De cine suntem priviți în viata aceasta? De Dumnezeu sau de extraterestrii? Sau și de Dumnezeu și de extraterestrii?
Cum vi se par oamenii pragmatici, care resping orice idee filosofica si zic ca " nu faci nimic cu filosofia, pierzi timpul"? Ii consider ca niste roboti, eu personal, pentru ca filosofía iti cultiva...? (mai mult)
Într- o scrisoare adresară doamnei de Maintenon, Ludovic al XIV- lea îi spune: "Iubește- mă! Sau măcar poartă- te ca și cum m- ai iubi." Nu este un lucru neobișnuit pentru mai- marii lumii să...? (mai mult)
Arhimede a descoperit tot felul de formule matematice într- o perioadă (sec. 3 î.Hr.) la distanță de multe secole de apariția calcului diferențial. Ca să dau doar două exemple, a descoperit că...? (mai mult)
Va place astronomia? Sa priviți cerul, sa citiți despre Univers? Mie da, destul de mult.
Ce părere aveți despre Thomas Carlyle?
Ce părere aveți de teoria extratereștrilor /cosmonautilor antici?(a fost și un serial documentar celebru). Credeți că exista vreo șansă sa avem origine extraterestra?
Buna seara. Se face filosofie la profilul turism și alimentație? dacă da, din ce clasa?
Voua nu? Societatea asta, oamenii, planeta, lumea îmi provoacă repulsie si sila. Și parca nu îmi găsesc locul pe planeta asta, parca as fi un extraterestru rătăcit pe aici dar nu sunt. Mi-...? (mai mult)
De ce este Tulburare de personalitate schizoidă ceva negativ? **cica Indivizii afectați pot fi incapabili să formeze atașamente intime față de alții** ideea nu e ca nu pot face si ca evita asta...? (mai mult)
Să spunem că asamblăm două roți dințate care au un număr diferit de dinți. Prin ce procedeu putem afla când ajunge acest sistem pentru prima dată la starea sa inițială?
Voi va injectați cu speranța? Cat de multa? Nu știu dacă știți dar pe plan psihologic, sufletesc, mental, speranța ne mai tine în viata dacă nu am fi toți sinucigași sau mult prea abătuti. ...? (mai mult)
Bună! Trec clasa a 12- a și nu am idee la ce facultate as putea sa merg. La liceu am profilul mate- info. La început ma gândeam sa merg la facultatea de matematica si informatica din București, dar...? (mai mult)
Care este natura realității și cum putem cunoaște cu adevărat ceea ce este adevărat?
Salut, trec printr-o trezire spirituală și mă întrebam dacă mai sunt persoane care trec prin același lucru și ar vrea să discutăm despre acest subiect
Sa fie ignoranța un fel de a ne apăra de opiniile celorlalți?
Este muzica, asemenea cocainei și marijuanei, un medicament sau este un drog?
Este iubirea sinceră sau este un conflict al intereselor mascate?
A fi sau a nu fi adevărată zicala "Nu te ridica mai sus decât grămada de cărți pe care le-ai citit, ca să nu devii penibil!"? Argumentați
Oare dacă Soarele intra mâine 23 iulie în Constelatia Leu voi avea puterea sa renasc și eu? PS:Sunt zodia Leu.
Imaginează- ți că te- ai afla pe o navă închis într- o cabină fără geamuri. Trezindu- te noaptea, nu ți- ai da seama dacă nava stă pe loc sau se mișcă pe o traiectorie dreaptă cu viteză...? (mai mult)
Pana sa vad asta pe pielea mea nu credeam ca e adevarat, poate nici nu e si e o simpla coincidenta, dar ar fi prea mare coincidenta, nu stiu in ce parte sa ma duc. Aseara am visat ca mi- au cazut doi...? (mai mult)
Hello. Ce stiti despre legea atractiei? Atragi ceea ce gandesti, ceea ce esti. Dar daca cunosti o persoana care se aseamana cu tine putin, tu esti atras de acea persoana, si cealalta nu de tine. ...? (mai mult)
Dacă scriem pe rând numerele 1 2 3 4 5 ș.a.m.d., ne putem închipui acest șir continuând la infinit. Să subliniem în el numerele pătrate (1 4 9 16 25 ș.a.m.d.). Se poate observa că numerele...? (mai mult)
Care este natura adevărului și cum putem să-l cunoaștem într-o lume inundată de informații și perspective diferite?
