Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 7 Februarie 2025 sunt:
Expresia "Banii nu au miros" se refera la faptul ca nu conteaza de unde vin banii si ca trebuie sa ii folosim asa cum consideram?
Va prezint o teorie si astept pareri. Universul (gruparea asta de galaxii) este un atom cosmic.Adica un atom de dimensiuni infinit mai mari decat un atom cunoscut de noi iar continutul lui suntem noi. ...? (mai mult)
Generatiile se succed. in epoca digitalizarii, informatiei, credeti ca viitoarele generatii vor fi mai inteligente ca si masa? credeti ca un taran care nu stie pe ce continent se afla si ca exista oameni...? (mai mult)
De ce este atat de strasnic pazita (militar) Antarctica? Pamant al stiintei (sic!) sau teritoriu apartinator LOR?
De ce nu exista (in absolut orice fotografie) praf lunar pe picioarele (suportul) de aselenizare ale modulului misiunii Apollo 11?
Care sunt lucrurile care v-au influentat total viata in bine sau in rau si cum ati reusit sa duceti tot raul spre bine?
Doar cine cunoaste fizica sa raspunda mi-a spus cineva ca daca ar fi 110 w si nu 220 w sar consuma mai putin curent, e asta adevarat? de ce nu intampla asta?
Doresc să pun întrebări pentru cei fără credinţă într- o divinitate, mai exact pentru cei atei 1.Primii oameni(nu mă refer la Adam şi Eva) cum au început să vorbească? Dar limbiile care...? (mai mult)
devin din ce in ce mai depresiv, nu stiu de ce, este cineva in aceeasi situatie ca a mea?
De ce este Europa considerat cel mai batran continent?
Cum ar fi viata fara iluzia unei sperante? oare ar putea cineva trai fara vreo speranta pentru un viitor mai bun?
! Ce înseamnă a lovi (a da pumni) cu sete? Are vreo legătură cu setea mea de sânge sau cu ura mea adânc înrădăcinata in mine?
Vad ca multi se rusineaza cand aud de faptul ca omul e un animal, personal cred ca a numi umanitatea animale e un compliment, intrebarea mea e ce animal e mai rau ca omul? ce animal face rau cu buna...? (mai mult)
Hei. Vreau sa stiu mai multe despre acele vise lucide. Cum ti le poti induce? Iti va iesi din prima data? Orice informatie e binevenita.
A vrea, sau a nu vrea, sa traiesti PENTRU TOTDEAUNA. Pareri pro si contra, oricum ai lua-o. Cat de benefic/malefic ar fi, pentru om, daca ar putea "sa nu moara"?
Societatea din ziua de azi ne invata sa ne reprimam instinctele primare, este acest lucru bun pentru evolutia umana? daca x simte atractie fizica fata de y deci are o relatie ce vina are x ca simte...? (mai mult)
Ce stiti voi despre Calea Lactee? Dar depre ace,, dunga" alba?
De ce nu exista fotografii REALE ale Polului Sud, reprezentand intregul Pol?
Această întrebare se adresează cunoscătorilor de fizică relativistă: Dacă o gaură neagră se deplasează, să presupunem, faţă de un observator, cu viteză relativistă, orizontul de eveniment...? (mai mult)
Ma adresez celor cu o anumita cultura mai vasta in ceea ce priveste viata personala a geniilor care au existat pe planeta. (genii in orice domeniu: literatura, stiinta, filosofie, tehnologie, samd) ...? (mai mult)
In sesiunea a 2 cand se inchid inscrierile la facultate? Adica din ce am observat, am dat bacul si nici n-am avut timp sa ma gandesc ca deja nu mai puteam :(
Buna, TPU! Am o intrebare, incep:Cand eream mic ma t uitam pe discovery si ereau documentare cu oameni care mergeau pe strazi si hipnotizau oamenii si- i faceau sa creada ca sunt cersetorii si ei la sfarsit...? (mai mult)
Cam cate zile iti ia sa faci un ierbar de 20 de plante?
Pana la ce distanta s au propagat semnalele noastre radio in spatiu si care este distanta maxima pe care o pot strabate in acesta?
Ce s-a nascut primul, oul sau gaina?
De ce apa este transparentă? Dar laptele de ce este alb?
Intreprizatorul rus, miliardarul IT Dmitry Itskov a lansat in 2011 Initiativa 2045, un ONG al carui scop este sa transfere prin metode stiintifice (pentru aceasta se face apel la un numar de oameni...? (mai mult)
Daca lovesc o minge cu piciorul nu patesc nimic. Daca lovesc un bolovan cu exact aceeasi forta cu care am lovit mingea am toate sansele sa imi rup piciorul, cu toate ca, in conformitatea cu principiul...? (mai mult)
Cum rezista astronautii care pleaca singuri in spatiu, fara sa interactioneze fizic cu cineva, sa stea de vorba, ani de zile?
