Noah Harari scrie despre homo-deus, alții ne vorbesc despre homo-tehnicus sau tehnologicus; am auzit și de homo-demonicus. Până la urmă, ce fel de homo credeți că o să fim noi?
Mi- a plăcut mult o teorie propusă de cineva. Voi credeți că femeile sunt mai "rele" din cauza faptului că ele nu se pot impune în fața bărbatului și atunci ele încearcă să compenseze pe alte...? (mai mult)
Daca fac modulul pedagogic doar Nr 1, ce perioada de timp se face, 1 an, 2 sau 3? Aștept răspuns, mulțumesc!
Bună seara. Am avut un vis cum cateva luni, în care intram într o casa tot ce îmi amintesc din vis era o oglinda imensa de pe perete și florile decorative de lângă. Acum câteva zile am întrat...? (mai mult)
S- a întrebat cineva cum trăiau oamenii (românii) acum 100+ ani vara? Adică fără frigider, fara un loc unde sa te răcorești sau un ventilator măcar etc. Să nu uităm nici de faptul că majoritatea...? (mai mult)
Ce stiti despre "society of control", sau "societatea de control" concept dezvoltat de Gilles Deleuze? Dupa ce societatea feudala a diaparut si societatea (vestica) sa modernizat a aparut societatea...? (mai mult)
Buna TPU. De ce după ce aplici clor pe păr și îl învelești in folie de aluminiu se încălzește foarte tare? Doresc să menționez că e par de plastic de la o păpușă.
Salut, imi puteti spune si mie niste cafenele sau muzee, locuri interioare, orice in care sa iasa poze foarte artistice? In ultimu timp am tot facut poze doar afara, in oras si in natura, acum ...? (mai mult)
Filosoful Herbert Marshall McLuhan a spus ca: "Man becomes, as it were, the sex organs of the machine world, as the bee of the plant world" "omul devine, parcă, organele sexuale ale lumii mașinilor,...? (mai mult)
Câtă lege și ordine este în natură! Observați o banală cădere liberă a corpurilor. Lași o pietricică să cadă liber de la o oarecare înălțime. Compari intervalele parcurse de pietricică...? (mai mult)
E normal ca zilnic sa suferi in viata asta? Considerati cu unii s-au nascut doar pentru a avea de suferit pe aceasta lume?
Buna TPU. Voi ce parere aveti? Un fenomen(precum prabusirea unui copac) poate avea loc in afara campului constiintei umane? Sau este obligatoriu ca fenomenul sa poata fi perceptibil subiectiv prin cele...? (mai mult)
Ce dorește autorul sa transmită prin versul,, inbrățișati interstelar"?
Când capitala Imperiului s-a mutat la Constantinopol (sec. IV), de ce nu și-a mutat și Biserica sediul central la noua capitală? De ce a rămas la Roma?
De ce trebuie să existe ceva? Prezenţa noastră în Univers este ceva prea bizar pentru a fi explicat în cuvinte. Rutina din viaţa noastră ne face să ne acceptăm ca atare existenţa, dar uneori...? (mai mult)
Îmi place astrologia de la un timp.Ce poți face cu pasiunea aceasta?
În filosofie, există diferite perspective asupra relației dintre emoții și rațiune. Unii filozofi susțin că emoțiile sunt iraționale deoarece nu pot fi controlate sau justificate prin raționamente...? (mai mult)
S- a spus despre Univers că este ca un uriaș mecanism de ceasornic în care mișcarea roților, oricare ar fi ele, poate fi determinată prin calcul. Galilei a spus că matematica este limba în care...? (mai mult)
Ai vrea să fii nemuritor dacă ai putea? Mulți oameni se tem de moarte. Ideea unei vieți nelimitate este de dorit pentru mulți oameni. Există cercetători în lume care lucrează la diferite măsuri...? (mai mult)
Cum ajungi astrolog medical?
Unii afirmă că nu e bine ca tot omul să gândească cu propriul său cap, pentru că aceasta duce la haos, ci mult mai bine este să se țină toată lumea de autoritatea recunoscută. Sunteți sau...? (mai mult)
Pentru a te simți bine, te minți?
Ce parare aveti de Teoria cauzală a referinței a lui Saul Kripke?
