Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 5 Februarie 2025 sunt:
Cum vedeti voi viata umana?
Poezie vs fiolsofie - Sunt acestea doua in opozitie una fata de cealalta? Poetul il priveste pe filosof ca pe un tip care nu are ochi pentru a vedea frumusetea lucrurilor din jur; el se ocupa cu niste...? (mai mult)
Cand vedeti pe cineva nou cand mergeti pe strada, va trezeste un sentiment de ura? Asa zice in Homo Agressivus.
Charles Darwin care, în capitolul 6 din Despre originea speciilor a scris: „Dacă s- ar putea demonstra că vreun organ complex a existat, care nu ar fi putut fi format prin modificări mici, multe,...? (mai mult)
Stiinta nu este o credinta, dogma, religie din contra totul se pune sub semnul intrebari absolut orice, ce parere aveti despre studiul lui Studiul lui Ioannidis? asta nu inseamna ca stiinta nu e adevarata...? (mai mult)
Va deveni sau este Pamantul o inchisoare sau un cosciug in Univers?
Guvernarea umana se bazeaza pe umanism, ateism, asa zisa stiinta, evolutionism, agnosticism, gnosticism, crezuri si ideologii doar umane care sunt inrudite intre ele. Corect?
Teoria evolutionista si big bang e o religie ( credinta ) pentru ca de fapt asa zisele dovezi sunt doar ipoteze sau crezuri probabilistice de genul: "credem ca asa s- a intamplat" sau "Darwin este vizionarul"...? (mai mult)
Bună TPU! O parte din mine îmi sopteste să nu rup lanțurile care mă leagă de societate... Această parte îmi spune să respect legile dacă mă protejează, sa îi apreciez opiniile dacă ...? (mai mult)
Ce arata diferentele de continut dintre straturile de fosile si faptul ca multe grupe de vietuitoare au disparut?
Mutatiile se acumuleaza sau sunt rezultatul unei degenerari mostenite?
Cum se explica faptul ca anumite vietuitoare si plante exista doar in anumite zone geografice?
De ce dpdv politic predarea creationismului este ilegal si se acorda favoare pentru teorii asa zis stiintifice?
Omul controleaza sau manipuleaza materia?
Odata, un negustor bogat i- a cerut lui Hogea sa- i pazeasca (, ) casa de hoti. Casa era in forma triunghiulara, cu doi pereti mai lungi si unul mai scurt (probabil tr. isoscel). Conditiile erau urmatoarele:...? (mai mult)
De ce se numeau "Moesia Inferior" si "Moesia Superior", ca doar ele nu erau pozitionate, geografic, una mai la sud si alta mai la nord? Erau pe aceeasi paralela.
De ce apar cosmarurile sau visele foarte urate? Am des asa ceva.
am nevoie de cateva subiecte de admitere la UTM sectiunea informatica din anii anteriori. Funda; ) :) (Fara comentarii de genu' eu de ce nu caut sau cu link- uri la pagina principala de la ...? (mai mult)
Daca un om este fara rautate, si ii priveste pe ceilalti cu dragoste si respect, tot se va gasi cate unul care sa nu- l agreeze, sau chiar sa- l urasca, fie din invidie, fie din gelozie, fie din ...? (mai mult)
Lumea evolueaza, dar iubirea se diminueaza. Exista iubire? Crede- ti ca modernitatea este Motivul pentru care Relatiile Dintre adoloescenti sunt vremelnice? La mine in oras, Un cuplu se ...? (mai mult)
Am uneori un sentiment(care poate pentru unii o să vi se pară straniu) când mă gândesc/meditez despre adevăr, despre religii și teorii că mi- ar plăcea să fie adevărată o anumita religie ...? (mai mult)
Cum pot face rost de videoclipul din urmatorul link: https://youtu.be/2TJTlvM_XtM/
Incep prin a va pune o intrebare daca credeti in SFARSITUL LUMII? Mai jos am o dovada ca chiar 2017 este THE END ^ ======================================== "Sfârşitul...? (mai mult)
De ce oamenii se tem așa de mult de lei,tigri și leoparzi, dacă noi am ucis mai multe feline decăt ele pe noi?
Unde pot gasi informatii despre fluturi? Gen:site-uri,videoclipuri,carți. Mai ales carti. Tot caut carti despre fluturi pe internet, dar nu gasesc nimic.
