Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 7 Februarie 2025 sunt:
Profilul la care vreau eu sa merg la liceu este pe bilingv engleza. Sunt obligata sa-l dau?
cum se poate avea personalitatii multiple? tare mult imi doresc sa am asa ceva, si sincer nu stiu daca am sau nu asa ceva in mine. Cum pot sa mi dau seama daca am sau nu am Personalitate ...? (mai mult)
Am un PC cu Windows XP. Acesta insa nu - mi citeste stick- urile pe care le introduc in sloturile USB, ci doar se aude sunetul specific introducerii. Ce drivere USB de instalat pentru Win ...? (mai mult)
Credeti in existenta planetei X, Nibiru sau steaua Nemesis? Cum explicati discrepantele orbitelor planetelor transneptuniene?
De multe ori am incercat sa- mi imaginez cum ar arata o societate perfecta, o societate utopica, mai specific cum ar arata o societate foarte anvansata tehnologic, si m- am gandit cum ar fi sa traiesti...? (mai mult)
Salut, cum ne- au umpiedicat dinozaurii dezvoltarea? Stiu ca pe perioada in care dinozaurii au dominat planeta, mamiferele nu au putut creste mai mari decat cat o pisica mica, de ce? De ce nu ne- am...? (mai mult)
Cand credeti ca se vor pune pe piata săbii laser,in adevăratul sens al cuvântului, identice cu cele din Star Wars?
Am niște întrebări legate de istoria de clasa a 6a- a 7a. 1. Cine a fost conducatorul Revolutiei Engleze? 2. Cine a fost comandantul Revolutiei Americane? 3. Când a avut loc congresul american...? (mai mult)
Ajutati-ma cu sfaturi despre cresterea unei pisicute, momentan de cateva luni. Cum sa o hranesc si cu ce? Dau funda
Am intrat pe internet sa imi cumpar un pistol airsoft si in descrierea unui pistol care l.am vazut avea 0, 6 jouli. Puteti sa imi spuneti cat inseamna 0, 6 jouli in km/h?
Cateodata ma gandesc daca nu cumva ma las prada emotilor sau urmez turma, chiar avem nevoie de lucrurile care le avem? sunt ele o necesitate pentru noi? ma gandeam la un laptop costa undeva la 3700 ...? (mai mult)
Cum se extrage azotatul de amoniu in stare pura din ingrasamintele folosite in agricultura?
Ce ar trebui sa fac sa ma transfer acum. Trec în clasa a 10 a. Diriginta in iunie mi- a spus că nu mă lasă să mă transfer. La cine sa ma duc? la director? Si la scoala la care vreau sa ma...? (mai mult)
Sunt in clasa a 10 a si vreau sa ma transfer la un profil : filologie se intta cu 7.50 si eu am media 7.17 trebuie sa dau diferenta? Sau?
Luna plina chiar cauzeaza insomnii/anxietate? Sau este doar un mit?
"Do not cry because they are past! Smile, because they once were!" De acord? De ce?
Daca ati avea o masina a timpului si ati putea sa va intoarceti in trecut (sa zicem in era dinozaurilor), ati fi in stare sa faceti asta? V- ar tenta? Ati vrea sa aflati cum aratau dinozaurii...? (mai mult)
Care este diferenta dintre astronomie si astrofizica?
Ati avut vreodata sentimentul acela de putina tristete, amestecata cu bucurie in momente in care sunteti singuri, sau in care v- ati imaginat ca sunteti intr- un peisaj de natura noaptea intr- un desert...? (mai mult)
Cu cat trec mai mult prin viata, am impresia ca nimic drastic nu prea se schimba in compartamentul oamenilor, de exemplu copii care nu au avut o inclinatie spre educatie de mici, nu si- o dezvolta ...? (mai mult)
Voi ati simtit vreodata ca v- ati desprins de realitate? Nu prea stiu cum sa explic, dar o sa incerc cu un exemplu pe care l- am trait eu chiar acum cateva minute, cred ca nici jumatate de ora...? (mai mult)
Vi se pare in regula ca orice cuplu sa fie liber sa procreeze? Eu sunt de parere ca un om ar trebui sa gandeasca astfel - sunt eu atat de inteligent, educat si sanatos incat sa vreau sa aduc pe lume...? (mai mult)
Stie cineva ce insecta este aceasta? https://s9.postimg.org/4o8d6iby7/20160811_120446.jpg
Care este cel mai bun manual de Windows 7(prefer sub forma de carte, deoarece este mai usor de invatat pentru mine, sau macar sub forma de pdf) pe care il stiti?
Un om vine la mine cu un saculet si imi spune sa imi pun ceasul in el. Dupa care imi cere sa ma intorc in timp si sa ii las saculetul lui (in trecut) pentru ca aceasta discutie sa poata avea loc. Intrebari:...? (mai mult)
Imi este frica sa dorm singura pe intuneric. Parca ceva ma atinge si aud cate un fosnet si nu pot stinge becul daca sunt singura. Si ma gandesc ca daca apare "ceva". Imi este...? (mai mult)
Imi puteti spune si mie va rog frumos un liceu de psihologie din Constanta si cu media de admitere, va rog frumos?
