Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 7 Februarie 2025 sunt:
Este possibila extragerea de sulf din sulfat de cupru (aka piatra vanata)?
Conform logici, dacă ursul este brun iar brun este culoare, ursul este?
Ce parere aveti despre Rene Descartes, si mai exact despre cartea sa: "Discourse on the Method". Ce pareri aveti referitoare la faimosul citat: "Cogito ergo sum"? Sau in lb. Romana: "Cuget, deci exist". ...? (mai mult)
Care poate fi explicația sunetelor venite din cer? După părerea mea, nu e altceva decât sunetul produs de planetă. https://www.youtube.com/watch?v=ToXaNUjNfS4 Voi ce credeți? (Nu vreau...? (mai mult)
Buna ziua TPU, nu stiu cum mi- a venit ideea asta ciudata dar sunt curios sa imi aflu viitorul gen Iubirea vietii mele, cariera, familie, cand voi murii etc. Mai demult am avut vise de cate secunde...? (mai mult)
As vrea sa vorbesc cu o persoana matura, rationala. Am vazut un video despre a invata o limba un lucru interesant este faptul ca cica noi putem descifra ce spune o persoana dupa limbajul corpului pe...? (mai mult)
Pe acest site s- a pus de n ori întrebarea: Credeți în viața extraterestră? Desigur că orice persoană cu gândire rațională ar răspunde DA. Întrebarea mea este: Voi de ce credeți? Scrieți...? (mai mult)
Http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2090556/Life-Venus-Russian-scientist-claims-seen-scorpion-probe-photographs.html Păreri?
Salut tineri padawani/jedi&TPU-iști. Ce părere aveți, dacă NASA ar cunoaște o planetă locuibilă sau resurse valoroase sau tehnologii avansate, credeți că ei ar spune popoarelor?
Stiti ceva citate din filosofi, bune ca sa cuceresti o femeie?
Este rau sau bine ce se intampla in filmuletul asta si de ce? https://www.youtube.com/watch?v=B7Sr6nMpIM0
Toate pisicile sunt caini. Toti cainii sunt animale albastre. Deci pisicile sunt animale albastre. Este corect acest rationament?
Oare soarele nostru apartine unei constelatii vizibile de pe o alta planeta?
Ce este mistificarea?
Exista civilizatii virtuale?
Exista universuri paralele?
Am cunoscut mai demult un site de ajutor bun dar l- am uitat numele. tot ce stiu ca aparea o pagina de caiet de matematica cu patratelwe albastre. Stie cineva numele ...? (mai mult)
Salut, din toamna intru la liceu, si m- am uitat la cateva licee si media lor de admitere. M- am uitat la cateva, si ultima medie de admitere era 7, 92 ( nu conteaza liceul ). Ultima medie de admitere...? (mai mult)
Este bine sa fie omul sincer, indiscutabil. Sa fii sincer cu tine insuti si sincer cu altii. Insa, pana la ce punct? Cam care ar fi limita pana la care "e bine" sa fii sincer? Sa presupunem ca ai fi ...? (mai mult)
Cand eram mic auzeam ciori in mintea mea, ce dracu aveam de le auzeam?
Salut Cine ma ajuta si pe mine cu un raspuns la aceasta ghicitoare sau macar ceva idei. Se comite o crima. Criminalul patrunde in casa prin efractie. Vecini suna la politie acestia sosesc inspecteaza...? (mai mult)
La BAC la mate un exericitiu (6 de la SUBIECTUL I) era in felul urmator: sin(3pi/2+ x)- sin(3pi/2- x)=0. Eu am folosit formula sin(a+ /- b)=sin a ORI cos b + sin b ORI cos a si in cele din urma mi- a ...? (mai mult)
Aveți o teorie personală despre apariția omului? Care este? După părerea mea, răspunsul real la întrebarea asta este doar un cuvânt: DARWIN.
Moƒo intreaba cu intrebarea nr. 7: Ce crezi ca e pe partea nevazuta a Lunii?
Cum ar fi aratat lumea, dpdv tehnologic (implicit social) daca nu ar fi fost omorat Nikola Tesla!
Https://www.youtube.com/watch?v=_kprLtErg8U cine imi gaseste cea mai buna explicatie de ce se intoarce boomerang-ul, primeste funda.
