Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 7 Februarie 2025 sunt:
Hei, TPU! Mi s- a întâmplat cea mai ciudată chestie și speram ca voi să- mi dați un răspuns.Vacanța asta am hotărât să mi- o petrec la țară, la bunici.Prietenele mele m- au rugat să ieșim,...? (mai mult)
Care este diferenta intre etnicitate si etnie? Sau sunt oarecum sinonime?
Credeti ca odata cu moartea omului,moare si constientul, si subcontientul? Dar inconstientul?
Care este diferenta intre soarta si destin? Soarta si destin nu inseamna acelas lucru : o forță sau voință supranaturală despre care se crede că hotărăște în mod fatal și irevocabil tot ce se...? (mai mult)
Ce parere aveti despre astral projection? Daca este cineva care a realizat asta as vrea sa-mi spuna ce a vazut si ce a simtit. Multumesc!
Stau si ma intreb, ca un obisnuit internaut: citind o game variata de subiecte/topicuri si "rasfoind" diverse blog- uri, diferite forum- uri sau chiar site- uri de specialitate, cate lucruri reusesc...? (mai mult)
Care sunt caracteristicile unui psihic considerat normal? Care sunt criteriile care diferenţiază un psihic normal de unul anormal, bolnav?
Poate fi personalitatea absolut independentă? Sau depinde obligatoriu de /este influenţată de contextul socio-cultural?
As dori sa fac si eu un site web dar nu stiu cum sa incep, adica nici nu stiu cum trebuie sa fac. Stiu html. Ce ar mai trebui sa invat si care ar fi procesele pt a face un site
Cum sa afli lungimea Ecuatorului daca noi stim ca de exemplu din Chisinau pina in Moskova sunt aproximativ 1325 de km iar diferenta este de o ora in fusul orar?
Buna Seara! De ce oamenii isi doresc mereu multi bani, cea mai buna slujba si o avere bogata? De ce ne zbatem atat de mult ca se obtinem si uitam de noi insine si uitam ca un simplu zambet poate schimba...? (mai mult)
Ce parere aveti? as vrea raspunsurii la cei care cunosc evolutia umana Daca ar fi dupa femei, cam 10% din barbati ar avea acces la imperechere. De altfel, la multe specii din lumea animalelor,...? (mai mult)
Ce superstitii stiti despre anul nou?
Credeti in superstitii? Dar puteri paranormale?
Cum se face că alimentarea și satisfacerea ego- ului sunt dezaprobate și privite cu ochi răi de societate, pe când satisfacerea ego- ului altuia este încurajată și chiar recomandată, prima fiind...? (mai mult)
Cand se uita un om in oglinda, vede ceva pe care apreciaza ca fiind bun, rau, acceptabil. Ce se interpune intre oglinda si individul care se foloseste de oglinda? Caci pare ca uneori nu vede fix figura...? (mai mult)
Care este perceptia despre LOGICA? Foloseste sau nu stiintei? In ce mod? Care model de 'logica ' considerati ca e mai economica? Sau poate de viitor?(logica binara, ternara, etc.).
Sall, Vreau sa imi spuneti niste intamplari reale despre spirite sau alte fenomene stranii. mersi. dar sa fie reale!
Îmi poate explica și mie cineva ce este de fapt "liberul arbitru"? (La filosofie). Mulțumesc anticipat!
VA IMPLOR, DOAR CEI CARE STITI, RASPUNDETI-MI: PENTRU ADMITEREA LA MEDICINA TREBUIE SA INVAT SI CHIMIA DIN CLASA A 12-A SAU DOAR A 10-A SI A 11-A?
imi puteti spune si mie va rog primele 6 capitole din Eneida? Dau funda! Multumesc!
Cum explicati efectul placebo?
Recomandati- mi, va rog, cateva carti bune de citit in vacanta aceasta care sa- mi largeasca si mai mult viziunea generala despre viata (familie, fericire, bani, activitati). Sunt clasa a 12 a si pe...? (mai mult)
Ce s-a intamplat cu Inferno de nu mai profeseaza?
Sunt in anul 1 la o facultate si nu imi place deloc, nu inteleg nimic si vreau sa renunt. Am auzit un zvon cum ca daca ai renunta inainte de examene la facultate ai primi cei 40% platiti la ...? (mai mult)
Avem o propozitie: "Ascult pe Cartarescu." Este necesar, din punct de vedere rational si logic, sa spun: "Il ascult pe Cartarescu."?
Cum e mai usor sa ajungi de la extaz la agonie sau de la agonie la extaz? Si ..cum se intampla mai des?
Cum ar arata lumea noastra fara existenta banilor?
