Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 7 Februarie 2025 sunt:
Hey,TPU! Imi puteti spune si mie cateva experimente pe care le pot face acasa fara substante chimice?
Cugetări: O singură regulă: Să nu faci rău la nimeni! ( Nici propriei persoane ). Intenția face diferența dintre bine și rău. Culegi ceea ce semeni! Culegi fructul (rău sau bun) propriilor...? (mai mult)
TPU! Am telefonul cu memoria plina, am pus card si tot nu am memorie. Nu merge sa fac poze, sau sa descarc aplicatii. Ce sa fac, am sters si multe poze, alte aplicatii. Dau funda raspunsului...? (mai mult)
Credeti ca regiunea in care ai crescut spune ceva despre tine, ca persoana? Ce parere aveti despre stereotipurile de genul: ardelenii sunt lenti, moldovenii betivi, oltenii prosti etc. Ce rost au generalizarile...? (mai mult)
Hi! Care este definitia molului in chimie? Va rog sa nu-mi veniti cu propozitii de pe wikipedia. Veniti cu definitii inteligibile, complete pentru elevii de liceu.
In ce substanta se dizolva vopseaua de pe dozele de suc? !
Buna am nevoie de cateva argumente si exemple referitoare la urmatoarea sintagma : Rolul imaginatiei in procesul de invatare. este la psihologie.
Buna! Ma poate cineva ajuta cu rezolvarea acestui subiect. 1. Care sunt contrapusele totale ale următoarelor propoziţii: Unii filosofi au fost idealişti. Filosofii nu sunt inculţi.
Seara buna, matematicienilor! Cum pot demonstra ca o functie NU e monotona? Dau funda
Cum pot afla mediana într-un triunghi echilateral caruia ii stiu toate laturile?
Daca totul se presupune o iluzie, atunci ce este adevarat?
am o intrebare. Daca raman corigenta pe primul semestru si am 18 ani imi trimite foaie acasa sau pot semna eu la scoala cand incepem? Va rog sa imi raspundeti urgent. Va multumesc
Am visat, si precizez că tot visez o fată, intruneloc cunoscut mie, dar aceea fată nu are un aspect fizic anume. Nu are identitate, ați avut si voi sentimentul că o stiti de undeva, dar defapt...? (mai mult)
Hermafroditii sunt capabili de inmultire.
m.am uitat din curiozitate pe o pagina de fb cu zodii, acolo scria ca berbecul se intelege cel mai bine cu leul si mai jos scria cu ce zodii nu se intelege bine leul, si era si berbecul acolo...? (mai mult)
Pana la ce varsta creste un baiat/adolescent si care sunt sansele sa mai creasca in inaltime dupa 23 de ani? Care sunt solutiile pentru a mai creste 10-15 cm in inaltime?
Hei. Mă puteţi ajuta va rog cu o problema la biologie clas a 9- a: Se incruciseaza 2 soiuri de mazare: unul cu flori albe (a) si de talie inalta (B) heterozigot, cu unul cu flori rosii (A) heterozigot...? (mai mult)
De ce N.A.S.A, C.I.A, Pentagonul ....etc. Detin informatii secrete ce omenirea nu are voie sa le stie. De ex: OZN, Alte entitati extracterestre etc... De ce se ascund?
Cum sa faci N2O
Exista o valoare maxima a caldurii.Valoarea cea mai mica a caldurii este de 273, 15 grade Celsius (Zero absolut). Exista o valoare absoluta a caldurii, o valoare maxima?
Buna :) am ceva intrebari la care vreau sa gasesc raspunsuri.ce ziceti ma puteti ajuta :)? E vorba despre materia Logica... La ce foloseste logica? Pentru ce e buna logica pentru psihologi si pedagogi?...? (mai mult)
Cineva din Gorj care stie ce s-a dat la olimpiada locala la istorie? Dau funda!(raspuns in urmatoarele ore va rog)
Exista vreun mod prin care pot sa-mi controlez visele? :) Dau funda. :D
De unde pot cumpara un refrigerent in Timisoara?
