Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 15 Ianuarie 2025 sunt:
Poate genetica să explice cum se formează organele (ficatul, rinichiul etc) și cum se conectează între ele?
Cu toții știm că internetul este o sursă nesfârșită de informație, dar și de dezinformare. Cu toții știm că există oameni care folosesc rețelele sociale pentru a- și exprima opiniile, ...? (mai mult)
Designul inteligent este o ipoteză pseudostiințifică care afirmă că universul și viața au fost create de o cauză inteligentă, nu de procese naturale. Această ipoteză nu are nicio bază empirică...? (mai mult)
Dragi religioși, vă rog să îmi explicați de ce vă simțiți amenințați de cercetările și argumentele lui Bart Ehrman, Robert Price sau Richard Carrier, trei specialiști în domeniul istoriei...? (mai mult)
Um puteți să ignorați dovezile științifice care arată că universul, viața și omul sunt rezultatul unor procese naturale, cum ar fi Big Bang- ul, evoluția și selecția naturală? Cum puteți...? (mai mult)
De ce vă închinați la un Dumnezeu care v-a creat cu rațiune și curiozitate, dar care vă pedepsește dacă folosiți aceste daruri pentru a explora și a înțelege lumea?
Cum puteți să credeți într- un Dumnezeu care nu are nicio dovadă empirică sau logică pentru existența sa, care este incompatibil cu descoperirile științifice și care este responsabil pentru...? (mai mult)
Voi cum vedeti moartea voastra? Va provoaca teama, regret, tristete sau dimpotriva bucurie, speranta, nerabdare? Unde credeti ca veti fi dupa ce veti parasi corpul, ce veti trai, ce se va intampla...? (mai mult)
De ce unii oameni sufera mult in viata asta, iar altii putin? Vorbesc de suferinte fizice si morale. Unii au predispozitii spre anumite boli sau au corpul mai sensibil si se imbolnavesc usor. Trag ...? (mai mult)
Azi am citit un articol care spune că credincioșii trăiesc mai mult cu șapte ani decât ateii. Oare de ce?
Salutare! Nu știu cum sa încep ????, eu o sa întru în anul III la BFK (Balneofiziokinetoterapie și recuperare ) și ai mei tot ma bate la cap sa ma duc la Medicina generala din simplu motiv al banilor...? (mai mult)
Cum interacționează modelele de adaptare psihică la stresul indus de accelerarea tehnologică și modificările profunde ale mediului într- o lume în continuă schimbare, evidențiind astfel complexitatea...? (mai mult)
Vi s- a intamplat vreodata sa plangeti in vis? Eram pe jumatate constienta ca visez, dar nu voiam sa ma trezesc ca eram prea obosita. Ceea ce traiam si gandeam era atat de trist incat plangeam in hohote....? (mai mult)
Salut, TPU! Cum interacționează interdependența antropică cu multiplicarea antropogenă într- un peisaj socioeconomic contemporan, conturând astfel modificări ecopsihosociale semnificative, iar...? (mai mult)
Buna TPU. Pentru cei care credeti in reincarnare, nu e posibil ca dupa fiecare reintrupare sa se piarda esenta sau identitatea Sinelui, chiar si istoricul acestuia? Cum e posibil ca in decursul mai multor...? (mai mult)
Specialiști în neurogeneză pe aici? Am citit pe net cum că se nasc noi neuroni în hipocamp, din celule stem în locul celor care au dispărut. Ce aș vrea să înțeleg este: cum transmit neuronii...? (mai mult)
Dacă pământul are o viteză mai mare decât un avion, cum reușește avionul să se deplaseze de la punctul a la punctul b?
Dragi pasionati de filozofie, ce parere aveti despre hedoism? Voi sunteti hedonisti de fel?
Max Planck a făcut o afirmație care poate părea șocantă. După ce a studiat câteva zeci de ani structura materiei, el ajunge la concluzia că Universul există doar pentru că particulele care alcătuiesc...? (mai mult)
Credeți că un om care minte voluntar este mai bun decât un om care minte involuntar? Dacă punem aceeași întrebare, dar de data asta privind performanța sportivă? Care atlet este mai bun: cel...? (mai mult)
"Nimeni nu te poate face sa te simți inferior fara consimțământul tau" - Eleanor Roosevelt Cum comentați? Cât adevăr credeți că există în acest citat?
Când în România are loc un accident rutier, autoritățile și publicul dau vina pe conducătorii auto. Oare întotdeauna e vina lor? sau poate este vina celor care au conceput greșit șoselele....? (mai mult)
Animalele fac ceea ce fac, dar nu știu ce fac. Unii oameni religioși, când nu înțeleg explicația unor fenomene, îl bagă, vorba lui RAY, pe Dumnezeu în toate. Simplu, și cu asta au scăpat....? (mai mult)
Noah Harari scrie despre homo-deus, alții ne vorbesc despre homo-tehnicus sau tehnologicus; am auzit și de homo-demonicus. Până la urmă, ce fel de homo credeți că o să fim noi?
