Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 7 Februarie 2025 sunt:
Ce culoare are E333/citrat de calciu
Care este scopul existentei in vidul paradoxial?
Credeți ca site- urile de socializare precum Facebook, schimba intr- un fel treptat personalitatea oamenilor, in special a tinerilor deoarece ei sunt mai usor de modelati? Ma gândesc ca Facebook, ...? (mai mult)
DAU FUNDA! Am nevoie de ajutorul vostru pentru un proiect la Istorie, este foarte important si nu prea gasesc. Trebuie sa fac un proiect despre Viata privata si Viata publica.
Raspunsurii rationale oare ce aprecia o femeie sau un barbat la sexul opus acuma un milion de ani? cum era viata atunci? vreau documentare despre acel trecut sau articole sau parerii da...? (mai mult)
Cand si cum e probabil sa se sfarseasca omenirea, viata pe Terra d.p.d.v stiintific?
De ce evolutia lumii propusa de Lamarck era gresita?
Stie cineva carti de filosofie politica? (ceva mai istoric/sintetic fara marx si aristotel)
Acum invat difuziunea la celule, si nu stiu ce sunt moleculele polarizate si nepolarizate, am doar o vaga idee, dar nu mai tin minte. daca ma poate ajuta cineva. :(
la ce se refera acest fragment : " fiindca relief au numai lucrurile negative, iar lumina din sufletul nostru cu cat e mai puternica, cu atat mai mult subtiaza toate contururile din aminitre...? (mai mult)
Voi intelegeti cauza a ceea ce se intampla in tara, coroborat cu ce se intampla in lume? Sunt cauze religioase, economice sau astrale? Sau altele? Vreau ajutorul sa inteleg si eu!
Hei Tpu.Cine îmi poate trece un termen prin toate tipurile de termeni si rapoartele logice între termeni? sa fie acelasi termen la toate, daca nu ati inteles exprimarea, va rog sa mă...? (mai mult)
De ceva timp tot incerc sa imi dau seama de ce EU sunt EU ...adica, de ce eu sunt in mine? de ce nu sunt alta persoana? As vrea sa dezbatem acest subiect si Biblic si stiintific deoarece mi ...? (mai mult)
Hi! Imi puteti da un link unde pot găsi toate variantele BAC complete de chimie anorganica? Cele din 2009 in principal! Am mare nevoie!
Pe zi ce trece vad ca oamenii tot mai mult intra in acest joc al minciunii personale ca va vi mai bune sau credinte fixe, asta chiar aduc fericirea? de ce nu acceptam realitatea asa cum este? este ...? (mai mult)
Cum ar arata lumea daca toti am avea puterea de a ierta? Cum ar arata viata unui om daca ar ierta si ar fi iertat? E dovedit si cunoscut faptul ca iertarea te elibereaza de emotiile negative si vindeca...? (mai mult)
Cine a creat universul si lumea?
vine vacanta si nu stiu cu ce o sa imi ocup tot timpul. am nevoie de o carte buna cu privire la cariera sau viata personala dar sa fie scrisa de filozofi, nu chiar de oricine, mai pe scurt sa ...? (mai mult)
Va rog sa ii zica cineva va rog cum fac rost de superputeri fara gluma am devenit dependent eu vreau puterea de zbor sau invizibilitate dar va rog nu radeti eu chiar vreau super puteri.
Imi puteti explica starea unui lichid numita si "gheata VII"? Nu-mi dati raspunsuri "Google" fiindca daca exista pe Google nu mai solicitam aici o explicatie. Multumesc anticipat.
"Paradoxal cum cineva se simte rege." E ce figura de stil este? O hiperbola-metaforica?
As vrea un raspuns rational deci adn- ul poate suferi modificari in timpul vieti unei persoane dupa cum demonstreaza acel studiu ce parere aveti de Epigenetica? Un studiu a arătat faptul ca...? (mai mult)
Ce este de fapt, viata? Cum putem sa o definim filosofic si metaforic?
Ce e mai important in viata? Cariera, profesia sau viata sentimentala?
Exista dovezii genetice ca poprul roman este chiar latin? chiar toti dacii barbati au murit si dacele femeiile sau cuplat cu toti romanii si asa a rezultat poporul roman?
Ce este mai rece: azotul lichid sau gheata carbonica?
Un secol de cand incepe si cand se termina?
