Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 7 Februarie 2025 sunt:
Care este pulsul unui batran, si rata respiratorie?
TPU! Am avut un azi- noapte un vis care m- a pus pe ganduri. Am visat ca plangeam, iar un barbat strain, cam de aceeasi inaltime cu mine, sau un pic mai scund, cu barba nu foarte lunga, m- ...? (mai mult)
Am vazut ca unii oameni sustin ca rosia e fruct. Daca rosia e fruct, atunci ketchup-ul e gem? :-?
Am nevoie urgent de ajutor! Am un laptop Lenovo B580, cu Windows 7. Mergea totul bine până când un anumit membru al familiei a trebuit să joace ieri niste jocuri pe laptop, de care ştiam...? (mai mult)
Raportat la un foton Pamantul este plat?
Un user a lansat pentru mine asta: http://www.tpu.ro/conversatii/universuri- paralele- si- existenta- lor- ideea- de- multivers- in- loc- de- univers- este- din- ce- in- ce- mai- plauzibila- din- cauza/ ...? (mai mult)
Stiinta sau religie? Argumente, va rog.
Sa luăm 2 categorii de oameni: oamenii integri, cu anumite principii (si aici nu ma refer la oameni fixisti), morali si oamenii flexibili din punct de vedere al capacitatii lor de a ae adapta/mula in...? (mai mult)
Muzica. Ce este, (in afara explicatiilor seci de pe wikipedia) si de ce "o insiruire de note" are impact asupra lumii vii. Cum actioneaza "insiruirea de note", (si asupra A CE?) in cazul plantelor? ...? (mai mult)
Cum sa le raspunzi oamenilor(intr- un mod filozofic) atunci cand te intreaba"cand iti faci prietena"? Am 19 ani si sunt intrebat asta frecvent iar eu m am saturat sa dau mereu raspunsuri banale.Macar un...? (mai mult)
Rog seriozitate, ratiune, nu raspundeti aiurea am citit cartea lui Motivatie- Si- Personalitate- Abraham- Maslow in care el afirma ca daca o nevoie nu- i implinita se inlocuieste inconstient cu ...? (mai mult)
Pozitronul - descoperit in razele cosmice, este definit ca 'electron pozitiv'; deci este un electron. Este posibil ca el sa se fi desprins dintr- un atom in care electronii pozitivi gravitau in jurul...? (mai mult)
Daca un om de neantherthal sau alta specie de om disparuta precum Homo heidelbergensis (care aveau o inltime de 7' sau 2.13 erau puternici si adesea canibali), Paranthropus boisei (un umanoid cu un ...? (mai mult)
Cum credeți că ar fi fost AZI dacă cele două războaie mondiale nu s-ar fi întâmplat? Oare Știința, Medicina ar fi evoluat mai mult?
Știm deja că omul provine din Africa. Întrebarea mea este una mai mult de curiozitate: Din care țară africană provenim? (Am auzit ceva de Ethiopia...)
Daca scopul speciei umane este evolutia spre deveni tot mai evoluati inseamna ca trebuie sa scapam de cei slabi, bonavi? indivizi care se reproduc si au gene proaste impiedica evolutia umana spre bine?...? (mai mult)
Completati voi, sunt curioasa: :D Cine crede in existenta extraterestrilor fara dovezi este? Cine crede in existenta unui designer universal este? Acum avem Wikipedia "Termenul de atom apare pentru...? (mai mult)
De ce nu cred omenii in extraterestrii, cat de naivi trebuie sa fim noi oamenii sa credem ca in atatea galaxii, constelatii si universuri, noi rasa umana am fi vezi doamne singurele fiinte civilizate, ...? (mai mult)
Ce parere aveti despre ce este prezentat in acest videoclip : https://www.youtube.com/watch?v=w5YE92GRVPU Nu o sa iau in considerare raspunsurile ignorante, care nu au nici cea mai mica...? (mai mult)
Documentar: "Timpul este un rau inghetat, in care coexista trecutul, prezentul si viitorul". Intrebare/ri: Pe baza acestei afirmatii, exista "viitor"? Unul fizic, in care poti sa calatoresti? ...? (mai mult)
Unii oameni afirma ca nu exista extraterestrii si bolovanul asta de pamant pe care traiesc este unic in tot universul la fel si ei desigur. Va dau urmatoarele date. Oamenii de stiinta afirma ca exista...? (mai mult)
Ce vă spune cuvântul UNIVERS? La ce vă gândiți când auziți acest cuvânt?
A vazut cineva de aici filmul Ex Machina? Credeti ca asa vor fi "relatiile" peste un secol sau doua? CUm multi spun, problema de AI ( inteligenta artificiala ) nu a fost niciodata " daca" ci "cand". Stiu,...? (mai mult)
Anime m-a "conectat" la misterele universului. :)) Se cunoaste un motiv pentru care temperatura negativa are un zero absolut, iar cea pozitiva nu are limite?
Voi care credeti ca sunt cele mai mari mistere ale universului? Va place sa va uitati la documentare cu si despre univers?
