Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 5 Februarie 2025 sunt:
Daca ma lovesc si doare 1 sunt puternic 2 sunt slab ? DAU FUNDAAAAA
Am avut un vis in care mergeam pe strada pe undeva si stiam ca e vis, mi-am dat seama ca e vis si imi ziceam in gand eu acum dorm si visez...ce e asta? Cum de?
Zilele trecute m- am jucat putin cu plantatul florilor. Imi pare interesant ca poti trasa o elipsa doar folosind doi tarusi si o sfoara. Daca ai insa un singur tarus infipt in pamant si o sfoara de...? (mai mult)
Viitorul poate fi prezis? Ce parere aveti?
Ați avut vreodată un vis lucid? Cică asta ar indica faptul că persoana respectivă ar avea o inteligență superioară. Eu am avut multe... și încă mai am foarte des deși nu mă consider atât ...? (mai mult)
oare cum a aparut universul (nu planetele), adica nimeni nu poate stii, dar asa aproximativ, doar nu e infinita galaxia, trebuie sa aiba si ea un inceput. sunt curios de raspunsuri :)
Vreau sa va spun ce patesc eu de ceva timp. Eu cred ca sunt eu prea neindemanatic sau am fost deocheat ( asa cred eu). Deci când plec undeva intr- un loc pentru prima oara pe care nu l- am...? (mai mult)
Ce este lumea astrala de care tot vorbesc unii?
AJUTOR! Am 13 ani si am tinut post aproape jumatate de an(doar miercurea si vinerea) si in acest timp nu am mai mâncat mâncăruri de origine animală. De atunci nu am mai crescut in înălțime(sau ...? (mai mult)
1Cum iti dai seama in doar cateva secunde ca un nr destul de lung este prim sau nu? 2. Vreau si eu divizibilitatea nr cu 7, 11, 13, 17, 19, si alte nr prime până la 100
Care este diferența dintre un generator de tensiune și un generator de curent(intensitate)? Aș vrea ca răspunsurile să fie cât mai clare și mai la obiect, nu extraordinar de complexe. Dau fundă...? (mai mult)
Am auzit recent o poveste, nu stiu daca era legenda sau crepypasta dar era vorba de o persoana care dorea ca nimeni sa nu stie nimic despre ea. Asa ca a omorat toate persoanele care stiau ceva despre ...? (mai mult)
"Priveam fara de tinta- n sus - /Intr- o salbatica splendoare/.../Si tot vazduhul era plin/ De cantece ciripitoare/- - - /Privirile de farmec bete/ Mi le- am intors catre pamant - / Iar spicele jucau ...? (mai mult)
Daca omul gandeste frumos potrivit cu realitatea fizica sau adevarul fizic din prezent, atunci si viata lui este frumoasa si fericita?
Vroiam sa intreb daca stie cineva cum este la liceul nichita stanescu din Ploiesti? Adk cat de mult se da de invatat si de scris? Eu am intrat in vara asta la intensiv engleza
De ce unii oameni ii urăsc pe evrei? Nu cred ca o fac degeaba. Sau poate da? Mă puteti lamuri? De ce ar trebui să evit evreii?
Cum adica "Foloseste exemple pozitive atunci cand critici o persoana, insa evita comparatiile." (?) Cu exemple daca se poate.
Ce este prostia? Multi fac abuz de acest termen si cum vor sa insulte pe cineva, una- doua ii zic ``bai prostule``, dar cred aproape nimeni nu intelege aceasta notiune. Definitiile din Dex nu mi se...? (mai mult)
Daca sunt introvertit, apatie poate fi o boala incurabila?
Daca in fiecare zi, scriu pe un caiet: "am incredere in mine", si spun cu voce tare si cred ce spun, nivelul de incredere in tine creste? si in ce fel?
Am un coleg care a avut o hemoragie interna(ceva in legatura cu digestia). a fost diagnosticat cu Melena. Problema e ca maicasa ma acuza ca din cauza mea a patit asta. I- am dat un pumn in cutia toracica...? (mai mult)
Ce este mai exact un "Julia set"? https://en.wikipedia.org/wiki/Julia_set https://www.google.ro/search?q=Julia+ set&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiS_ZX3gO7VAhVD6xoKHa44BOIQ_AUICigB&biw=1600&bih=770#imgrc=_Bk-...? (mai mult)
Cum sa nu imi mai fie asa frica mare de moarte? Voua cat de frica va este de moarte?
Ce e mai trist decat moartea?