Deci. Avem doua persoane, G si E, sa le zicem Gabi si Emi, desi ma gandeam la g de la good si e de la evil. Gabi e bun, Emi e rau. Daca am putea da timpul inapoi, i- am inlocui, apoi am lasa timpul...? (mai mult)
Imaginati- va ca ati fi intr- un loc frumos, care va face sa fiti relaxati, si imaginati- va ca ati asculta melodia voastra preferata, sau melodiile voastre preferate in acel moment. Ce sentimente...? (mai mult)
Cineva mi-a spus: " ceva nu poti defini nu exista." Asa sa fie?
Salut ce se intampa daca pun o placa video in calculator care nu este copatibila cu placa de baza ( am gasit in casa un gv- nx84g256h http://www.magelanline.ro/popup_image.php?pID=1428 si as vrea sa vad...? (mai mult)
Unii filosofi au spus ca "nu poti sa discuti despre Timp fara sa te referi la Timp". Probleme ramane si atunci cand schimbi terminologia. Intr- o definitie nu ai voie sa te repeti. Nu poti, de exemplu,...? (mai mult)
Ce presupune contabilitatea si ce inseamna munca in domeniu? Nu vreau sa veniti cu informatii luate de pe wikipedia deoarece am idee As dori sa aflu ceva subiectiv, o idee.
Cum pot face sa am o voce mai groasa?
"Atunci cand copiii ii vor admira pe oamenii de stiinta la fel ca si pe marii muzicieni sau actori, civilizatia umana va trece la nivelul urmator." - Brian Greene Sunteti de acord cu afirmatia lui? ...? (mai mult)
Căutând vreun documentar sau articol interesant de istorie (stau rău la partea de istorie în sensul că mi- aș dori să am o privire de ansamblu - dacă nu se poate mai detaliată - asupra istoriei...? (mai mult)
Ce este mai exact cancerul? Cand si cum a aparut aceasta boala? De cate feluri este cancerul si cate stagii are? De ce nici in ziua de azi nu s- a descoperit leac pentru cancer? Este cancerul cea mai...? (mai mult)
Cum s-a constatat ca Universul este nemarginit? Fie el finit sau infinit, deoarece stim ca asta tine de tipologie. Cine ne spune asta? Ce teorie exista cu privire la asta?
Cum aflu câți km duce laserul meu TYLASER 303
Dece exista atatea tricouri cu Che Guevara? Sunt multi asemeni lui si nu apar pe tricouri si chiar daca apar sunt mult mai putine.
O gaura neagra are forma de sfera? Am vazut asta la tv.
Cum crezi ca e moartea fata de viata?
Legea entropiei, poate parea pentru unii ca avand un enunt nu foarte clar sau concis, dar in esenta ea spune cam asa: Tot ce exista se degradeaza in timp. Lucru de altfel evident. Nu e nevoie sa mergi...? (mai mult)
Exista posibilitatea ca virusul HIV să fi fost creat in laborator pt a împuțina populația omenirii, și exista și posibilitatea să se fi creat leacul pentru cancer dar acesta să nu se facă public...? (mai mult)
Credeti ca este posibil ca Universul sa fie infinit? Si daca da, de ce? (fara motive gen "Pentru ca asa scrie in Biblie" sau chestii de genul) Daca nu, cum credeti ca se va sfarsi? Iar ...? (mai mult)
Cum se metaboliseaza hrana la carnivore? ce se intampla daca ele manca carbohidrati?
Am o intrebare legata de un vis, al carui este pentru prietena mea si sunt putin ingrijorat nestiind care ar putea fi raspunsul. Bunicul ei a murit ceva timp in urma dar stiu ca o iubea destul...? (mai mult)
Ce parere aveti de evolutia noastra ca specie pe care am avut- o pana acum? Cat de departe credeti ca vom ajunge si care credeti ca ar fi anul in care vom ajunge suficient de avansati, cat sa...? (mai mult)
"Creierul este un Povestitor. Prin el vedem cum sunt lucrurile, sau ne imaginam cum ar putea sa fie." Ce este realitatea pentru voi? Cat anume din "realitatea" voastra credeti ca este imaginatie?
Am nevoie urge ta de ajutor. Intrebarea se adreseaza doar celor care au dat bacul la istorie anul acesta. Din ce carte ati invatat? Daca exista o carte care sa cuprinda toata materia de bac va...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Utilizatoare123 întreabă:
RitaHNZ întreabă:
Mindfulness întreabă:
DaciaRomania întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Vampire Diaries
Iti plac serialele cu vampiri? Ce stii despre Vampire Diaries?