Voi cum traiti fara a sti de unde ati 'aparut' sau ce ce scop traiti? Uneori ma intreb ce inseamna sa traiesti... Adica nu mi pot explica tot ce a fost si se intampla. Doar daca te gandesti la aparitia...? (mai mult)
am un scop, ca sa am visuri lucide, inainte nu tineam minte visurile, am inceput sa le scriu, aproape timp de 7 zile am inceput sa tin minte orice detaliu din vis, fac si o lista de intrebari...? (mai mult)
Imi puteti spune cu medii se intra la facultatea de pedagogie învățământ primar și preșcolar targoviste?
"Omul ar trăi viața deplin și total, dacă ar da formă fiecărui sentiment, expresie fiecărui gând, realitate fiecărui vis. Dar celui mai curajos dintre noi îi e frică de el însuși." Cum ...? (mai mult)
Pentru cei care nu cred în existența vieții extraterestre: DE CE? Vreau să spun, voi cum gândiți problema asta? De ce sunteți atât de siguri că suntem singuri în acest Univers MARE? (mare,...? (mai mult)
Moƒo intreaba cu intrebarea nr. 3: Ce este Soarele?
De ce oare oameni care injura sunt luati de "oameni needucati" de unde stiu acei oameni care fac acuzatiile ca ei sunt needucati? Vadim Tudor, era unul dintre cei mai destepti oameni din Romania si avea...? (mai mult)
Ar trebui sa ne pese de animalele nonumane? De ce?
Filologie sau Stiinte ale naturii? Ce spuneti?
Neuronii se pot regenera? Sau se nasc altii?
Nu lipsa frici explica multe minuni din ziua de azi? oare ratiunea te opreste sa omori pe cineva sau frica? frica sau ratiunea ne opreste sa comitem ilegalitati? e omul in stare sa fie bun fara...? (mai mult)
Am nevoie de sfatul unui psiholog. Sufar de paranoia, am fost la un "preot" care se zice ca prezice viitorul. Mi- a zis ca va fi un razboi. De atunci, am depresii in fiecare zi, timp de un an. Ajutati-...? (mai mult)
Există o corelație între emergenta conștiinței si numărul neuronilor?
Este ignoranța o metodă biologica de autoaparare a organismului sau doar simpla lipsa de cunoștințe, de cultură?
Cu ce medie ati intrat la pedagogie învățământ primar și preșcolar targoviste?
Ce inseamna Viata? Sa ne casatorim, sa ne facem o familie, sa avem jobul nostru de vis...toate aceste sunt doar clisee, dorinte atat de banale. Viata nu e o rutina. Oare prin aceste lucruri iti traiesti...? (mai mult)
Vreau sa ma înscriu la facultatea de teologie și științele educației specializare pedagogie învățământ primar și preșcolar în ce consta examenul oral? Știe cineva?
Dacă aș vrea să mă duc pe profilul științe-sociale fac multă fizică și chimie?
Există cumva vreo substanță care acumulează electricitatea(dacă există puteți să-mi dați câteva exemple)?
17 ani si 4 luni. BAIAT. inaltime de 1.73. Tatal 1.82. mama 1.53. am luat si hormoni, mai este vreo sansa sa cresc?
Eu, ca oricare altul, am o data a nasterii. Si, cu niste luni in urma, a existat bineinteles un moment al conceperii. Daca la acel moment ar fi intervenit ceva si parintii ar fi amanat relatia respectiva...? (mai mult)
1. De ce majoritatea oamenilor sunt așa încuiați încât să creadă că suntem singuri în Univers? 2. De ce lumea preferă inexistentul (dumnezeu) în locul existentului (extratereștri)? 3. De...? (mai mult)
Având în vedere concordanta dintre afirmația lui Einstein cum că totul este relativ si a 4- a lege universală, legea polarității, ce părere aveti despre relativitatea oricărui lucru, raportandu-...? (mai mult)
Va fi posibilă, în viitor, existenta unui perpetuum mobile?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Utilizatoare123 întreabă:
RitaHNZ întreabă:
Mindfulness întreabă:
Klandestinu întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Bucataria italiana
Ti se face pofta doar cand auzi de pizza, paste ori tiramisu? Atunci testul asta e pentru tine!