Viata a facut astfel incat sa imi cumpar Telefon mobil Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5g si ma gandesc, dar oare ca imi doream s23 era doar un moft? Oare cat din ce ne dorim sunt doar mofturi? Imi pot face ...? (mai mult)
Cine erau Osho si Gurdjieff? Se ocupau cu sarlatanii? auzisem ca erau doi misteriosi ai secolelor respective.
Daca Sigmund Freud avea telepatie de ce nu l-a oprit pe Hitler sa nu mai inceapa razboiul? sau oricine altcineva avea puteri,sau si Putin acum, intrebarea e de ce?
Am auzit ca mierea ar fi mai sanatoasa decat zaharul, nu? Dar in acelasi timp cum ca ar avea mai multe calorii. Deci pana la urma care din cele doua ar fi recomandat sa consumam?
Cu cat se mareste un volum de pasta de ciment daca dizolvam 200 kg de ciment in 100 de litri de apa?
Sa presupunem ca imprumut pe cineva cu o anumita suma de bani pe o anumita peroada de timp (cativa ani). Am convenit sa primesc anual 5% din suma de bani imprumutata, ca si dobanda. In acelasi timp,...? (mai mult)
Stiti ce este cel mai rau? Sa constientizezi ca ai o problema, ca nu esti ok, ca ai vrea mai multe lucruri de la singura viata unica pe care o avem. si in acelasi timp sa nu fi in stare sa schimbi nimic...? (mai mult)
In Geneza 1:26 spune ca Dumnezeu a facut omul sa stapaneasca. Dumnezeu incepe sa clasifice/organizeze regatele (Aristotel vorbeste de sufletul rational, vegetal, senzitiv). Deci in corpul/micocosmosmul...? (mai mult)
Trecerea timpului mai rapid este o iluzie sau chiar e pe bune? Imi pare ca trece extrem de rapid de 5 ani incoace si nu e vorba ca sunt mai full cu programul acum, si inainte era scoala, liceul, ...? (mai mult)
Bună dacă fulgera afara când merg cu telefonul în buzunar ma poate fulgera dacă nu folosesc telefonul, sau ma poate fulgera dacă îl folosesc, și în casă este posibil să se fie descărcări...? (mai mult)
Am vazut o data un documentar despre niste oameni de stiinta care au gasit un mamut inghetat (nu mai stiu unde l- au gasit ), dar au mers cu el la un laborator si acolo au inceput sa il analizeze, etc....? (mai mult)
Ce părere aveți despre dialectica hegeliană? Poate fi istoria văzută ca o serie de teze, antiteze și sinteze? Sau, cum zicea Hegel, abstract, negativ și concret? Dacă da, cum poate concretul...? (mai mult)
Bună ziua, îmi spune cineva vă rog frumos din suflet care sunt submultiplii și multiplii orei ca unitate de măsurare a timpului? Să îmi spuneți, vă rog frumos, din suflet, dacă am ales corect...? (mai mult)
Salut TPU! Științele naturale se referă și la studiul animalelor dispărute? Un cercetător naturalist se ocupă cu asta?
Cum se impaca liberul arbitru cu cele doua motoare miscatoare: 1 actiunea/volitiunea si 2 pasiunea/concupiscenta? A Daca avem concupiscenta de la Adam nu mai suntem liberi ci sclavi a- i pacatului. ...? (mai mult)
Ce inseamnă pentru tine libertatea?
Cui ii mai place cerul, Universul, planetele? Mie foarte mult, astronomia etc Ma fascinează când ma gândesc la Univers și planete, stele și când privesc cerul îmi da o doza de mister. Vouă...? (mai mult)
Buna ziua, care este temperatura medie in interiorul avionului in timpul zborului?
Ce legătură se poate face între perși, parți și elamiți? Putem spune că e vorba de unul și același popor?
Dacă nu greșesc, în fiecare sursă științifică despre gravitație, se arată cum funcționează, dar aș putea crede că, probabil 90- 99% din cazuri, se arată într- un spațiu linear 2D, ...? (mai mult)
Cum puteti voi defini expresia " gol sufletesc "? Ce inseamna personal, pentru voi, cei care raspundeti intrebarii? La modul general, am putea spune ca acest ' gol sufletesc ' ar putea fi in...? (mai mult)
Buna ziua TPU,o intrebare,daca eu imi creez o clonă si clona ma ucide pe mine, practic e o crima sau o sinucidere?
Salut TPU, stie cineva cum pot sa elimin mirosul din bauturi gen palincă sau whisky si sa raman doar cu alcoolul?
Unde credeti ca exista adevarul, in lumea ideilor, teoríei, gandurilor, logicii sau in lumea obiectelor, faptelor, sensibilului si a- l experientei? De exemplu va ganditi la o ciocolata iar...? (mai mult)
Daca ati fi putut alege sa traiti vesnic ati fi vrut?
Suferă cineva pe aici de personalități multiple? Știe cineva concret care-i treaba cu tulburarea asta? Poți fi tras la răspundere pentru o personalitate de-a ta malefică?
