Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 7 Februarie 2025 sunt:
Cei care fumează uită, zi de zi, aproximativ o treime din informaţie, comparativ cu cei care nu fumează. Vestea bună este că renuţarea la fumat restabileşte capacitatea persoanelor de a- şi...? (mai mult)
Satanismul este des asociat cu filozofii". Din ce cauza?
Pe cate din aceste lucruri le- ai dobandit deja? Aceste trepte apartin piramidei lui MASLOW https://ro.wikipedia.org/wiki/Abraham_Maslow 1. Nevoi elementare biologice (fiziologice)...? (mai mult)
Are cineva in pc cele 10 dvd-uri cu documentare traduse de pe site-ul manolescubd wordpress?
Cum poti sti ca ceea ce ne doresti nu este doar un capriciu si un lucru de care chiar avem nevoie? apropo ce insemna strictul necesar de care avem nevoie?
Ce inseamna sa fii logodit? :/ Ce face logodna oficiala? Acte? Inele?
Ce cantitate de uraniu se afla la Cernobal in momentul exploziei. Acest material radioactiv era in reactor? Ce cantitate se afla la explozia de la Fukushima?
Stiti cumva vreun site pe care pot gasi o lista cu calitati si defecte omenesti care sa fie definite?
nu știți dacă vreau sa dau la facultatea de medicina veterinara trebuie sa stiu denumirile in latina a animalelor?
Ce e judecata si ce nu? Cand vezi ceva, creierul creaza acel ceva in functie de ce transmite, daca e daunator sau nu, asta se intampla rapid, involuntar, e perceptie. Ceva miroase frumos sau urat...? (mai mult)
De ce unele persoane pur si simplu mint doar ca sa le convina lor? Voi discuta despre dieta vegetariana desi nici un studiu nu afirma ca vegetarienii au o sanatate mai buna, ei mint in continuare. ...? (mai mult)
Suntem intr- adevar in " secolul " Facebook, Google, Apple, Samsung, secolul hyper- vitezei, incluzand aici viteza de reactie a fiecaruia, viteza cu care se propaga orice fel de informatie ( corecta...? (mai mult)
Care este specia de rechin care a mancat cei mai multi oameni?
Deci, dupa ce termin liceul anul asta vreau sa ma apuc serios de studiat filozofia.V- as ruga sa- mi dati exemple de cat mai multi filozofi incepand din antichitate pana in prezent. Nu conteaza ca sunt...? (mai mult)
Ati vrea sa aveti un vis cu Creatorul Universului? Ce i-ati spune voi Lui?
Sper ca tu persona o sa existi si dupa moarte sub forma sufletului/spiritului? Raspundeti cu DA sau NU si cu un argument scurt.
Daca mori acum, ce crezi ca se va intampla cu constiinta si sufletul tau? Va supravietui constiinta, mortii? Dupa parerea ta.Crezi ca exista o dimensiune/un alt loc/univers in care te duci, undeva, ...? (mai mult)
Ce credeti despre deschiderea chakrelor? Credeți în aceste "puncte de energie"? Pe acest site găsiți mai jos metodele de deschidere a fiecărei chakre. http://www.flacaraneagra.ro/inner/satanismtraditional-...? (mai mult)
Cât de sănătos mâncaţi? Vă propun pentru vizionare şi reflectare documentarul lui Michal Siewierski "Food Choices". Filmul întreg îl puteţi găsi aici, la comentarii, postat de Sorana Popescu:...? (mai mult)
Pan la urma care e mai importanta, teoria sau practica? In cazul psihologiei de exemplu, adica psihicului, nu ajunge sa stii ca cineva face un lucru dintr-un anumit motiv?
Are cineva cartile de teste de la Universitatea de Medicina din Sibiu?