Care este opinia voastra despre stoicism? Pentru cunoscatori, bineinteles.
cum este sa faci psihologia ( ma refer in liceu ) am trecut a 10- a si sunt curios... in a 9- a am facut logica iar acum in 10- a o sa fac psihologie, cum este? este grea / usoara? cel mai...? (mai mult)
Pana cand se mai fac inscrieri la facultate? Acum e tarziu? in sensul ca mai am timp sa invat pentru. admitere?
Https://www.youtube.com/watch?v=bUMWroejlNI Ce parere aveti? Consider ca tot ce a spus e adevarat.
Ce viata de student ati avut/ v- ati dori sa aveti? Ce fel de student ati fost in anii de facultate? Aici vreau sa cuprindeti in discursul vostru informatii atat despre viata extrascolara, cat si atitudinea...? (mai mult)
Imi puteti spune si mie in ce consta un test psihologic? Ce fel de intrebari ti se pun? Dau funda! Multumesc!
Exista persoane care isi doresc suferinta, durere? chiar am ajuns la concluzia ca omul traieste pentru a isi satisface placerile, dar nimeni nu cauta suferinta, durerea, tristetea, depresia de ce? ...? (mai mult)
Care credeti ca este cel mai mare defect al societatii sau al oamenilor? Eu consider ca cel mai mare defect este ignoranta, deoarece aceasta sta in calea inteligentei, creativitatii dar si a trairii in...? (mai mult)
Cum se numește locația unde stau păsările? Gen acvariu,delfinariu, planetariu? Vă mulțumesc frumos și anticipat!
Credeti ca oamenii sunt facuti sa fie sociabili, si nu solitari? Sau exista si exceptii? Spre exemplu in viata reala eu sunt mai solitar, si nu prea imi face foarte mare placere sa fiu in ...? (mai mult)
Ce e mai bine? Sa ai dreptate sau sa fii fericit?
De cate feluri este iubirea? Tot aud in jurul meu, iubirea este cea mai importanta pentru pacea dintre oameni, insa mi se pare mie sau iubirea se confunda cu empatia si mila si intelegerea? Este vreo ...? (mai mult)
Este omul capabil de empatie? eu personal vad omul o bestie fara pic de bunatate sau de ceva bun o bestie in starea lui naturala care traieste doar sasi satisfaca interesele
Poate fi inteligenta educata (adica poate creste)? Howard Gardner, 1983, zice ca sunt 8 inteligente (ritmica- muzicala, spatiala, lingvistiva, logico- matematica, kinestezica, interpersonala,...? (mai mult)
E adevarat ca in anul 2025, o sa avem masinii care vor zbura? O sa mai existe tehnologii ca gen: PC, TELEVIZOARE TABLETE SI ETC? Vreau un argument bun! Ofer funda
Hei TPU, bunicul meu locuieste langa mine, bunica mea a decedat, in fine, am avut doua vise foarte urate cu casa si ograda lor, mai exact doua, un vis l- am avut acum 5 luni (aproximativ) si unul ieri...? (mai mult)
Salutare. Are cineva idee cum as putea sa recuperez pozele parolate cu o aplicatie pe tel? Adica am parolat folderul respectiv dupa care am dezinstalat aplicatia respectiva iar acum nu mai gasesc pozele...? (mai mult)
Daca omul e monogam de ce exista divorturi asa dese? in lumea animala unde exista monogamie acel cuplu ori traiesc un sezon cu cineva ori pe viata de ce un om indragostit aflat intr- o relatie nu...? (mai mult)
Deci, azi chiar am nevoie de parerile voastre. Am vazut trailerul la filmul asta si de acolo intrebarea: - oare chiar au ajuns americanii primii pe luna sau doar a fost un film frumos? http://www.celemaibunefilme.com/operation-...? (mai mult)
Voi cum credeti ca vor arata oamenii in viitor? Sa zicem ca peste o mie sau un milion de ani.
Spuneți-mi si mie dacă am doi magneti plus cu plus se atrag sau se resping?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Utilizatoare123 întreabă:
RitaHNZ întreabă:
Mindfulness întreabă:
DaciaRomania întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
American Pie
Cat de multe iti mai amintesti de Nadia, Jim sau Sherminator? Hai sa vedem!