Cei care se amăgesc cu vise și promisiuni nu trăiesc în prezent, ci în lumea perpetuă a viselor și neputințelor. Sunteți de acord cu această afirmație?
În ce mediu de dezvoltare/compilator pot programa în FORTRAN/Fortran? De exemplu cum este Code Blocks pentru C/C++. Dau fundă celui mai bun compilator!
Dacă as aduna si pune de-o parte toată neliniștea din lume, ce s-ar întâmplă?
Exista inchisori secrete? De ce?
Am un laptop Lenovo B50. Am o problema: Acum ceva timp i- am partitionat hard- diskul cu programul Easeus Partition Master. Totul ok. Doar ca acum cand vreau sa reinstalez windowsul din partitia...? (mai mult)
Cand visam noaptea suntem in dimensiunea/lumea astrala.Cum adica? Credeti ca poate fi adevarat? Am tot auzit asta.
Ce este dimensiunea astrala sau lumea astrala?
Bună TPU! Dacă caracterul, , uman" înseamnă să îi susti pe ceilalți si totodata pe tine însuți, atunci ce sunt eu care nu poate să creadă în sine? Apreciez orice răspuns. *. Intrebarea...? (mai mult)
Saluut. Merg in a 10 a si m- am transferat in vara asta de la un liceu la altul, de la profilul comert m- am dus pe Stiinte Sociale. Faza e ca trebuie sa sustin in septembrie niste examene de diferente...? (mai mult)
In, , Crima si pedeapsa", personajul Raskolnikov sustine ideea ca oamenii sunt impartiti in 2 categorii: cei obisnuiti si cei neobisnuiti. In prima categorie se incadreaza oamenii care se limiteaza la...? (mai mult)
Ce s- ar intampla daca ar s- ar reinfiinta Mișcarea Legionară și ar pune stăpânire pe Romania? Vreau detaliat(din punct de vedere economic, militar, educațional, administrativ, etc.) Ne- ar...? (mai mult)
Daca luna, se invarte in jurul pamantului o data la 28 de zile, de ce nu avem eclipse mai des? De ce avem o data la 4 ani? :) Si nu chiar la noi, in Romania, poate sa fie si pe partea cealalta a pamantului...? (mai mult)
Ce se întâmplă dacă îți intră în ochii o picătură de substanță fosforescentă?
Exista legaturi intre teoria Big Bang si Creationism?
De ce filozofii de la filologie nu sunt buni prieteni cu științele exacte precum marii filozofi de pe vremuri?
Poate o ființă sa fie asa de dezvoltata încât să controleze absolut toate dimensiunile existente, sa fie nemuritoare, atotstiutoare, omnipotenta, imaterială? Poate sa existe o civilizație formată...? (mai mult)
De ce omului ii displace o femeie ( barbat ) urata ( urat ) desi e dotata ( dotat ) se'xual sau desi are toate partile anatomice functionale sau desi e sanatoasa ( sanatos ) si curata ( curat ) si bine...? (mai mult)
Nimic nu ma mai face fericit..de ce? Voi ati fost in situatia asta vreodata? Ce ati facut?
De ce simt nevoia sa iubesc dacă dorința sexuala e destul sa ne reproducem ca specie? de ce exista iubirea daca dorinta sexuala era de ajuns sa ne reproducem?
Exista vreo legatura intre determinantul unei matrice si notiunea de arie sau volum?
Ce tara nu duce lipsă de medici?
Cum ar fi ca pe distanta de un metru efectul gravitatiei sa fie cel pe care il cunoastem iar pe urmatorul metru efectul gravitatiei sa fie in sens invers? Ce arata realitatea?
Cum poate trai fericit(a) sau satisfacut(a) un ateu ( atee ) sau cineva, care nu crede in Dumnezeu ca persoana iubitoare si cu caracter frumos, care nu e prea frumos ( frumoasa ) la chip si corp, cu...? (mai mult)
In scoala ( institutiile de invatamant ) se invata discipline stiintifice. In viitor cine va mai crede in existenta unui Dumnezeu ( sau va incerca sa vorbeasca in public sau pe internet despre un Dumnezeu,...? (mai mult)
La ce ora se intuneca azi?
Am auzit ca Islanda este o țară de vis in care lumea e buna, nu trebuie sa folosesti cheia pentru a închide lucruri, lumea e cultă si totul merge ca pe roate. Cat de adevărat este ce am auzit? ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Mindfulness întreabă:
Adi1987 întreabă:
Desh întreabă:
Cristinacrs16 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Holograf
Esti un fan adevarat al trupei Holograf?