Credeti ca un om ca sa fie elocvent si sa ofere un argument bun pe un anumit subiect trebuie sa scrie si mult?
va rog frumos, imi poate explica cineva meioza si mitoza? De fapt, dati- mi exemplu de problema cu mitoza si meioza, deoarece nu am inteles nici la scoala, si de ceva vreme ma chinui sa ...? (mai mult)
Va fi posibila vreodata calatoria in timp sau teleportarea? In viitor ma refer.
Nu vi se pare ca e ceva ciudat in firea umana cand e vorba de a indragi animalele? Stiti voi pozele alea cu niste catelusi dragalasi si cum toti reactioneaza cam asa pe retelele de socializare: "vai, ...? (mai mult)
Despre prostiile prostilor se pot scrie romane, astazi vin cu o simpla povestioara... Fiti atenti la scenariul acesta: Sa spunem ca mai multi oameni inteligenti observa o problema, pe care o evidentiaza...? (mai mult)
Ofer fundita! Am avut astazi o lucrare la Filosofie in care trebuia sa dam noi o deifinite a "fericirii", si cum poti ajunge la aceasta : Iar eu am scris asa: Daca ar fi sa definesc personal Fericirea,...? (mai mult)
Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv sincer si as dori din partea dumneavoastra un sfat pentru a- mi depasi aceste probleme. Am o problema de comunicare, nu pot intretine o conversatie, ma balbaii ...? (mai mult)
Ce carti v-au marcat și de ce? Aveți un roman favorit sau o poezie care va place în mod deosebit? Aveți un citat motivațional?
Bai fratilor, trebuie sa va fac o marturisire. Si anume ca pe mine acest site, TPU, m- a ajutat destul de mult in a- mi crea o perspectiva de ansamblu, in sensul ca pot delimita mai bine clasele/grupele...? (mai mult)
Ce înseamnă pentru voi fericirea si motivatia?
Am de facut un referat la fizica despre instrumentele optice, despre toate instrumentele.La luneta, nu stiu daca ar trebui sa scriu despre cea astronomica sau terestra(militara). Voi ce parere...? (mai mult)
Am o problema. Vreau sa fac un minigenerator dintr- un alternator auto Bosh 140 A BMW. Acest alternator are doua locasuri de legare unul mai mare si unul mai mic. Intrebarea mea e cum pot sa- l leg sa ...? (mai mult)
Cum comentati urmatorul citat? "Cei care danseaza sunt priviti ca niste nebuni de catre cei care nu aud muzica" - Friedrich Nietzsche Ce reprezinta in acest context, in viziunea voastra, muzica...? (mai mult)
Buna TPU am o intrebare eu joc mt2 tim si am uitat pw la cont dar am uitat compet si emailu. cum as putea afla idul de email folosind emailu dp metin2? Dau funda
O mica descriere a persoanei care consider ca sunt, deci perspectiva mea cu privire la mine, cum ma vad eu. Sunt genul de persoana care are sau cel putin isi doreste/tinde catre o "viata sociala", ...? (mai mult)
Cum poate o persoana sa isi organizeze si dezvolte mai bine ideile pe care le detine deja? La ce vreau sa fac referire mai exact? La faptul ca unele persoane au un bagaj de cunostinte destul de dezvoltat,...? (mai mult)
Legat de excitabilitatea unei celule, de ce atunci cand, in stare de repaus interiorul celulei este negativ, cu toate ca se afla o mare cantitate ce K+ , si nu este pozitiv? Sau de ce doar...? (mai mult)
Sall TPU, ce inseamna un mol de atomi?
Cand este timpul in favoarea sau defavoarea noastra... sau a ta, personal? Dar care este diferenta intre timp si timpuri?
Daca noi nu suntem singuri in acest univers infinit? ganditi- ba mai exista miliarde de galaxii, de ce am fi noi singurele vietuitoare din acest univers infinit, poate sunt multiverse, poate noi suntem...? (mai mult)
Fiecare om se naste cu un bagaj informational nul, iar pe parcursul vietii e nevoit sa redescopere ceea ce altii au descoperit cu mult timp in urma. Cam 3000 de ani de informatii, atat de mare este sfera...? (mai mult)
A citit cineva o carte in care spune de ce uitam? Ex Uitam pentru ca nu vrem sa stim acel lucru sau nu ne place cv de genu.Acea carte ne face sa intelegem de ce oamenii fac anumite lucruri, e o carte ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Utilizatoare123 întreabă:
Mindfulness întreabă:
RitaHNZ întreabă:
Klandestinu întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Criminal Minds
Esti un fan adevarat al serialului Criminal Minds? Hai sa vedem daca reusesti sa obtii scorul maxim la testul nostru!