Exista 2 numere iraționale a căror suma sa fie rațională?
O rog pe bunny sa raspunda sau o persoana rationala deci as vrea sa stiu cum sa fac am 3 cursurii si am incercat sa invat intr- o zi toate 3 dar sunt cam mari, acuma nu stiu cum sa le impart pe ...? (mai mult)
Cum ar fi aratat astazi lumea,omenirea, planeta daca oamenii ar fi ales pacea in locul razboiului?
Sunt uluit, vere, de unii din voi. Am pus cateva intrebari din care am vrut sa deduc niste chestii cu privire la o anumita categorie de persoane de pe TPU (sa zicem ca si voi, astia de la "stiinta si...? (mai mult)
O sa aflam oare, vreodata, raspunsul la principalele intrebari existentiale ale omenirii sau ele nu se vor afla niciodata pentru ca "asa e scris" Sa nu uitam ca stiinta nu a gasit pana acum raspunsul...? (mai mult)
Crezi ca viata e un miracol?
Ceao, am o problema care ma frustreaza destul de tare si chiar am nevoie sa aud si alte pareri. La facultate am un curs care se numeste Teorie Literara. Printre primele probleme pe care profesorul le-...? (mai mult)
Ce parere aveti despre persoanele introvertite?
Notiunea de libertate. Intr- o lume in care esti liber sa faci ce vrei atat timp cat dispui de resursele necesare, libertatea nu este altceva decat momentul in care orice gand, dorinta care le ai sa ...? (mai mult)
Vreau si eu citate profunde despre libertate. Merci ❤❤❤
Uneori raman mut la ce se petrece! Cum e posibil ca aceasta tara sa fie condusa de nume straine, pe deasupra gangavi, analfabeti? Puteti sa- mi radeti intrebarea! Cum e posibil ca o natie plina de...? (mai mult)
Crezi ca Universul are un Creator Inteligent si Superior? Crezi ca omul are un Creator Inteligent si Superior? Crezi ca viata are un Creator Inteligent si Superior? (Personal eu cred ca DA) Daca ...? (mai mult)
Am nevoie de ajutor cu o problemă de mate: să se determine patru nr în progresie geometrică stiind ca suma termenilor extremi este egală cu triplul mediei aritmetice a termenilor egal depărtați ...? (mai mult)
Îmi pun o întrebare de ceva timp, o întrebare care face referire la altă întrebare pe care am pus- o acum mai mult timp aici. Acea întrebare își avea ca scop lămurirea în cazul numerelor care...? (mai mult)
Stiti vreun documentar despre violenta domestica sau unde as putea citi mai multe despre subiectul acesta?
Daca totul in viata ar fi numai "lapte si miere" oare oamenii ar fi altfel? Ar fi toti la fel, avand acelasi gen de gandire, comportament? Daca totul ar fi asa, omenirea nu ar deveni monotona, poate...? (mai mult)
Ati putea, fara a folosi google sau orice alta sursa de inspiratie, sa spuneti de ce aria dreptunghiului este egala cu produsul laturilor? Cam care ar fi logica? Dar in cazul cercului? (pi *r^2)
Ce parere aveti despre oamenii perfectionisti? Este bine sau rau sa fii asa? De ce?
Deci o persoana urca de la parter la etaj dar de fapt ajungea la parter cum nu stiu,am vazut video pe net, astept sa imi raspunda bunny la intrebarea asta sau o persoana rationala
Imi spune si mie cineva la ce ajuta functiile in viata de zi cu zi?
In ceea ce privesc relatiile sau dorinta voastra de a fi cu o fata, lasati lucrurile sa se intample de la sine sau va stabiliti un scop, sa zicem, bine- definit, luati atitudine si actionati? Sau, ...? (mai mult)
Viata are sens,scop? Cum considerati? Daca da,care este sensul, scopul?
Credeti ca exista norocul? Ce este de fapt, acela? De ce un om are noroc si altul nu are? Ce zic oamenii de stiinta despre noroc? Exista?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Utilizatoare123 întreabă:
Mindfulness întreabă:
RitaHNZ întreabă:
Klandestinu întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Up (Deasupra Tuturor)
Ai urmarit cu emotie povestea lui Carl si a lui Ellie? Ai prins drag de Russell, dar si de amicii sai, Dug si Kevin? Afla cat de bine ii cunosti!