Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 6 Februarie 2025 sunt:
Strofantina este un preparat vasoconstrictor? va rog ajutor...
Stie cineva daca exista o chestie care sa opreasca campul magnetic?(sa faca un magnet sa nu mai fie ...magnet XD) Sau sa absoarba...acea forta?
Cine suntem noi și care este rostul nostru pe Pământ?
Intrebare pentru cei care cred in Dumnezeu si toate celelalte.Voi ziceti ca nu are cum sa apara o explozie asa din nimic care sa creeze universul.Cum a aparut Dumnezeu din nimic? Daca voi ziceti ca Dumnezeu...? (mai mult)
Intr- o seara de vara, dupa ce s- au intors de la coasa de pe coasta dealului, Leana, Gheorghe, Veta, Niculae, Vasile si Floarea jucau un joc de societate (smartphone- urile nu aveau semnal acolo)....? (mai mult)
Parerea voastra despre Machiavelli? https://www.youtube.com/watch?v=GTQlnmWCPgA
Ce inseamna in fizica „SI"? ex:[T]si = 1s
Am visat luna plina ce se va intampla?
La ce sunt folosite cărțile de tarot? Cum se folosesc?
TPU ajutor xD Cum se numeste chestia de care sunt atasate mainile picioarele capu? Am nevoie urgent sa stiuuu xD
De ce nu am mers iar pe luna? Ma indoiesc ca nu avem destui bani. Avem bani sa construim o nava spatiala in care am pus oameni sa traiasca. Avem bani sa trimitem oameni pe Marte permanent (Mars One),...? (mai mult)
Oare exista in spatiul cosmic obiecte formate din carne? Planetele si meteoritii de ce nu sunt din carne? Doar trupurile oamenilor si ale animalelor sunt din carne? Ce e sangele? Exista urme de sange in...? (mai mult)
Exista numere, referindu-ma la baza si exponentul puterii, astfel incat rezultatul sa fie negativ?
Totul inepe cam asa: seara ma pun in pat sa dorm si la cam 20 de minute, am inceput sa aud un grup de copii de vreo 6- 7 ani care vorbeau in soapta, in secunda doi am inceput sa tremur de...? (mai mult)
Cum fac sa meditez spiritual mai bine? Eu cand incep sa meditez in primul rand imi imaginez camera creata de mine in gand, apoi ma vizualizez pe mine in acea camera si imi aleg asupra a ce sa ...? (mai mult)
De ce toti cand aud de perpetuum mobile au o atitudine de respingere fata de cel ce expune acest aspect si " descoperirea " facuta. De ce nu ar exista un perpetuum mobile? Mai grav de ...? (mai mult)
Daca omul, animalul si orice fiinta evolueaza din mic in mare asta inseamna ca si universul a fost candva mai mic si acum e mai mare? Sau universul nu are limite?
Noi ne facem viitorul si destinul, sau sunt alese de creator (fie Dumnezeu, Allah sau cine vreti voi)? Una din teoriile mele (mi- a venit cand mancam iaurt) ar fi ca decizia, vointa sunt o iluzie, ci...? (mai mult)
Cred ca omul nu are ce cauta in natura, natura e inocenta si curge ca izvorul fara sa se intrebe de ce curge, omul insa e rational si se intreaba de ce traieste, e bagacios si pune frana naturii sa ...? (mai mult)
Am un prieten care locuieste (si lucreaza) intr- un orasel undeva prin nord. In weekend, se duce uneori in satul natal sa- si vada parintii. Desi are masina, se duce cu trenul. Ia trenul sambata dupa...? (mai mult)
Este adevarat ca un bilet de bal la Palatu Ghica costa 250-300 lei? Voiam sa vin cu un liceu si vreau sa vad daca m-a mintit!
Credeti in clarviziune? In parapsihologie? In paranormal?
Cand se desfasoara olimpiada la engleza? (faza pe judet - clasa a8a)
De ce ne-am născut în universul acesta? De unde provine viața? Ce se întâmplă după ce organismele noastre biologice încetează să funcționeze?
Teoretic pot sa existe fiinte extraterestre inteligente la fel de mari cat planeta noastra sau chiar mai mari? Daca nu, din ce motive nu este posibil?