Ce parere aveti despre discutiile asa- zis filosofice despre sensul/scopul vietii? Eu pot spune ca am participat la multe astfel de dezbateri (preponderent aici in spatiul virtual, dar si in realitate),...? (mai mult)
Daca mai exista o planeta ca Terra cu foarte multi oameni si tot ce exista pe planeta noastra? Nu ar fi fain? Si sa putem candva interactiona cu ei? Orice e posibil. Ce credeti despre posibilitatea de...? (mai mult)
Mi se pare ceva interesant si am sa va impartasesc si voua. Omul care a vorbit cu DUMNEZEU E vorba de o serie de carti scrise de un american, Neale Donald Walsch, care sustine ca a vorbit cu Dumnezeu.Cartile...? (mai mult)
Ce se intampla dupa MOARTE? Sau ce credeti ca s- ar intampla? Ce argumente/teorii aveti? Exista viata dupa moarte, adica viata continua si dupa moartea fizica sau nu?"Se stinge lumina" dupa moarte...? (mai mult)
Ce este dupa MOARTE? Ce SENS are viata? Exista viata pe alte planete? Va exista sfarsitul lumii pamantene vreodata? Cum a aparut exact viata? Exista cu adevarat si precizie absolut exact DUMNEZEU? ...? (mai mult)
Man, in ce conditie e un termen din argou introdus in dex? Trebuie sa fie vorbite activ de o anumita parte mare a populatie si sa devina binecunoscute? Deja in punctul ala cand il adaugi in dict. e clar...? (mai mult)
Cum pot sa imi aflu/calculez astrograma singur? Adica eram doar curios, nu ca as crede mult in asa ceva.
Oare cum se va numi epoca zilelor noastre?
Oasele oamenilor morti raman pe vecie? Adica nu putrezesc nu? Adica toate oasele oamenilor care au trait pe Terra sunt sub pamant? Scuze, intrebare ciudata.:)
Am nevoie de ajutor urgent! Maine avem o activitate in care trebuie sa confectionam un ambalaj care sa protejeze un ou, oul fiind aruncat de la inaltimea de 5 metri sa nu se sparga. Vreo idee...? (mai mult)
Cum poti "incetini" timpul? Adica sa nu mai ai impresia ca trece atat de repede. Mai ales cand il petreci cu persoane care-ti plac :)). Ma streseaza chestia asta
Credeti ca exista o lege a atractiei asa cum se spune in seria de carti Secretul?(The Secret) de Rhonda Byrne?
Hi! Am instalat acum vreo 2 saptamani windows- ul dar nu cred ca s- a instalat normal deoarece ori de cate ori vreau sa restartez PC- ul, nu intra in desktop ci ramane in fereastra asta, in Windows XP...? (mai mult)
Ce părere aveți despre teoria reproducției culturale în România?
Va rog sa imi dati cateva ghicitoi despre fizica si fizicieni de clasa a 6-a!. Multumesc, anticipat.
Care este explicatia ( legata de cromozomi) a trisomiei 18(sindromul edwards), si niste curiozitati sau manifestari rare precum un copil care a supravietuit sau fel si fel de lucruri mai deosebite
Pe ce site pot gasi cel mai complex si mai modern tabel periodic. Vreau sa aiba si tabelul extins, si el sa fie complex si modern
Vreau de la voi cat mai multe scenarii postapocaliptice care sa fie cat mai ingenioase. Nu clisee. Cel mai inventiv primeste vestita funda. Spor!
De ce coulomb-ul nu este unitate de masura in sistem international,pe cand amperul,care provine din raportul sarcinii si a timpului, este considerat unitate de timpul asta?
Am gasit intrebarea asta undeva dar nu si raspunsul, poate cineva stie: Daca distanta de la cer la pamant este de 60.000 de miliarde de km si se parcurge in 35 de ani, atunci cu ce viteza merge acest...? (mai mult)
De unde vin lacrimile atunci cand plangem? Este o chestie pe care n-o stiu (dau Funda).
Am nevoie de nisite teme pentru dezbateri, orice subiect, in afara de religie. Aveti idei? :/
Matematica a fost descoperita sau inventata? Argumente.
Salutare, vreau sa ma ajutati si pe mine cu o intrebare: Un scolar, premiant la scoala, este intrebat de un batran: "Daca intr- un pom sunt 24 de pasarele si un vanator tragand cu pusca omoara 6 dintre...? (mai mult)
De ce "Alea iacta est" exprima un punct fara de turnura? Am vazut Wikipedia dar nu lamureste motivul.
Cititi cu atentie: Presupunand caci creierul lui George are marimea de 30 metri, George cat de mare are capul? (Punand titlul de citit cu atentie, majoritatea o sa se gandeasca la prea multe posibilitati...? (mai mult)
Cum ai putea deveni om de stiinta?
Dece portocalele sunt portocalii?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Utilizatoare123 întreabă:
Mindfulness întreabă:
RitaHNZ întreabă:
Klandestinu întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Duete celebre
Cat de multe lucruri stii despre cele mai faimoase duete din toate timpurile?