Mi- a plăcut mult o teorie propusă de cineva. Voi credeți că femeile sunt mai "rele" din cauza faptului că ele nu se pot impune în fața bărbatului și atunci ele încearcă să compenseze pe alte...? (mai mult)
Daca fac modulul pedagogic doar Nr 1, ce perioada de timp se face, 1 an, 2 sau 3? Aștept răspuns, mulțumesc!
Bună seara. Am avut un vis cum cateva luni, în care intram într o casa tot ce îmi amintesc din vis era o oglinda imensa de pe perete și florile decorative de lângă. Acum câteva zile am întrat...? (mai mult)
S- a întrebat cineva cum trăiau oamenii (românii) acum 100+ ani vara? Adică fără frigider, fara un loc unde sa te răcorești sau un ventilator măcar etc. Să nu uităm nici de faptul că majoritatea...? (mai mult)
Ce stiti despre "society of control", sau "societatea de control" concept dezvoltat de Gilles Deleuze? Dupa ce societatea feudala a diaparut si societatea (vestica) sa modernizat a aparut societatea...? (mai mult)
Buna TPU. De ce după ce aplici clor pe păr și îl învelești in folie de aluminiu se încălzește foarte tare? Doresc să menționez că e par de plastic de la o păpușă.
Salut, imi puteti spune si mie niste cafenele sau muzee, locuri interioare, orice in care sa iasa poze foarte artistice? In ultimu timp am tot facut poze doar afara, in oras si in natura, acum ...? (mai mult)
Filosoful Herbert Marshall McLuhan a spus ca: "Man becomes, as it were, the sex organs of the machine world, as the bee of the plant world" "omul devine, parcă, organele sexuale ale lumii mașinilor,...? (mai mult)
Câtă lege și ordine este în natură! Observați o banală cădere liberă a corpurilor. Lași o pietricică să cadă liber de la o oarecare înălțime. Compari intervalele parcurse de pietricică...? (mai mult)
E normal ca zilnic sa suferi in viata asta? Considerati cu unii s-au nascut doar pentru a avea de suferit pe aceasta lume?
Buna TPU. Voi ce parere aveti? Un fenomen(precum prabusirea unui copac) poate avea loc in afara campului constiintei umane? Sau este obligatoriu ca fenomenul sa poata fi perceptibil subiectiv prin cele...? (mai mult)
Ce dorește autorul sa transmită prin versul,, inbrățișati interstelar"?
Când capitala Imperiului s-a mutat la Constantinopol (sec. IV), de ce nu și-a mutat și Biserica sediul central la noua capitală? De ce a rămas la Roma?
De ce trebuie să existe ceva? Prezenţa noastră în Univers este ceva prea bizar pentru a fi explicat în cuvinte. Rutina din viaţa noastră ne face să ne acceptăm ca atare existenţa, dar uneori...? (mai mult)
Îmi place astrologia de la un timp.Ce poți face cu pasiunea aceasta?
În filosofie, există diferite perspective asupra relației dintre emoții și rațiune. Unii filozofi susțin că emoțiile sunt iraționale deoarece nu pot fi controlate sau justificate prin raționamente...? (mai mult)
S- a spus despre Univers că este ca un uriaș mecanism de ceasornic în care mișcarea roților, oricare ar fi ele, poate fi determinată prin calcul. Galilei a spus că matematica este limba în care...? (mai mult)
Ai vrea să fii nemuritor dacă ai putea? Mulți oameni se tem de moarte. Ideea unei vieți nelimitate este de dorit pentru mulți oameni. Există cercetători în lume care lucrează la diferite măsuri...? (mai mult)
Cum ajungi astrolog medical?
Unii afirmă că nu e bine ca tot omul să gândească cu propriul său cap, pentru că aceasta duce la haos, ci mult mai bine este să se țină toată lumea de autoritatea recunoscută. Sunteți sau...? (mai mult)
Pentru a te simți bine, te minți?
Ce parare aveti de Teoria cauzală a referinței a lui Saul Kripke?
Buna TPU. Din punctul vostru de vedere, cum considerati ca ar arata eternitatea din viata de dincolo? Stiu ca nu exista date stiintifice care sa ateste asa ceva, dar sunt curioasa ce parere aveti voi....? (mai mult)
Pe site- ul C.I.A. este un document "declasificat" de fostul K.G.B. in care este vorba despre un presupus o.z.n. care zbura la o altitudine joasa deasupra unei baze militare in siberia, o.z.n.- ul a fost...? (mai mult)
Dacă Dumnezeu ne- a creat cu liberul arbitru, atunci de ce nu ne- a dat și dreptul de a ne naște în ce loc și în ce moment dorim noi? Nu ar fi fost omenirea mult mai bună și mai okay dacă am ...? (mai mult)
Filosofii greci, între care Aristotel a fost bineînțeles cel mai remarcabil, susțineau că științele naturii studiază lucrurile care au o existență independentă, fiind totodată schimbătoare....? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
TCostel întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
The Walking Dead
Ai curaj sa faci testul referitor la unul dintre cele mai inspaimantatoare seriale, The Walking Dead? Hai sa vedem cat de multe stii despre acesta!