De ce au loc tot mai des cutremure în România?
Regele îi cere tânărului vizitator să nu plece și îi promite că îl va face Ministrul Justiției. Planeta era însă locuită de un singur om, și anume de acesta care se autointitulase rege. Tânărul...? (mai mult)
Știți ce e amuzant la această societate? Ne hrănim cu iluzii. Ne trezim dimineața, ne îmbrăcăm, ne punem măștile și ne jucăm rolurile așa cum ne- au fost ele impuse. Funcționăm ca niște...? (mai mult)
Am visat ceva ciudat, se facea ca eram intr- o seara la un fel de party si la un moment dat ne- am adunat mai nukti si un baiat s- a oferit sa facem un selfie in grup, iar imediat langa o fata imi arata...? (mai mult)
Bună TPU! Am și eu o intrebare. Ce înțelegeți din acest citat? ,, Nimeni nu poate înțelege adevarul pana când nu gusta din dulceața cafelei". Multumesc!
Despre viata extraterestra. Nu am gasit- o si nu am vazut- o, deci nu exista dovezi. Dar simplul fapt ca noi existam pe o planeta in Universul asta mare nu ar trebui sa ne spuna ca exista si in alta ...? (mai mult)
De unde pot sa aflu cât mai multe lucruri despre creierul uman, misterele acestui organ fascinant si potențialul lui de vindecare? Dacă e sa vorbim de medicina îmi place mult specialitatea care se...? (mai mult)
Stiati ca, colonizarea americii sau a continentului american a dus la racirea climatului? Uciderea masiva a indigenilor a lasat zone agricole uriase necultivate, pe ele crascand rapid copaci si alte...? (mai mult)
Bună, sunt singura care consideră că viața și modul nostru de viață nu este ceea ce pare? Poate par puțin absurda pentru că sunt pasionată de teorii conspirationale și lucruri similare, dar...? (mai mult)
Cum pot ajunge la starea de zen? La starea de iluminare? La iubirea sfântă divină? Am cunoscut numai oameni urâți la suflet și m- am urâțit și eu, am o scarba fata de semenii mei ( Românii și...? (mai mult)
Cine mă poate ajuta cu o listă a abrevierilor pentru MDA 2010?
Care este rostul vieții? Sau sensul ei. Nu- l găsesc nicăieri! Am căutat cam oriunde. Nu am găsit nimic. Iar și iar și iar și iar. Cum pot să știu că sunt aici pe pământ degeaba dacă ...? (mai mult)
Vreau sa studiez creierul uman si sa aflu foarte multe despre el.Cartea Antreneaza-ti creierul de Joe Dispenza poate fi buna și potrivita asa pentru început?
E posibil sa gresesc, dar am urmatoarea dilema: Daca Dumnezeu (cel biblic) e atotstiutor si atotputernic, asta inseamna ca poate vedea in viitor. A creat un om, care a fost pios o parte din viata...? (mai mult)
Despre întrebări existențiale. De când se știe, omul și- a pus astfel de întrebări. Nu numai filosoful, ci orice om. Ce se poate spune despre epoca actuală când, vorba lui relian, știm ...? (mai mult)
Este adevarat ca Palestina a fost inainte Israelului? Daca da, de ce sunt foarte putini care tin parte Palestinei? La noi in Romania de exemplu, toti i considera pe palestini niste teroristi, ...? (mai mult)
Cum vedeți voi relația lui Cioran cu Steinhardt? Înainte nu înțelegam cum Eliade, după părerea mea, un flegmatic, poate lega o relație de prietenie cu Cioran, un om mult diferit (cel puțin...? (mai mult)
Buna ziua, Cum se procedeaza daca vreau sa- mi pun plasa de tantari? la toate camerele practic. Care este procedura, chem un om sa masoare dimensiunea sau nu este necesar? Daca da, unde apelez?...? (mai mult)
Cum aflu din secretele si misterele vieții? Ce părere aveți de cartea Secretele Întregii vieți de Elena Iuliana Neagu?
1.Dacă cineva primește adevărul, dar se luptă să nu- l accepte, se poate considera că persoana care nu acceptă adevărul, are probleme? Sau poate fi și varianta în care omul sau chiar oamenii...? (mai mult)
De unde pot sa aflu din cărți cum funcționează viata asta, secrete, misterele, de unde venim, unde ne îndreptăm, de ce- urile existențiale, unde pot afla răspunsuri despre viata sau mai ales răspunsuri...? (mai mult)
Dacă oamenii sunt diferiți, ai dracu de diferiți și pare că societatea, mai ales societatea acestui secol, încearcă să "împace" pe toată lumea și să ofere tuturor, pe "stilul lor" (anume...? (mai mult)
Un om care nu este Alfa și simte și știe asta, dar tânjește tocmai după ceea ce nu are, anume: puterea, poziționarea mai înaltă față de ceilalți, supunerea și dominarea celorlalți, chiar...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
Mindfulness întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Smiley
Stii care este numele real al lui Smiley? Dar cate albume a lansat pana in prezent?