Oamenii fac parte din regnul animal? Sunt oamenii la fel de diferiți de câini precum urșii de pisici?
In Vaslui sa tinut etapa locala la olimpiada de biologie poate cineva sa imi dea subiectele care sau dat
Sunt cam beat acum. Sunt foarte ametit, cum scap de asta? Gandesc rational, stiu sa scriu, etc, dar sunt foarte ametit, cum scaaap?
E foarte probabil ca religia sa dispara in cele din urma. Ca va fi peste douazeci de ani, ca va fi peste doua sute, nu stim. Dar cand si ultimul om din ultimul catun va intelege ca povestea e poveste,...? (mai mult)
Care este diferenta dintre Carisma si Prestigiu?
Care teorie va place cel mai mult referitoare la realitate. Fundita
Ok sa zicem ca exista reincarnare, ati alege sa fiti tot voi cu aceeasi familie sau altcineva?
Cati dintre voi mai au tupeul sa nege vizitele civilizatiilor extraterestre pe planeta noastra? Dovada incontestabila a vizitelor civilizatiilor extraterestre pe...? (mai mult)
eu sunt in clasa a 6 -a si as vrea sa stiu cu ce medie pot intra la Colegiul National Stefan Cel Mare Din Targu Neamt! Dar la Liceul Vasile Conta?
Dacă Noe considera că trebuiau salvați și peștii, așa s-ar fi procedat? Oare Noe a fost rechin?
Ce frumos e interiorul unui om se strecoara atat de multe sentimente incat vezi de ce e viata atat de frumoasa
Caut reteta fericirii unde o pot gasi?
Ajutor, Va rog sa imi dati cat mai multe circuite electrice cu 6-7 elemente, URGENT! Dau Funda :*
Hei, buna! Voi ați folosit vreodată o tablă Ouija? E periculos? Chiar merge? Eu cred că e făcătură dar vreau și părerea voastră.
Unde pot studia lectii de psihologie online? Sfaturi, invatatori ...multumesc
Daca exploratorii europeni nu descopereau celelalte continente, sau daca le descopereau nu le colonizau si nu interactionau cu populatiile indigene de rase diferite, se ajungea la speciatie (intr- un...? (mai mult)
Omul a vrut din cele mai vechi timpuri sa cunoasca ce se afla in univers, insa poate ca ce se afla acolo, vrea la randul sau sa cunoasca omul, iar aceasta cunoastere nu e intotdeauna placuta. https://www.youtube.com/watch?v=youLqZC5y3g&t=248s&index=597&list=WL....? (mai mult)
2Pac A murit in 1996, insa multa lume sustine ca el inca traieste. Asta-i un Mister sau O conspiratie?
Cu ce va inspira pe voi numarul zece? La ce va duce gandul cand spuneti 10? As aprecia daca nu ati raspunde ca e nota (asta e logic).
Hey am nevoie de ajutor mare :)) O proba de 4, 3 g substanta gazoasa ocupa 3, 22L la 25 grade celsius si 1, 02 atm.Calculeaza masa molara a gazului va rog frumos:) funda
Sa fie iadul sau raiul in functie de perceptia fiecaruia? Adica orice persoana in parte sa aiba propriul rai sau iad, creat in functie de asteptarile fiecaruia? Sa tina totul doar de gandire?
Buna seara TPU. Ma poate ajuta si pe mine cineva cu demonstrarea axiomei de incidenta? Nu gasesc pe nicaieri si am nevoie foarte urgenta. Multumesc, dau funda.
Ce parere aveti de acest citat: „Profesorul mediocru spune. Profesorul bun explică și demonstrează. Profesorul perfect inspiră."? Comentati si voi, dati-va cu parerea despre el.
Buna seara TPU! As avea o rugaminte, ma poate ajuta cineva cu niste explicatii in legatura cu diferentialele? va multumesc mult!
As dori si eu niste exemple de poezii de forta, lirice, filosofice, dramatice si comice. Multumesc.
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
mmamiruna întreabă:
tonyc7 întreabă:
ArnautuStefaniaArnautuStefania întreabă:
skyrim2 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Selena Gomez
Faci parte din Selenators? Cat de multe stii despre artista ta preferata? :)