Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 7 Februarie 2025 sunt:
Efectul de eroziune al muntiilor ii face sa se prabuseasca, asa cum s- a intamplat si cu muntii din Baragan. Intrebarea mea este daca intr- o zi nu vor mai exista munti, totul erodandu- se formand...? (mai mult)
Ce parere aveti? Nimic nu conteaza? Sau totul conteaza? Cu cine tineti in aceasta dezbatere? https://www.youtube.com/watch?v=Em26u6RxzRQ https://www.youtube.com/watch?v=vN0EhwTIGe8
Am văzut pe net video- ul acela când are omul prelungitorul acela în care baga tot felul de electronice sau galeata aceea cu curent de 220 v. Imi poate spune și mie cineva cum a făcut lucrul...? (mai mult)
Viata este eterna sau nu? Voi ce credeti? Viata fizica nu este eterna, dar ma gandeam la viata spirituala a spiritului/sufletului.
Viata si moartea sunt o iluzie si nu exista de fapt sau nu sunt ce credem de fapt.Asta a spus un om de stiinta pe nume Robert Lanza.Voi ce credeti? Ce este viata si ce este moartea? Credeti in energia ...? (mai mult)
Crezi ca va fi ceva dupa moarte? O continuare a vietii,viata apoi, reincarnare sau pur si simplu disparem pentru totdeauna si nu mai simtim nimic? Ce crezi tu personal?
Voi personal cum credeti ca a aparut viata si Universul?
De data asta o intrebare legata de probabilitati. Bun. Alba- neagra. Stiti cum se joaca: Trei pahare, unul cu o pietricica, celelalte doua sunt goale, iar tu trebuie sa il nimeresti pe cel ce are pietricica....? (mai mult)
TPU Dacă Dumnezeu a creat lumea, de ce a creat si atâtea planete si galaxi la sute de ani lumina?
Deci, cum naiba descopera astia planete care sunt la nu stiu cate milioane ani lumina? M- am uitat pe Wikipedia si cica e o planeta locuibila la 100 si ceva de milioane ani lumina...cum au descoperit-...? (mai mult)
Sunt clasa a 11 a.Inca 1 an si voi ajunge a 12 a.Am bac.Sunt clasa de stiinte deci am nevoie de biologie si in plus dau si la facultatea de medicina.Ii foarte mult de invatat si sincer nici nu mai...? (mai mult)
Imi puteti da cateva detalii despre Masterul de Etica Aplicata in Societate, Afaceri si Organizatii de la Facultatea de Filosofie din Bucuresti? Multumesc. As vrea sa stiu daca e greu si daca merita ...? (mai mult)
Sa lasam matematica si sa mai filosofam putin. Ce s- ar fi intamplat, daca? Va pare familiara aceasta introducere? Multe intrebari, mai mult sau mai putin filosofice, incep cu (sau il contin pe) "daca"....? (mai mult)
Universul s-a creat el insusi sau nu? Cum argumentati?
Ieri cand am urcat in autobuz si m- am asezat pe scaun am vazut un telefon si am avut senzatia sa il iau, sa intreb pe cineva al cui e, dar n- am facut nimic, a venit rapid cineva si m- a intrebat...? (mai mult)
Mi a venit acum o intrebare. Daca esti somnambul, poti sa nu mai fii?
Ai vrea sa slabesti fara sa faci nimic? Dacă v- aţi aşeza pe acelaşi cântar pe Lună, atunci acesta ar înregistra doar o parte din greutatea de pe Pământ. Mai exact, a şasea parte din aceasta. ...? (mai mult)
Ce doreste sa spuna Seneca prin citatul urmator: " ca o piesa de teatru este viata, nu intereseaza cat de mult a tinut ci cat de frumos s-a desfasurat"
Care este de fapt identitatea lui Dumnezeu? Credeti ca identitatea lui Dumnezeu a fost construita de oameni? Totusi, in realitate cuvantul, , Dumnezeu" este un simplu cuvant inghesuit, identitatea...? (mai mult)
Care sunt adaptările reptilelor și amfibienilor la mediul de viață? Dar a șerpilor la modul de hrănire?