Am dreptate măcar puțin în ceea ce zic? Ce părere aveți de ceea ce am sa scriu? Eu întotdeauna mi- am pus speranța în orice promite ajutor și vindecare fiindcă îmi doresc atât de mult sa...? (mai mult)
Cand ne putem considera, , batrani''? Am auzit/citit discutii de tanara noastra generatie (16 - 17) ca cei trecuti de 40 de ani ar fi batrani! Desi sunt inca in putere,...? (mai mult)
Este omul doar un eșec al lui Dumnezeu, sau Dumnezeu doar un eșec al omului? (Întrebare adresată de filosoful german Friedrich Nietzsche. Gânditorul ridică această întrebare pentru a specula...? (mai mult)
Buna ziua, din ce se face reteta succesului, ce contine?
Ce părere aveți despre filozofia și mișcarea antinataliste? Dar despre mișcarea antisexuală? Cunoașteți astfel de persoane? Cei care știți vreo persoană adeptă a acestor mișcări (sau adeptă...? (mai mult)
Este omul cu adevărat liber? (Întrebare adresată de un filosof elvețian, în secolul al XVIII- lea. „Omul s- a născut liber și totuși oriunde se află în lanțuri", a spus Jean- Jacques ...? (mai mult)
Există o forță creatoare care a dat naștere vieții sau a apărut prin procese naturale?
Bun, deci mai dezbătând viața cu draga mea PufulețiGratis, care apropo tot e pe aici chiar dacă nu e pe aici și vă salută, din discuțiile noastre filosofice și pline de analiză, eu i- am...? (mai mult)
Ce este mai important pentru tine, succesul sau fericirea?
Https://youtu.be/P5mEeNSXjNU Credeți? :)
Daca ai putea sa schimbi un aspect al lumii noastre, care ar fi acela?
Chiar nu crede nimeni în vrăjitoare? Nici în chestii ezoterice? M- am certat cu cineva și mi- a tăiat aripile zicându- mi că nu sunt dovedite științific. Păi, acum pe bune, frate, chiar...? (mai mult)
Scopul vieții este fuga de suferință sau fuga după fericire?
Multe evenimente petrecute de- a lungul istoriei sunt absurde și vin să contrazică pomposul "sens al istoriei". Să luăm pentru exemplificare o pagină din istoria Rusiei. Ecaterina a II- a, soția...? (mai mult)
Buna. Am o problemă cu dependenta emoțională. Când am relație am mereu teama de a fi rănit, am mereu senzația cand persoana iubita e plecata undeva, că ar putea fi cu altcineva. Mă afectează...? (mai mult)
Hei, dragă TPU, credeți că un om care a încercat totul în ale iubirii cu oameni chiar străini, dar nu a fost să fie, mai merită el să fie acuzat și să se facă glume pe seama lui de genul...? (mai mult)
Atunci când o persoană de sex opus ne place, e interesata de noi și ne oferă placere, ne simțim validați, stima de sine creste, valoarea sinelui nostru creste, sufletul nostru se bucura, ego-...? (mai mult)
Am si eu 2 dubii, de ani buni ma tot intreb, cu atata manipulare in jur si stiri false, inca nu stiu ce sa cred. 1) Sunt dovezi clare ca oamenii au pasit pe luna? 2) Atentatele din 2001 au fost ...? (mai mult)
Timpurile moderne, cu tehnologia la pachet, au adus multă ușurare vieții. Și au mărit durata de viață. Dar, știți cum e cu medicamentul. Are și efecte adverse. E bun la ceva și rău la altceva....? (mai mult)
La facultatea de psihologie din Timisoara se dă admitere? daca da, din ce mai exact si cum arata un test de genul?
O anecdotă despre Euclid spune că un elev de- al său l- a întrebat odată: "Cu ce folos mă aleg dacă voi învăța toate aceste lucruri?" La care Euclid și- a chemat sclavul și i- a spus: "Dă-...? (mai mult)
Ce se întâmplă cu Planeta asta? CEVA FOARTE CIUDAT SE ÎNTÂMPLĂ atât cu Pământul, cât și cu Soarele. 1) ÎN PRIMUL RÂND, rezonanța Schumann a Pământului, care în medie are o ...? (mai mult)
Stiintele formale cauta enunturi corecte sau reguli, sisteme, structuri, date, modele, paradigme, etc. Pe cand stiintele naturale sau empírica se ocupa cu descriptivismul naturarii ( jocul ...? (mai mult)
Parmenide vorbeste de "calea adevarului" versus calea modei a oamenilor (aparenta versus esenta). Platón iar ne vorbeste de un dualism ontologic. In teoría semiótica se vorbeste de "structura profunda"...? (mai mult)
Voi credeți în gândurile de manifestare pe care le tot promovează terapeuții pe tiktok? Cu timpul chiar funcționează? Cică ar funcționa în circa 21 de zile? Poți vindeca depresii și anxietate...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
fr1tz întreabă:
Invictusman2025 întreabă:
Delia65delia întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Beyonce
Irreplaceable? Crazy in love? Halo?Le stii pe toate? Afla cate stii si despre Beyonce in acest caz!