tipurile de comportament în psihologie?
Bună! E pe aici vreun profesor sau vreo persoană mai pasionată de fizică care sa mă ajute cu o idee în legătură cu ceva?
Îmi poate explica cineva cum se rezolvă un exercițiu cu criteriul cleștelui?
"Morala (din latina, moralitas „maniere, caracter, comportament adecvat") e o percepție a comportamentului care diferențiază intențiile, deciziile și acțiunile între cele bune (sau corecte)...? (mai mult)
Cum ne dam seama daca un element din tabelul periodic este cu plus sau minus? (de ex: Na+, Cl -)
Aveti vreo parere despre acest fragment generat de inteligenta artificiala? Exista vreo parte care rezoneaza cu voi? Oare este corect modul in care conceptul de familie a fost denaturat? "Sclavia este...? (mai mult)
Având în vedere că un număr de telefon are 10 cifre, dintre care primele 2 sunt 07, câte combinații de numere (de la 0 la 9) pot fi maxime pentru celelalte 8 numere? Care ar fi ecuația matematică? ...? (mai mult)
Oare omul contemporan are într- adevar tot ce își dorește? Eu cred ca viața omului modern cere prea mult! Trebuie sa fi cel mai bun în tot ceea ce faci, școală, munca, familie absolut tot! Iar...? (mai mult)
Vă spun o poveste, gen polițist, luată din istorie, să văd cine ce înțelege din ea. Numele le dau cu inițiale, care însă corespund numelor reale. Deci, ...Și- a petrecut ultimii 34 de ...? (mai mult)
Daca nu reușesc ce îmi propun pe o perioadă lungă de timp, ani de zile, am ghinion și nu îmi merge înseamnă că e blestem? Sau nu reușesc din cauza mea că mă autosabotez undeva sau se întâmplă...? (mai mult)
Ce a apărut prima dată oul sau găina?
O parerea despre Teoria Proportiilor a lui Eudoxiu. Exista o ordine, aranjament, forma, model, masura, structura in univers care putem spune ca este buna si frumoasa? Sau totul este gol, dincontiunuu,...? (mai mult)
Credeți că există farfurii zburătoare / OZN -uri? Sau nu?
Salutare, o sa spune poate stupid dar de o saptamana ma uit la ceas doar la ore fixe (ex 12:00, 00:00 sau 15:15) si am luat o ca pe o pura coincidenta la inceput dar vad ca persista si ma gandesc ca ...? (mai mult)
Ce parere aveti despre Mihail Neamtu? Cica Mihail Neamtu este modul in care o persoana needucata isi imagineaza ca arata un om destept cel putin in majoritatea cazurilor, imbracat la costum, cu ochelari,...? (mai mult)
A distrus social media societatea? Argumentați!
Buna TPU. Daca plecam de la premisa ca exista liber arbitru, atunci cum de Creatorul/Sursa Vietii ne trimite diverse persoane, fie suflete pereche, fie parteneri karmici in anumite conjuncturi ale vietii?...? (mai mult)
Care rol credeți că ar trebui să aibă pedeapsa cu închisoarea: un rol punitiv sau unul educativ? Iar în practică, ce scop are cel mai adesea lipsirea de libertate impusă de instituțiile de...? (mai mult)
Sa faci un copil, sa il lasi sa traiasca o viata fericita, iar la final sa il omori (fara a suferi), este mai etic decat a nu face un copil deloc? Argumentati.
Sunt singurul care observa, in general ca femeile mai urate si barbatii mai urati, sunt mai inteligenti? Iar cei frumosi sunt cu un pic cu un iq mai mic? Un exemplu pe care il vad, este la modelele...? (mai mult)
Ce este iubirea, tot un fel de suferinta? Ca o prajitura... dupa care te doare un dinte sau ti se face rau? Ce chestii ies din mine: Mi- e dor, de tine- mi amintesc... Multe s- au intamplat in alte...? (mai mult)
Nu inteleg de ce sunt unii oameni care judeca dupa aspectul fetei, in sensul că "iti dai seama dupa fata lui/ei că îi prost/proasta", și asta se intampla la acei oameni cand nu cunosc respectiva ...? (mai mult)
Ce intelegeti prin idealism sau persoana idealista?
