Filosofii greci, între care Aristotel a fost bineînțeles cel mai remarcabil, susțineau că științele naturii studiază lucrurile care au o existență independentă, fiind totodată schimbătoare....? (mai mult)
Nu am somn si ma gandeam la afirmatia ipocrita pe care am facut- o acum ceva timp: "Știința nu poate dovedi inexistența Lui Dumnezeu pentru că e limitată în cunoaștere." But... Stiinta se ocupa...? (mai mult)
Trăim într- o simulare? Lumea noastră este doar o simulare pe computer creată de o civilizație mai sofisticată. Deci nu existăm. Suntem doar niște simulări. Aceasta este o explicație simplificată...? (mai mult)
Ce parere aveti de ce ne invata Neil Degrasse Tyson? https://www.youtube.com/shorts/80rKfhdcGn4 Oare cu peruca potrivita ar trebui sa am acces in vestiarul fetelor? Tu cat la suta te simti femeie azi...? (mai mult)
Zilele trecute asteptam la semafor culoarea verde pentru a putea trece strada. Stand si gandindu- ma mi- am dat seama ca, in loc sa astept culoarea verde, ar avea mai mult sens sa imi incerc norocul...? (mai mult)
Ce părere aveți despre Simbolism? Simbolismul folosit in literatura, de exemplu, in poeziile lui George Bacovia sau Charles Baudelaire. Dar despre simbolismul folosit in filme de către unii scenariști...? (mai mult)
În romanul "Testamentul francez" autorul Andrei Makine spune câte ceva despre relațiile pe care le- a avut cu colegii când era la școală, despre discuțiile care aveau loc prin pauze, pe culoare...? (mai mult)
Când te uiți la cronometrul stadionului, îți poți da seama că secundele alea se scurg și din viața ta; și a mea, evident. Și când meciul s- a terminat, realizezi că te- ai mai apropiat...? (mai mult)
Ați fost vreodată spălați pe creier de o fata?
Există vreun suflet? Sufletul (sau psihicul) are semnificații diferite. O definiție a sufletului este: „Totalitatea a ceea ce alcătuiește sentimentul și gândirea unei persoane". În sens ...? (mai mult)
Care e motivul pentru care existam? Teoriile cu evoluția si religia sunt imbecile, oamenii cu siguranță au fost creați cu un scop, cel mai probabil elitele lumii care ne conduc știu adevărul.
Bună, în ultimele săptămâni am reflectat la o întrebare existențială care chiar îmi stârnește interesul: Se contrazice Dumnezeu cu știința? După zile întregi în care m- am pierdut...? (mai mult)
Cum va impacati cu pierderile, pe orice plan - sanatate, bani, relatii? Pe mine m- au schimbat iremediabil. Am pierdut din alegeri proaste, dar si din accidente. E interesant ca unii au o viata...? (mai mult)
De ce NASA (sau altă agenție spațială din S.U.A.), care au tehnologie foarte înaintată și un buget pe măsură, nu a reușit până acum să trimită un echipaj pe Marte sau pe un satelit natural...? (mai mult)
Salut. As avea o intrebare mai ciudata. Cum ați vedea voi sistemul de guvernare ideal? Vreau sa îmi spuneți mai detaliat (nu doar capitalism, comunism etc.). De exemplu cum funcționează companiile,...? (mai mult)
De ce oamenii umilesc alți oameni? Chiar atât de intoleranți suntem? De ce nu mai "încape" om cu om?
Face omul pe haina sau mai degrabă haina pe om? Argumentează
Care e motivul pentru care nu reușim ceea ce ne dorim pe termen lung? E greșit să avem o dorință? Sau un scop? Dar când nu reușim in nenumărate rânduri ne doare Nu suntem pregătiți pentru...? (mai mult)
Banii, viața sau mustața? Argumentează
Salut. Un fier îndreptat la cald își pierde din rigiditate?
La ce va gândiți când e luna plină ca in noaptea asta? Eu vreau sa vizitez luna, postum sau măcar in somn. Îmi place zona aia care seamănă cu un continent. As vrea sa stau acolo intr- o căsuța....? (mai mult)
Credeți in karma? E un sâmbure de adevăr în ea?
Credeți în astrologie și zodiac? Este un sâmbure de adevăr în ele? Mie mi se pare ca da, după ce mi- am făcut astrograma natala pe un site cu plata deoarece multe lucruri chiar le- a descifrat...? (mai mult)
Ați auzit de conceptul spațiului liminal? https://youtu.be/qMFo3HTYSqU
De cine suntem priviți în viata aceasta? De Dumnezeu sau de extraterestrii? Sau și de Dumnezeu și de extraterestrii?
