Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 5 Februarie 2025 sunt:
Citeam dintr- o carte(, , Mistere ale istoriei") despre Atlantida, la localizare scrie, , există 3 teorii principale asupra locului în care s- ar afla orașul pierdut: prima teorie susține că acesta...? (mai mult)
Hey, TPU! Sunt extrem de suparata. Trec clasa a9- a si mi- e foarte frica de engleza. Vreau sa ma duc la profilul stiinte sociale. Desi profesoara am auzit ca e buna, ingaduitoare, tot imi este frica...? (mai mult)
Cum se face ca teoria Big Bang si evolutionista pleaca de la principiul intamplarii si hazardului absolut sau TOTAL aleator si dupa miliarde de ani de evolutie neaga existenta acestui principiu existential...? (mai mult)
Exista intamplare hazard total sau absolut aleator in TOT universul material? Ce a determinat legile care guverneaza fizica cuantica?
Un om care minte intentionat sau simuleaza ca are probleme sau ca e depresiv sau simuleaza neputinta sau boala sau invaliditatea sau simuleaza saracia arata iubire si respect pentru ceilalti oameni? Arata...? (mai mult)
Cum se face ca mamiferele si omul au sistem nervos care le provoaca durere? Ce a facut ca mamiferele si omul sa poata simti durere? "Simte" atomul "durere" cand ii este smuls un electron sau cand este ...? (mai mult)
Ce realitate îți creezi?
Care este mai periculos dintre fulger si trasnet?
Cum as putea sa fac o fumigena de ninja.De aia care atunci când de livrare de pământ de activează? Macar sa cumpăr una dar de unde?
Evolutia ar presupune izolarea de grupul mai slab evoluat sau ignorarea acelui grup spre o izolare si apoi o eventuala evolutie. Dar acest lucru ar fi fost posibil tinand cont ca s- ar fi activat "unfolded...? (mai mult)
Incep sa cred ca Adolescenta nu e empirica pentru mine. Ce inseamna Adolescenta?! Cea mai frumoasa perioada a vieții In care iti petreci timpul cu prietenii, cu fete. In Aceasta perioada te distrezi,...? (mai mult)
Cum sa scap de tendinta sinuciderii?
A fi rational inseamna a fi egoist sau antisocial sau a nu iubi?
A încercat cineva să rupă o sârmă cu mâna, să o îndoaie până se rupe? Poate să- mi explice cineva de ce se încinge sârma atât de tare încât te frige la degete când o îndoi și o dezdoi...? (mai mult)
Placerea de a vedea ceva frumos sau functional este un sentiment?
Este casatoria o lipsire de libertate? Nu cumva existenta casatoriei este o dovada a iubirii si a existentei lui Dumnezeu?
Exista Psiholog online?
O fiinta rationala este lipsita de sentimente,emaptie, iubire, antisociala?
De ce este asa cald si din ce in ce mai cald vara?
Am o întrebare legată de fizică- relativitate. În cazul unui corp care accelerează la 99% din viteza luminii nu "violează" legile fizicii căci având temperatura(măsură energiei) crescândă...? (mai mult)
Ce sens si ce scop are viata?
Ce e ala Nihilism?
De ce indivizi inutili si fara valoare nu sunt exterminati? Nu produc nimic si traiesc degeaba. Daca am scapa de astfel de indizivi printre care ma numar si eu societatea ar fi perfecta.
Iarăși am avut un vis bizar. Mă aflam la Târgoviște, la cetate, iar acolo era o ambulanță, poliție și lume adunată fiindcă un om protesta pe Turnul Chindiei înfășurat în drapel. Când...? (mai mult)
Cum se face ca planete mai usoare si mai apropiate de Soare nu sunt atrase de Soare si planete mai grele si mai indepartate de Soare isi mentin totusi cursul in jurul Soarelui si nu ies de pe orbita desi...? (mai mult)
Cum au aparut dunele mari de nisip de zeci de metri inaltime din deserturi?