Am pentru maine de facut la psihologie un proiect, dar trebuie pe langa partea teoretica sa aiba si ceva original in el.Si m- am gandit sa fac un mic experiment cu clasa.Adica sa ii pun sa se gandeasca...? (mai mult)
Pot fi doua suflete intr-un corp? Daca vrei sa zici ceva naspa, nu te obosi!
Cum pot sa-mi deschid cel de-al 3-lea ochi? (Chakra a 6-a) :) Dau funda :D
Ce sisteme, ce aparatura pun in evidenta existenta protonilor, neutronilor, electronilor?
Am de facut un proiect la fizica si din moment ce nu am stiut ce sa fac si nici resursele sa fac ceva si chiar timp limitat (3 zile), m- am gandit maine sa arat profei o lanterna dezasamblata. Practic...? (mai mult)
Cat de bine dezvoltata e eonomia Indiei?
Undeva am gasit ca avem putere deplina de alegere... Nu stiu deloc ce sa cred. Daca estea asa ar insemna ca pot sa renunt la orice pasiune, moft sau fita, prea costisitoare, doar pentru ca am ales...? (mai mult)
Am vazut pe fb o poza care scria "Oamenii au puterea sa ridice o masina dar, muschii sunt limitati de creier" As vrea sa stiu de ce "muschii sunt limitati de creier" sau un articol despre asa ceva... ...? (mai mult)
Ce este o harta a nuclizilor? si care e diferenta intre harta nuclizilor si tabelul lui mendeleev?
De ce este atat de important sa fii fericit si implinit de toata lumea numai pentru asta traieste?
Anul acesta voi susține examenul de bacalaureat, având aproximativ 6 luni la dispoziție pentru a ma pregăti. Sa o luam cu începutul. Tin sa Menționez ca voi da examen la urmatoarele materii: matematica,...? (mai mult)
Mirosu poate fi convertit în stare solidă?
Cate frame-uri pe secunda sunt percepute de ochii nostri? Dau funda celui care raspunde corect
Am si eu o nelamurire. Daca as vrea sa achizitionez un laptop pentru a ma putea ocupa de proiecte personale pentru un porfoliu la o angajare viitoare, in ce categorie de nevoi este incatrada dupa...? (mai mult)
Care e definiţia din perspectiva voastra pentru fericire?
Cum se dobandeste intelepciunea, dupa voi?
Viata este frumoasa cu adevarat?
Credeti in maxima "Ai cat dai" sau "Ce dai,aia primesti","Cat daruiesti, atat primesti"?(in viata in general)
Mani, am citit pe internet ca majoritatea lumii lesina cand sunt expusi la 5G. nu este periculos ca telefonele din ziua de azi sa aiba 4G? au vreun sistem care impiedica efecte negative asupra oamenilor?...? (mai mult)
Universul asta este cu adevarat real, sau suntem noi idioti si n- avem capacitatea sa vedem realitatea pura? universul acesta mi se pare ca este privit din mai multe unghiuri, depinzand de starea fiecarui...? (mai mult)
Salut TPU, Dacă ne- am îndepărta de Pământ către Soare, practic ne apropiem de Soare. Dar când ieşim din atmosferă, temperatura va începe să scadă. De ce se intampla acest lucru, când...? (mai mult)
Stiti personalitati celebre care au probleme neurologice?
Nume de astrii?
Imi puteti spune si mie niste experimente la chimie si cum sa le obtin?
Știți exemple de experimente care s-au făcut pe/cu oameni? Cum ar fi Micul Albert, experimentul "ochi albaștri-ochi căprui" sau experimentele lui Milgram.
Poate fi adevărul subiectiv?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Utilizatoare123 întreabă:
Mindfulness întreabă:
RitaHNZ întreabă:
Klandestinu întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Cartea Junglei
Ai urmarit cu drag aventurile lui Mowgli prin jungla indiana? Cat de multe iti mai amintesti despre micul baiat si prietenii lui?