Da, sa stii ca cartea asta este superba! Aici ai zis un mare adevar!
Exista forme mai multe de lumina. Se stie ca lumina se propaga atit sub forma de particule - fotonii, cit si sub forma de unde. In plus, cind incerci sa descoperi ceva, si nu reusesti, si tot incerci, si te simti ca fiind in intuneric, iar cind descoperi, ai senzatia ca ai dat de lumina, ca te-ai luminat, si aceasta tot un fel de lumina e. Lumina nu vine doar de la Soare si Luna, vine si de la un bec, de la o raza laser, de la flama unui aparat de sudura. Toate astea omul le-a creat. Cu ce ar fi mai prejos Dumnezeu decit omul in a folosi o sursa de lumina, alta decit a Soarelui si Lunii? Nu stim ce fel de lumina a fost atunci. Stim ca a fost lumina si atit. De unde venea? De la Cel ce e Lumina Insasi. Isus, Dumnezeu intrupat, a spus ca El este Lumina (lumii). Cit despre denumirea acelei lumini "zi" iar a intunericului "noapte", nu poti lua literal asta, ziua si noaptea ca etalon, de 24 de ore, asa cum le stim noi, e clar ca e data de Soare si Luna: "să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele şi anii", deci ea a aparut mai tirziu. In acest caz, ziua poti f bine sa o percepi ca o perioada anumita de timp, ca o era de exemplu. Si de aceea eu nu cred in cele 6 zile ale creatiei. Dumnezeu nu a creat totul in doar 6 zile de 24 de ore. A creat in sase ere, in sase perioade de timp, descrise de Biblie. Cum au fost ele in raport cu lumina si intunericul, nu stim. Nu le stim pe toate.
Nu numai atât. "4. Și a văzut Dumnezeu că este bună lumina, și a despărțit Dumnezeu lumina de întuneric.": înseamnă că nu era sigur că o să fie bună lumina, deci nu e atotștiutor.
Probabil avea o bricheta cu led.Iti pierzi vremea cu lucruri de genul asta, mai bine ti-ai face griji pentru ce va fi, caci traim vremuri urate.
Cuvintele pe care le amintesti,majoritatea din aceasta carte nu au aceeasi semnificatie,cu semnificatia data de noi, in prezent, acestor cuvinte. Daca sunteti mai atenti soarele si luna au fost facute in ziua a 4-a,deci nu putea fi vorba de zile anterioare,aceste versete au o semnificatie profunda, spirituala, si nu materialista.
Domnule Danut,poate inca nu stii, dar ziua si noaptea sunt conditionate de soare, si implicit miscarea pamantului in jurul sau.Nu poate exista seara si dimineata fara un soare si miscarea pamantului in jurul sau, si asta e tot o lege a lui Dumneseu.
Prima data a despartit lumina de intuneric, iti dai seama ca era o noapte deplina si pentru aia o facut stelele si luna, iar soarele e semnul pentru care se despart anotimpurile.Lumina nu o face soarele luna si stelele ea era dinainte nu prea are legatura... Sper ca te-am ajutat
Ba esti prost de mori. daca prin cuvant toate s-au facut si cuvantul era cu Dumnezeu si cuvantul era Dumnezeu,iar cuvantul este Iisus Hristos, care s-a nascut mai inainte de toti vecii, si el insusi ne-a spus; EU SANT LUMINA LUMII? de unde crezi ca venea ma lumina? pentru tine LUMINA, e doar un simplu cuvant prapaditule? care te tot dai mare filozof pe aici? cartea asta DA este superba. exact cum a spus mantuitorul; gura pacatosului adevar graieste.ai spus un mare adevar nestiutorule care habar nu ai de nimic, dar te bagi in seama precum chilotii in cur.
Mai gaura neagra? assiole? pai eu na sant nici ema nici cristi.eu sant copilul cel rau acilea bre.mai am pana ma perfectionez la fel ca modelul meu Iisus Hristos, si pana implinesc chipul lui in propria-mi fiinta.sant departe tare, asa ca nu avea pretentii, si nu-i pune pe ceilalti crestini in aceeasi oala cu mine.ca eu nu prea intorc si celalalt obraz.nu.io te calc in picioare ateu nenorocit care spui ca-ti bagi si faci cu cele sfinte, sau cu preacinstita si preacurata pururea fecioara maria.
LisaJulie întreabă: