Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 5 Februarie 2025 sunt:
Vreau ca Dumnezeu sa imi vorbeasca.Cum pot face asta?
Ce parere aveti despre marxismul cultural?
De ce daca ar veni sfarsitul lumii, ultima generatie de copii n-ar putea niciodata sa aiba copii?
De la ce frecvente incep undele electromagnetice propagate in aer si prin ce fel de particule? electroni sau numai fotoni? Stim ca in aer undele sonore propagate prin ciocniri mecanice elastice intre atomi...? (mai mult)
Este omul cel mai perfid animal?
De ce daca ar veni sfarsitul lumii ultima generatie de copii nascuti n-ar putea niciodata sa aiba copii.
Omul, se poate autoprograma?
Cand va "muri"Soarele si ce se va intampla atunci?
Cum se face ca evolutia a plecat de la minusculele bacterii si a ajuns la ditamai dinozaurii si apoi a involuat in marimi spre elefant si balena?
Credeti ca Neale Donald Walsch autorul cartilor Conversatii cu Dumnezeu chiar a vorbit cu Dumnezeu? Ar fi putut ca Dumnezeu sa ii comunice acele mesaje? Mai este si un roman Alberto Bacoi care are si el...? (mai mult)
Ceva imaterial sau fara masa poate fi sursa de forte?
Ati citit trilogia Conversatii cu Dumnezeu de Neale Donald Walsch? V-au placut? Ce impresie v-au lasat? Credeti ca este adevarat?
A citit cineva cartile Vorbind cu Dumnezeu de Alberto Bacoi? Ce impresie v-au lasat? V-au placut? Merita citite?
Ce deosebire este intre guvernarea lui Dumnezeu si guvernarea umana?
Timpul este doar un concept imaterial ce exprima o succesiune de evenimente sau o modificare de stare. Distanta in spatiul vid este un concept imaterial. Stim ca forta se poate deplasa in spatiu vid fara...? (mai mult)
Realitatea bate filmul sau imaginatia sau iluziile ireale ale omului?
Se spune ca de lucruri/ situatii obisnuite te plictisesti usor, dar de ceea ce iubesti, deloc. Tot astfel, se stie ca iubirea poate insemna cunoastere. Dar momentul in care omul nu il mai iubeste pe...? (mai mult)
Tu ce crezi? Dupa consumul de carne provenita de la animale/pasari/pesti, ADN- ul din carne influenteaza cumva ADN- ul nostru sau nu? In afara de medicamente, radiatii, medii periculoase, ce mai poate...? (mai mult)
De ce am venit noi pe Pamant? De ce venim pe lume?
Care-i scopul vietii pe Pamant? Sa evoluam, sa ne distram/bucuram de viata sau sa invatam? Ce scop are fiecare om?
Ce efecte au drogurile asupra organismului? Am vazut ca majoritatea care se drogheaza vor sa se sinucida. Nu inteleg de ce? ce simte?
Pareri despre trilogia Conversatii cu Dumnezeu de N.D. Walsch? Le-ati citit? V-au placut? Ce impresie v-au facut? Credeti ca este adevarat ceea ce scrie in ele, adica ceea ce zice Dumnezeu lui Neale?
"Cand nu o sa iti mai fie frica de moarte atunci o sa fii fericit cu adevarat si o sa traiesti pe deplin(un intelept)".Cat de adevarat e? Credeti ca frica de moarte ne stopeaza cumva fericirea si trairea...? (mai mult)
Pareri despre trilogia Conversatii cu Dumnezeu de N.D. Walsch? Le-ati citit? V-au placut? Ce impresie v-au facut?
Dacă este rau sa ai coșuri(si aici ma refer in special la persoanele care au multe coșuri din neam in neam-ereditar-) atunci de ce nu au dispărut de-alungul timpului?
Care ar fi dinamica Universului material si ce o cauzeaza?
Forta are nevoie de suport material pentru a se deplasa stiind ca fotonul imaterial sau fara masa de repaus se poate deplasa in spatiul vid cu viteza luminii?
Ce se intampla cu un foton cand iese din volumul elipsoid al Universului material?
Sunteti de acord cu faptul ca in anumite cazuri, mila se naste din prostie?
Crezi in puterea autovindecarii?
Ce este de fapt viata?
M- am uitat atent la poze cu galaxii care "se unesc". Sunt foarte aproape unele de celelalte si intrepatrunse DAR NU arata ca apar coliziuni sau uniri geometrice intre stelele lor de genul a doua sfere...? (mai mult)
Exista deplasare sau este posibila deplasarea in nimic? Daca nimicul este permisiv, inseamna ca reprezinta un spatiu cel putin virtual sau imaterial in care se poate deplasa ceva, NU- i asa? Prin aceasta...? (mai mult)
Cica "nimicul" sau energia neagra trage accelerat Universul imprimandu- i deplasare accelerata? Nu cumva acest "nimic" nu e nimic? ci ceva extern Universului adica forte externe Universului care trag de...? (mai mult)
Stiind ca exista particule elementare imateriale sau fara masa si fara sarcina electrica precum fotonii si gluonii, nu- i asa ca pentru a putea explica existenta materiei intre materie si nimic este necesara...? (mai mult)
Cum a aparut temperatura singularitatii tinand cont ca ea neputand fi raportata la nimic din jur NU se poate estima daca era pozitiva neputand s- o raportam la nimic intrucat in jurul singularitatii nu...? (mai mult)
Cum se face ca s- a putut face o clasificare a particulelor elementare? Cum se face ca masa particulelor elementare a ramas aceeasi de miliarde de ani? Cum se face ca legile cuantice au ramas aceleasi ...? (mai mult)
Exista deplasare sau este posibila deplasarea in nimic? Daca nimicul este permisiv, inseamna ca reprezinta un spatiu cel putin virtual sau imaterial, NU?
De ce oamenii simt nevoia de "a avea" pe cineva? Animalele isi traiesc majoritatea vietii singure iar noi daca am evoluat din animale n-ar fi trebuit sa traim la fel?
Singularitatea Big Bang a aparut fiind inconjurata de o temperatura foarte scazuta de 0 Kelvin. La 0 Kelvin nu exista frecare iar miscarea particulelor elementare de felul fermionilor este mult redusa....? (mai mult)
Nu- i asa ca asa zisii "oameni de stiinta" chinuie si casapeste materia ca sa poata vedea ceva construind acceleratoare de particule care casapesc protonii? Ceva constructiv nu pot face? De exemplu sa ...? (mai mult)
Care sunt cele mai mici particule elementare vazute la microscopul electronic?
Este adevarat va nivelul de progres al omenirii va fi intotdeauna depasit de capacitatea de autodistrugere? De exemplu, daca s- ar construi mijloace de propulsie care sa faca navele spatiale sa ajunga...? (mai mult)
Putem spune ca ceva care nu ocupa spatiu sau nu are masa sau nu are diametru, precum fotonul, se deplaseaza sau ca vibreaza sau ca are frecventa sau ca formeaza o unda? Nu e un paradox?
Cum se face ca bosonii W si Z ( care mediaza forta nucleara slaba ) si Higgs ( care mediaza masa ) au masa mult mai mare decat a unui proton? si in acelasi timp nu au dimensiune sau nu ocupa spatiu fiind...? (mai mult)
De indata ce quarcurile NU au putut fi divizate sau evidentiate in stare libera in acceleratoarele de particule, ce mai ramane de studiat? Si de indata dupa ce anihilarea are loc, IMEDIAT are loc formarea...? (mai mult)
Am luat un carton de oua din Mega, l- am deshis si am observat. cateva oua aveau pe ele gainat. Sa fie oare ca gainile au o intelegere superioara asupra vietii, incat fac acest lucru intentionat? M-...? (mai mult)
Stim ca fortele iau nastere sau se produc prin schimbul de particule numite bosoni in cadrul automatismelor materiei. Insa, nu- i asa ca bosonii doar mediaza cele trei forte fundamentale ( in afara de...? (mai mult)
Referindu- ne la singularitatea initiala Big Bang si la modul in care ea ar fi putut apare la momentul "zero", ar fi putut apare concentrare de energie sau acumulare de energie, in acea singularitate,...? (mai mult)
Tinand cont ca toate structurile vii de la bacterii pana la mamifere si om functioneaza dupa aceleasi principii, toate structurile vii au avut un stramos comun sau un creator comun?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Mindfulness întreabă:
Adi1987 întreabă:
ArnautuStefaniaArnautuStefania întreabă:
Desh întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Resedintele de judet ale Romaniei
Cat de bine stii care sunt resedintele de judet din Romania? Hai sa descoperim!