Sa presupunem ca exista o tabla de sah infinita in lungime, fiecare patratel avand latura de 2. Mai avem o moneda cu diametrul de 1. Care e probabilitatea ca aruncând intamplator moneda...? (mai mult)
Sa presupunem ca exista o tabla de sah infinita in lungime, fiecare patratel avand latura de 2. Mai avem o moneda cu diametrul de 1. Care e probabilitatea ca aruncând intamplator moneda pe tabla...? (mai mult)
Pentru ca stiu ca iubiti probabilitatile am venit doua problemute simple: Vlad are doi copii. 1.)Care e probabilitatea ca Vlad sa aiba o fata stiind ca el are un baiat. 2.) Care e probabilitatea ...? (mai mult)
De ce ne naştem dacă murim oricum?
Hey,caut și eu niște statusuri gen rap. Pls, ma puteti ajuta?
Care este adevarata noastra natura umana? De ce natura noastra este devastata de modernism? De ce suntem sclavii modernismului? Ce inseamna evolutie psihica? Credeti ca odata cu evolutia psihica, fizicul...? (mai mult)
Ce parere aveti despre ideile din cartile lui Neale Donald Walsch "Conversatii cu Dumnezeu"? Nu este despre religie.(pentru cine nu stie)
Este matematica necesara la frizerie? :) Nu va grabiti sa ziceti nu. Frizerul meu era necajit odata ca nu stia cum sa combine niste solutii de apa oxigenata, cu concentratii diferite, ca sa obtina solutia...? (mai mult)
Reformulez o intrebare: Am doua intrebari pentru doua cazuri distincte. Cazul1. Esti intr- o camera si stai pe un scaun. In fata ai o masa pe care se afla un saculet. In interiorul saculetului ...? (mai mult)
Ce știți despre călătoria astrală?
Care e diferenta intre scepticism si ateism?
Fiindca fu vorba de probabilitati intr- o problema anterioara (a lui Inferno), pentru a fixa mai bine ideea am imaginat si eu urmatoarea situatie oarecum asemanatoare (sper sa fie clara si fara dubii): ...? (mai mult)
Ce ti-ar place sa schimbi indiferent ce cum unde, in viata ta, in general etc?
Care e mai sanatos, oare un gratar electric sau unul pe aburi? Tot vad ca gratarul e pericol = cancer, obezitate, moarte dar timp de milioane de ani am facut gratare si mai traim.
Exista planete care sa detina minereu de fier sau de carbon? Va ajunge omenirea sa nu mai aiba fier din cauza ca tot a fost prelucrat sau pierdut ( prin pierdut ma refer la vapoare scufundat, rachete...? (mai mult)
Cum se numeste fiinta care este jumatate inger, jumatate demon? (nu, nu este omul)
Care este diferența dintre un pirotehnist şi un artificier?
La noi în România, se acceptă sub 18 ani la speologie?
Salut, Explicati-mi ca la un copil mic. Ce este MISTICISMUL? MS FAIN, funda celui mai de bun rapsun pentru mine.
Ce problema ecologica au pestii in legatura cu excretia? Dar reptilele din desert?
am si eu o intrebare! :D Saptamana trecut s- au dat simularile la clasa XI si XII. Eu sunt clasa A X- A la profil uman (stiinte sociale) si as dori sa stiu din ce lectii se da simularea la istorie,...? (mai mult)
De ce sunt Flamingo roz?
Intr- un saculet ai cartonase verzi si rosii in numar egal. Probabilitatea sa extragi un cartonas verde este de 50%. Ce se intampla insa daca pe langa acest saculet mai este adus inca unul, dar numai...? (mai mult)
A incercat cineva Lean / Dirty sprite / Purple drank etc? daca da, imi spune si mie ce sirop a folosit?
Calculatoarele au revolutionat lumea. Nu spun o noutate. Stim cu totii ca ele au schimbat obiceiuri, stilul de viata, modul de a comunica si de a ne rezolva problemele. Au ajuns in prezent sa aiba o ...? (mai mult)
Pentru ce domenii ştiințifice este România cel mai bine recunoscută la nivel internațional?
De ce nucile cresc in copaci?
Poti scapa de sentimentul de frica definitiv? :/
Buna vreau si eu curioazitati despre posta, multumesc
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Utilizatoare123 întreabă:
Mindfulness întreabă:
RitaHNZ întreabă:
Klandestinu întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Stefan Salvatore
Esti fan The Vampire Diaries si stii totul despre Stefan Salvatore? Hai sa vedem cat de multe stii despre eroul tau!