Salut Este ora 18:01 31.08.2017 , eu acum o oră m- am pus să dorm! Am visat că eram intr- o casă mi- se părea foarte cunoscută, cum că aș mai fi fost in ea, acolo, era Mătușa mea ...? (mai mult)
Ce tip de lentila e obiectivul aparatului de fotografiat?
Stim ca Masa=Forta/(distanta*frecventa^2). De aici rezulta ca cu cat frecventa este mai mare cu atat corpul este mai mic cu masa mai mica SI cu cat frecventa este mai mica cu atat corpul este mai mare ...? (mai mult)
De ce fetele de multe ori refuză sexul când orgasmul unei femei e de 4 ori mai puternic decât cel al unui bărbat?
Oare mai putem spune ca suntem condusi de liberul arbitru? Am pus mai inainte un raspuns la o intrebare:"Daca am stii fiecare molecula din univers practic am putea prezice viitorul, dar si trecutul si...? (mai mult)
Femeie rațională vs femeie insinctuală. Nu știu dacă termenii sunt prea potriviți însă mă refer la următorul aspect: femeia care caută la partener anumite calitati pe care și le definește ...? (mai mult)
Ce parere aveti de Bisericile din Romania? E Banul Singura icoană?
imi poate cineva spune de ce lumina lunii este rece?
Ce denumire ar trebui sa aiba genul ala de persoana care vrea sa aiba parte de celebritate?
Este cineva nihilist sau adept al nihilismului, cred ca unele afirmatii sau idei ale nihilismului sunt adevarate, voi ce credeti?
Este Universul un sistem energetic de tip perpetuum mobile?
Ce părere aveți de craniul Starchild? Este într-adevăr de natură extraterestră sau era un copil obișnuit ce suferea de hidrocefalie?
Cum s-a ajuns la cifra "13" miliarde ani varsta universului material?
Din limita (valoare_finita/infinit)=(0/1) conform egalitatii dintre produsul mezilor si al extremilor rezulta valoare_finita=0*infinit. Echivalam expresia matematica cu Energia=valoare_finita=Forta(0)*Distanta(infinita)....? (mai mult)
Credeti ca civilizatiile extraterestre au luat deja contact cu omenirea, cu planeta noastra de-a lungul timpului cum presupun unii?
Binele si raul sunt concepte absolute sau relative? Poate fi binele/raul ceva universal? Si da, heei!
La fel cum exista 1D, 2D, si 3D, dimensiunea in care se presupune ca traim, exista si 4D? 4D ar fi dimensiunea fantomelor de exemplu? Adica 2D poate vedea 1D dar 1D nu poate vedea 2D. 3D poate vedea ...? (mai mult)
Cum se poate explica faptul ca FIECARE om indiferent ca este ateu stiintific sau nu, sau om de stiinta supersceptic sau superrealist, creierul lui ( atat in momente de somn prin vise cat si in stare ...? (mai mult)
Ce este calea succesului?
Paranormalul este : 1. o inchipuire a mintilor dezechilibrate? 2. un alt nivel de intelegere a realitatii? 3 un alt grad de perceptie a "lumii inconjuratoare"?
Credeti ca exista o entitate, o fiinta sau un grup de fiinte mai mic, mai mare (o hipercivilizatie), care ar putea stii totul din univers si din afara lui (daca e finit)? Eu nu, cred ca este o cantitate...? (mai mult)
Oare care suferinta ar putea duce omul spre sinucidere, suferinta emotionala moartea cuiva, despartirea de cineva drag, depresia, tristetea, suferinta sau suferinta fizic o boala care te chinuie zilnic...? (mai mult)
Daca Hitler isi ducea planul la sfarsit cu eliminarea tuturor indivizilor care nu prezinta gene bune nu ar fi fost mai bine? poate numai existau persoane cu complexe, frustrari, persoane handicapate care...? (mai mult)
Care este rationamentul ( softuletul sau programelul ) contra sinuciderii?
Daca cumpar carne care e de 2-3 zile in magazin si nu la rece in cat timp o pot manca, astfel incat sa nu expire?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Mindfulness întreabă:
Adi1987 întreabă:
Desh întreabă:
Cristinacrs16 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Curiozitati psihologie
Ai vrea sa stii mai multe despre cum functioneaza creierul tau? Acest quiz este un bun inceput