Buna TPU. Din punctul vostru de vedere, cum considerati ca ar arata eternitatea din viata de dincolo? Stiu ca nu exista date stiintifice care sa ateste asa ceva, dar sunt curioasa ce parere aveti voi....? (mai mult)
Pe site- ul C.I.A. este un document "declasificat" de fostul K.G.B. in care este vorba despre un presupus o.z.n. care zbura la o altitudine joasa deasupra unei baze militare in siberia, o.z.n.- ul a fost...? (mai mult)
Dacă Dumnezeu ne- a creat cu liberul arbitru, atunci de ce nu ne- a dat și dreptul de a ne naște în ce loc și în ce moment dorim noi? Nu ar fi fost omenirea mult mai bună și mai okay dacă am ...? (mai mult)
Filosofii greci, între care Aristotel a fost bineînțeles cel mai remarcabil, susțineau că științele naturii studiază lucrurile care au o existență independentă, fiind totodată schimbătoare....? (mai mult)
Nu am somn si ma gandeam la afirmatia ipocrita pe care am facut- o acum ceva timp: "Știința nu poate dovedi inexistența Lui Dumnezeu pentru că e limitată în cunoaștere." But... Stiinta se ocupa...? (mai mult)
Trăim într- o simulare? Lumea noastră este doar o simulare pe computer creată de o civilizație mai sofisticată. Deci nu existăm. Suntem doar niște simulări. Aceasta este o explicație simplificată...? (mai mult)
Ce parere aveti de ce ne invata Neil Degrasse Tyson? https://www.youtube.com/shorts/80rKfhdcGn4 Oare cu peruca potrivita ar trebui sa am acces in vestiarul fetelor? Tu cat la suta te simti femeie azi...? (mai mult)
Zilele trecute asteptam la semafor culoarea verde pentru a putea trece strada. Stand si gandindu- ma mi- am dat seama ca, in loc sa astept culoarea verde, ar avea mai mult sens sa imi incerc norocul...? (mai mult)
Ce părere aveți despre Simbolism? Simbolismul folosit in literatura, de exemplu, in poeziile lui George Bacovia sau Charles Baudelaire. Dar despre simbolismul folosit in filme de către unii scenariști...? (mai mult)
În romanul "Testamentul francez" autorul Andrei Makine spune câte ceva despre relațiile pe care le- a avut cu colegii când era la școală, despre discuțiile care aveau loc prin pauze, pe culoare...? (mai mult)
Când te uiți la cronometrul stadionului, îți poți da seama că secundele alea se scurg și din viața ta; și a mea, evident. Și când meciul s- a terminat, realizezi că te- ai mai apropiat...? (mai mult)
Ați fost vreodată spălați pe creier de o fata?
Există vreun suflet? Sufletul (sau psihicul) are semnificații diferite. O definiție a sufletului este: „Totalitatea a ceea ce alcătuiește sentimentul și gândirea unei persoane". În sens ...? (mai mult)
Care e motivul pentru care existam? Teoriile cu evoluția si religia sunt imbecile, oamenii cu siguranță au fost creați cu un scop, cel mai probabil elitele lumii care ne conduc știu adevărul.
Bună, în ultimele săptămâni am reflectat la o întrebare existențială care chiar îmi stârnește interesul: Se contrazice Dumnezeu cu știința? După zile întregi în care m- am pierdut...? (mai mult)
Cum va impacati cu pierderile, pe orice plan - sanatate, bani, relatii? Pe mine m- au schimbat iremediabil. Am pierdut din alegeri proaste, dar si din accidente. E interesant ca unii au o viata...? (mai mult)
De ce NASA (sau altă agenție spațială din S.U.A.), care au tehnologie foarte înaintată și un buget pe măsură, nu a reușit până acum să trimită un echipaj pe Marte sau pe un satelit natural...? (mai mult)
Salut. As avea o intrebare mai ciudata. Cum ați vedea voi sistemul de guvernare ideal? Vreau sa îmi spuneți mai detaliat (nu doar capitalism, comunism etc.). De exemplu cum funcționează companiile,...? (mai mult)
De ce oamenii umilesc alți oameni? Chiar atât de intoleranți suntem? De ce nu mai "încape" om cu om?
Face omul pe haina sau mai degrabă haina pe om? Argumentează
Care e motivul pentru care nu reușim ceea ce ne dorim pe termen lung? E greșit să avem o dorință? Sau un scop? Dar când nu reușim in nenumărate rânduri ne doare Nu suntem pregătiți pentru...? (mai mult)
Banii, viața sau mustața? Argumentează
Salut. Un fier îndreptat la cald își pierde din rigiditate?
La ce va gândiți când e luna plină ca in noaptea asta? Eu vreau sa vizitez luna, postum sau măcar in somn. Îmi place zona aia care seamănă cu un continent. As vrea sa stau acolo intr- o căsuța....? (mai mult)
Credeți in karma? E un sâmbure de adevăr în ea?
Credeți în astrologie și zodiac? Este un sâmbure de adevăr în ele? Mie mi se pare ca da, după ce mi- am făcut astrograma natala pe un site cu plata deoarece multe lucruri chiar le- a descifrat...? (mai mult)
Ați auzit de conceptul spațiului liminal? https://youtu.be/qMFo3HTYSqU
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
fr1tz întreabă:
Invictusman2025 întreabă:
Delia65delia întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Beyonce
Irreplaceable? Crazy in love? Halo?Le stii pe toate? Afla cate stii si despre Beyonce in acest caz!