Cum adică noi ne-am ales părinții înainte să ne naștem? Credeți că este adevărată această frază sau e doar ceva spus de părinți?
Vă invit puțin în lumea derivatelor. Derivate obișnuite, nu de- alea parțiale. Sper să nu confunde cineva cu temă. Nu, nu e temă. E o simplă discuție - puțin științifică, aș zice eu;...? (mai mult)
Intrebare adresata in mod special veganilor etici: Ce este mai bine, ca o vaca sa nu se nasca de la bun inceput si sa nu experimenteze realitatea, sau: sa se nasca, sa traiasca o viata fericita, ...? (mai mult)
Ar fi fost mai bine dacă islamul nu exista?
Buna TPU. Cred ca multi cunoasteti dialogul dintre o mama si un copil: Mama(aratandu- i o fotografie pe hartie copilului): uite dragul meu, aici eu si tatal tau ne casatoream Copilul: ce frumos, dar...? (mai mult)
Sunt multe câmpuri: câmp electric, câmp magnetic, câmp electromagnetic, câmp cuantic. Mai știți și alte câmpuri? E posibil să existe și un câmp al conștiinței, de exemplu? Și, fiindcă...? (mai mult)
Dacă ați conduce lumea și ați avea toată puterea politica si militară în mâinile voastre ce ați face?
"Daniel David: Democrația este în declin peste tot în lume. Tehnologia și dezvoltarea internetului, printre vinovați" https://adevarul.ro/stiri- interne/societate/daniel- david- democratia- este-...? (mai mult)
Ce credeți că se întâmplă cu cei care mor înainte de vreme?
Când spun despre ceva al meu - de exemplu, calculatorul meu - este clar că e vorba de două entități distincte: eu și acel ceva; în exemplul dat, eu și calculatorul. Dar când spun: "corpul...? (mai mult)
Salut! Credeți că există un Creator? Există dovezi concrete că Iisus Hristos a trăit și a făcut acele minuni și este într- adevăr fiul Lui Dumnezeu? Credeți că există raiul și iadul? Ideea...? (mai mult)
Daca omenirea exista pe pamant de peste 6000 ani. De ce suntem in anul 2023? Ar trebui sa fim in 6023
Florin Piersic:Asa s-a făcut lumea de rea ca ma mir ca se mai face ziua. Are dreptate sau nu? Eu zic ca da.
De ce unele femei dau vina pe sexul masculin pentru nereușita sau neasumarea lor într- o relație hetero, dar ele acolo deep cunosc de fapt adevărul? Adică știu că faptul că nu au o relație, ...? (mai mult)
Din ce cauza credeți ca vremea s-a schimbat foarte mult in ultimii ani? Am inceput deja sa nu mai facem diferența intre anotimpuri...
Știți să dezlegați enigme? Suntem în Franța în timpul ocupației naziste. Într- un compartiment de tren călătoreau: un ofițer german, o tânără de vreo 20 de ani, o doamnă la vreo 40 de...? (mai mult)
Cum as putea mai detaliat sa studiez creierul uman? Vreau asta ca să înțeleg cum funcționează creierul și de ce sufăr și ce pot sa fac in acest sens mai bine pe lângă luarea psihotropelor
Câți dintre voi credeți în Bigfoot?
Ce autori de filosofie si spiritualitate ati citit si recomandati?
Curiozități...istorice. Franța secolului al XVII- lea. La vreo doi ani de la venirea pe lume a lui Ludovic al XIV- lea, se naște fratele acestuia, ducele de Anjou: mai exact la 21 septembrie 1640....? (mai mult)
Nicolás Gómez Dávila, un intelectual columbian de dreapta, meditând asupra istoriei, a spus că aceasta nu este "o simplă trecere în revistă a situațiilor în care s- au găsit oamenii, ci ...? (mai mult)
Buna TPU. De ce nu ne putem aminti vietile anterioare, pentru cei care credeti in reincarnare si karma, desi memoria genetica a acestor vieti este inscriptionata in corpul fizic? Si va rog, fara polemici...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
TCostel întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Revolutia Romana de la 1989
Ai trait pe pielea ta evenimentele din '89 sau doar ai auzit despre ele? Testeaza-ti cunostintele despre Revolutia Romaneasca chiar acum!