Salut, maine am proba grila la psihologie si vreau sa ii intreb pe cei care sunt studenti la Fpse (facultatea de psihologie si stiintele educatiei) sau care au terminat, daca examenul de admitere este...? (mai mult)
Pana la urma, cum sa determinat varsta universului? Au masurat aia varsta radiatiilor sau ceva?
Cunosc doua fete care s- au nascut in aceeasi zi, cum ar veni sunt gemene, insa arata total diferit una e blonda si inalta, iar celalta bruneta si pitica, dar nu se aseamana decat putin la...? (mai mult)
Am dat examenul de evaluare națională și am intrat la o școală cu resurse naturale și protecția mediului pe profilul industrie alimentară... Dar eu vreau să dau la facultatea de psihologie....? (mai mult)
Cum trebuie sa fie REGELE? Cu alte cuvinte, cum trebuie sa fie cel caruia i-ati fi cu placere supusi?
"Universul e gol." Adevarat sau fals? Am auzit-o ieri, fara explicatii si as vrea si parerile voastre. Mersi. :)
Un fragment ADN bicatenar contine 1820 nucleotide. nucletotidele cu adenida sunt 540. secventa de nucleotida din catena de ADN 5'- 3' complementare stiind ca pe catena 3'- 5' secventa de nucleotide...? (mai mult)
Pot da bacul la informatica daca sunt la profil real stiinte ale naturii?
Cine e capabil să- mi explicie si mie de ce in sistematica animalelor, toate nevertebratele sunt impartite in 8 increngaturi( spre exemplu viermii sunt impartiti in: paltelminti(viermi plati), nematelminti(...? (mai mult)
Care este rezultatul calcului:2+2:2=?
Credeti in existenta vietii pe alte planete?
De ce majoritatea oamenilor nu se descurca (sau nu le place) cu matematica?
Ce carti de filosofie sunt potrivite pentru un incepator?
In condtiile in care planeta e suprapoluata si suprapopulata, noi continuam sa ne inmultim in prostie si in acest fel 40% din populatia globului traieste degeaba. Trebuie facut ceva! Altfel ajungem...? (mai mult)
Este irational sa te exprimi in numele majoritati cand afirmi ceva? de exemplu majoritatea au/vor, sunt? sau mai rational este sa te exprimi doar la persoana 1 eu am facut, sunt, cred? ...? (mai mult)
Toate celulele ce alcatuiesc organismul uman au exact aceeasi informative genetica. Cum va explicate ca exista o pluritate de celule distincte, fiecare cu propriile ei caracteristici (celula hepatica,...? (mai mult)
Banuiesc ca intrebarea aceasta a mai fost pusa dar eu o sa cer cu totul altceva. Bon, ideologic omul are 5 simturi de baza conform lui Aristotel si teoria celor 2 simturi superioara ( stiti voi #6 si ...? (mai mult)
Voi ce parere aveti despre noapte si despre misterele noptii? Mai devreme am iesit in gradina ascultand muzica in casti si ma uitam la putinele stele de pe cer, si ma uitam si la padurea din ...? (mai mult)
De multe ori cand ma gandesc la trecut, el pare mai bun decat prezentul. Ti se intampla asa? As vrea sa traiesc ca in trecut, chiar si evenimenele mai neplacute. Parca imi e dor de mine de atunci. Imi...? (mai mult)
Neata TPU! Ce facultate trebuie urmata pentru ca mai apoi, sa pot lucra in domeniul documentarelor, adica sa fac documentare, sa studiez religia, istoria de exemplu sa lucrez la un documentar gen "Inchizitia",...? (mai mult)
Hei. Cum ar trebui sa invat niste limbi straine? Imi place foarte mult sa le studiez, dar nu retin chiar asa de repede cuvintele. Pot sa port o conversatie, chiar am si purtat cu un profesor, dar as...? (mai mult)
Exist deci ucid. Ucid deci exist. Cum va explicati ca exista oameni care vor sa ne priveze de una dintre cele mai importante libertati, aceea de a ucide alta fiinta vie? http://bindiribli.ro/2014/01/06/dreptul-...? (mai mult)
De ce se dau mereu atentate teroriste in Franta? Credeti ca la noi o sa aiba loc vreun atentat? Spuneti-mi va rog ce tari sa nu vizitez care au loc atentate teroriste!
Astept raspunsuri serioase, pastilele astea de memorie ajuta la ceva? Lecitina? Ati patit vreodata cand invatati ceva sa va vina o stare de somn as putea spune, nu stiu cum sa trec peste ea, mi-...? (mai mult)
Am instalat recent Windows-ul(XP). Insa cand vreau sa deschid anumite aplicatii imi apare soneria de la deschiderea computerului. Cum pot sa elimin sunetul? Dau dunda!
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Utilizatoare123 întreabă:
RitaHNZ întreabă:
Mindfulness întreabă:
Klandestinu întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Bucataria italiana
Ti se face pofta doar cand auzi de pizza, paste ori tiramisu? Atunci testul asta e pentru tine!