Oare chiar poate un cantar corporal masura masa musculara, grasimea, apa, rata metabolica sau e doar o vrajeala de marketing?
De ce sunt atât de puţine morminte umane preistorice?
""Versiunea din 2004 a curbei de calibrare se extinde la 26 000 ani BP cu o eroare ce nu depășeșe 163 de ani, iar versiunea din 2009 se extinde pe o perioadă de 50 000 de ani" wiki." - tin cont de...? (mai mult)
Am si eu o intrebare; Cum leg un bec si o priza de la o singura sursa de curent? Multumesc
Probabil ati auzit de Belbin, la munca in echipa, coeziunea grupul si as amai departe. Am o sarcina de facut, e cam asa: Trebuie sa dau o sarcina unui grup de persoane si trebuie sa trec...? (mai mult)
Daca s.ar face un experiment prin care planeta noastra ar avea viteza negativa in rotatia in jurul soarelui, ne.am intoarce in trecut? Viteza negativa= solutia la calatoria in timp?
Salut, ce se intampla cu organismul uman in timpul mortii/dupa moarte?
Care este scopul vostru in viața? Sunteți de părere că,,a avea o familie, cariera etc" va satisfac pe deplin?
Buna imi puteti spune niste nume pentru un grup de Facebook?
Pasionati de robotica care au reusit sa construiasca si sa programeze robotei? As vrea sa facem schimb de pareri, privind dezvoltarea algoritmilor mai eficienti si noi idei de functii ale robotilor.
Cum calculez itinerariul dintre 2 orase daca cunosc gradul longitudinal si cel latitudinal al celor doua?
Va rog sa imi spuneti daca sarea de lamaie este inflamabila si daca este va rog specificati marca acesteia.Multumesc
De unde ne-am dat seama ca exista găuri negre? Nu scrieti mai mult de 15 randuri si nici nu-mi dati link-uri.
In legatura cu raspunsul lui JoleneSth20 (te salut!) la intrebarea mea: Dpdv genetic, noi toti suntem diferiti(chiar si gemenii monozigoti sunt diferiti prin mentalitate, de exemplu), doar ca unii ...? (mai mult)
De ce ne plictisim de oameni? De ce unii pot rezista in relatii de lunga durata, iar altii se plictisesc si trebuie sa cunoasca tot timpul persoane noi sa nu ramana singuri?
Stiti vreun site /comunitate de persoane care abordeaza lucrurile in spirit stiintific? va rog fara raspunsuri aiurea
Sinteza proteinelor vine din alimentatie? Studiile au aratat ca atunci cand sunt urmate diete bogate in calorii, majoritatea greutatii acumulate (65%) este grasime, 15% este lichid intracelular, ...? (mai mult)
Este vreo problema daca eu cred ca religiile crestine si multe altele sunt un gunoi si o forma de manipulare? Eu cred ca toti idiotii de "sfinti"(cu ghilimelele de rigoare) care s- au inchinat exagerat...? (mai mult)
Nu stiti de unde pot invata astronomie, ma refer de pe internet, orice ramura a astronomie? Multam!
Există viață după moarte?
Care e rostul relatiilor interumane?
De ce se spune ca trebuie sa fii asa cum esti, sa nu te prefaci? Eu sunt asa cum sunt. Incerc sa diu cat mai Natural Dar...Nimeni nu ma "iubeste" asa cum sunt. M- am saturat de Persoanele din ...? (mai mult)
De ce Majoritatea Romanilor sunt Conformisti?
In ce liceu din Bucuresti se face scoala(cele mai bune)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Mindfulness întreabă:
Adi1987 întreabă:
ArnautuStefaniaArnautuStefania întreabă:
Desh întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Curiozitati despre delfini
Delfinii sunt printre cele mai inteligente animale din lume. Tu cat de multe stii despre ei?