Cum vi se par oamenii pragmatici, care resping orice idee filosofica si zic ca " nu faci nimic cu filosofia, pierzi timpul"? Ii consider ca niste roboti, eu personal, pentru ca filosofía iti cultiva...? (mai mult)
Într- o scrisoare adresară doamnei de Maintenon, Ludovic al XIV- lea îi spune: "Iubește- mă! Sau măcar poartă- te ca și cum m- ai iubi." Nu este un lucru neobișnuit pentru mai- marii lumii să...? (mai mult)
Arhimede a descoperit tot felul de formule matematice într- o perioadă (sec. 3 î.Hr.) la distanță de multe secole de apariția calcului diferențial. Ca să dau doar două exemple, a descoperit că...? (mai mult)
Va place astronomia? Sa priviți cerul, sa citiți despre Univers? Mie da, destul de mult.
Ce părere aveți despre Thomas Carlyle?
Ce părere aveți de teoria extratereștrilor /cosmonautilor antici?(a fost și un serial documentar celebru). Credeți că exista vreo șansă sa avem origine extraterestra?
Buna seara. Se face filosofie la profilul turism și alimentație? dacă da, din ce clasa?
Voua nu? Societatea asta, oamenii, planeta, lumea îmi provoacă repulsie si sila. Și parca nu îmi găsesc locul pe planeta asta, parca as fi un extraterestru rătăcit pe aici dar nu sunt. Mi-...? (mai mult)
De ce este Tulburare de personalitate schizoidă ceva negativ? **cica Indivizii afectați pot fi incapabili să formeze atașamente intime față de alții** ideea nu e ca nu pot face si ca evita asta...? (mai mult)
Să spunem că asamblăm două roți dințate care au un număr diferit de dinți. Prin ce procedeu putem afla când ajunge acest sistem pentru prima dată la starea sa inițială?
Voi va injectați cu speranța? Cat de multa? Nu știu dacă știți dar pe plan psihologic, sufletesc, mental, speranța ne mai tine în viata dacă nu am fi toți sinucigași sau mult prea abătuti. ...? (mai mult)
Bună! Trec clasa a 12- a și nu am idee la ce facultate as putea sa merg. La liceu am profilul mate- info. La început ma gândeam sa merg la facultatea de matematica si informatica din București, dar...? (mai mult)
Care este natura realității și cum putem cunoaște cu adevărat ceea ce este adevărat?
Salut, trec printr-o trezire spirituală și mă întrebam dacă mai sunt persoane care trec prin același lucru și ar vrea să discutăm despre acest subiect
Sa fie ignoranța un fel de a ne apăra de opiniile celorlalți?
Este muzica, asemenea cocainei și marijuanei, un medicament sau este un drog?
Este iubirea sinceră sau este un conflict al intereselor mascate?
A fi sau a nu fi adevărată zicala "Nu te ridica mai sus decât grămada de cărți pe care le-ai citit, ca să nu devii penibil!"? Argumentați
Oare dacă Soarele intra mâine 23 iulie în Constelatia Leu voi avea puterea sa renasc și eu? PS:Sunt zodia Leu.
Imaginează- ți că te- ai afla pe o navă închis într- o cabină fără geamuri. Trezindu- te noaptea, nu ți- ai da seama dacă nava stă pe loc sau se mișcă pe o traiectorie dreaptă cu viteză...? (mai mult)
Pana sa vad asta pe pielea mea nu credeam ca e adevarat, poate nici nu e si e o simpla coincidenta, dar ar fi prea mare coincidenta, nu stiu in ce parte sa ma duc. Aseara am visat ca mi- au cazut doi...? (mai mult)
Hello. Ce stiti despre legea atractiei? Atragi ceea ce gandesti, ceea ce esti. Dar daca cunosti o persoana care se aseamana cu tine putin, tu esti atras de acea persoana, si cealalta nu de tine. ...? (mai mult)
Dacă scriem pe rând numerele 1 2 3 4 5 ș.a.m.d., ne putem închipui acest șir continuând la infinit. Să subliniem în el numerele pătrate (1 4 9 16 25 ș.a.m.d.). Se poate observa că numerele...? (mai mult)
Care este natura adevărului și cum putem să-l cunoaștem într-o lume inundată de informații și perspective diferite?
Am dreptate măcar puțin în ceea ce zic? Ce părere aveți de ceea ce am sa scriu? Eu întotdeauna mi- am pus speranța în orice promite ajutor și vindecare fiindcă îmi doresc atât de mult sa...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
Mindfulness întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Tarzan
Ai pasit si tu in incredibila lume a lui Tarzan si a prietenilor sai? Haideti sa vedem cat de multe va mai amintiti!