Sunteti multumiti si recunoscatori pentru viata pe care o aveti? Putem obtine lucruri doar prin forte proprii, sau mai participa si altcineva, care colaboreaza si ne ofera? Ceea ce am avut in copilarie...? (mai mult)
Am o prietenă care este feministă și susține că femeile au o toleranță mult mai mare la durere decât bărbații, ea studiază și neuroștiințe, chestii legate de dureri... De asemenea, ...? (mai mult)
Cristian Presura - fizician https://www.youtube.com/@presura/videos Scrie pe canalul lui de Youtube: "Sub ochii nostri, se intampla un fenomen naucitor: sustinatorii diverselor teorii ale conspiratiei...? (mai mult)
Ce inseamna expresia esti multumit cu cantecul broastelor chiar daca te asteapta pisici batrane?
Daca nu prea citesc cărți și nu prea ies in lume ca sa am ce relata celor din jur ce subiecte as putea deschide așa mai interesante când intru in black out de idei și nu mai am nimic de spus să ...? (mai mult)
Multi martori ai asa ziselor fenomene paranormale, intalniri ozn de aproape, entitati, etc. au raportat ca au simtit miros de sullf. De ce este prezent mirosul de sulf in astfel de fenomene? https://misterio.ro/intrebari-...? (mai mult)
Chiar funcționează legea atracției? Adica daca te gândești că vei avea acel lucru, acea viață, acele emoții, trăiri prin prisma gândirii pozitive și vizual sa le vezi deja obținute, că de...? (mai mult)
Ce este trădarea? Poate că răspunsul vi se va părea simplu. Mie nu mi se pare deloc a fi simplu. Liviu Rebreanu a ridicat această întrebare, prin mijloace artistice, prezentând cazul interesant...? (mai mult)
De ce Uraniul care se găsește în natură nu este radioactiv? Se va ajunge prin evoluție sa devina radioactiv?
Salutare TPU! Ce este adevărul?
Credeți că există extratereștrii? ( rog răspunsuri serioase )
Daca tot susțineți apariția omului și a tot ce este viu prin metodele descrise de Darwin de ce nu se continua și în zilele noastre și e nevoie de reproducere că sa aparem pe mapamond?
Credeți in manifestări, dorințe, rugăciuni etc? Totul se întâmplă pentru ca e firesc, se întâmplă pentru ca asa trebuie, sau se întâmplă pentru ca e o coincidenta? Credeți in coincidente?...? (mai mult)
Buna ziua TPU, asta este o curiozitate, cred ca va aduceti aminte cand erați mici sau fie cand mergeti la un lac si dădeați cu pietrele in apa si pietrele sa zic asa sareau sau se loveau de vreo 2-...? (mai mult)
Sunt unii utilizatori pe acest site care au susținut, în repetate rânduri, că liberul arbitru nu există și o noțiune non- sensică; că tot ceea ce facem este determinat de o acțiune anterioară...? (mai mult)
Cu speranța că în această categorie aș găsi persoane agnotice/care aderă la ateism, îmi adaug chestionarul de licență care cercetează relație dintre religiozitate, goal- striving stress și...? (mai mult)
Ce intelegeti prin "Gândirea Slabă" in comparatie cu cele 4 cauze a lui Aristotel?
Buna TPU. As vrea sa imi oferiti si mie, va rog, argumente pro si/sau contra cu privire la: eutanasiere/sinucidere asistata, clonare si criogenare. Si de asemenea, daca mai cunoasteti si alte subiecte...? (mai mult)
Semințele sunt în general foarte mici. Uitați- vă, de exemplu, la sîmânța de roșie. Este atât de mică, că o pierzi printre degete. Și totuși, în interiorul ei se află lucruri mari. Mecanisme...? (mai mult)
Ieri pe la 5 dimineaţa am avut 3 paralizii constante una după alta, primele 2 au fost normale am văzut lucruri ciudate ca de obicei dar a 3- a a fost ciudat. De obicei când am paralizie văd demoni...? (mai mult)
Este aici cineva care studiaza psihologia oamenilor psihopati? Daca da as dori sa stiu ce e in capul celor care fura copiii sa le faca rau? Asta dupa ce am vizionat filme in acest sens dar nu era explicat...? (mai mult)
Ce este experienta pentru voi? O perceptie(aprehensiune) a unei realitati externe sau; O invatatura dobandita cu práctica in timp. Cand putem formula un concept?
Structuralistii se desprind de revelatie ca aparenta/simulacru si se duc mai profund. Vad totul mai de afara ca o structura/tot/plin/organicism, etc. Vad lucrurile ca o totalitate ci nu heterogene. ...? (mai mult)
Salut TPU. Vi s- a întâmplat vreodată să visați iar a doua zi sa vi se întâmple ceea ce ați visat? Am avut de multe ori faza asta și vreau să știu dacă sunt singurul. E interesant că mi- am...? (mai mult)
Ati auzit de stiinta nomothetica si stiinta ideográfica? Dati doua exemple.
Credeti ca omenirea va obtine pacea mondiala in secolul 21, secolul actual? https://en.wikipedia.org/wiki/World_peace
Când se va inventa mașinăria opririi timpului? Există măcar o intenție în direcția asta? Ceva informații concrete/surse sigure?
De ce am o stare nasoala si imi tot sta gandul la un serial anime pe care l- am terminat acum 3 zile? Nu prea mi s- a mai intamplat chestii de genul, sa- mi, , modifice, , starea sau sa nu mi- l pot...? (mai mult)
Ce părere aveți de distributism? Ce cărți recomandați pentru a înțelege această idee economică? Până acum am auzit de "Statul servil" de Hilaire Beloc, dar vreau să știu ce variante de lectură...? (mai mult)
De- a lungul istoriei, relația omului cu regnul animal a fost caracterizată de o interacțiune complexă și adesea contradictorie între nevoile de supraviețuire, plăcerea gustativă și responsabilitatea...? (mai mult)
Ce intelegeti prin Cercul Hermeneutic?
Ce parere aveti de irealismul lui Nelson Goodman? Mergem pe firul lui Platón care contrapune ideile contra lui mimesis.
Salut TPU. Homosapiens se traduce ca omul modern, dar e omul modern(homosapins) acelasi lucru cu noi? Sau sunt diferente foarte mari? sau noi suntem o specie care a aparut la mult timp dupa homosapiens?...? (mai mult)
Tipul care a inspirat filmult "The Exorcist" din 1973 a lucrat ca inginer la NASA. El a avut parte de exorcizari in Cottage City, Maryland, and St Louis, Missouri, in 1949 cand era adolescent. Numele...? (mai mult)
I.Q.- ul in multe tari dezvoltate este in scadere. Care ar fi cauzele? Confort, nutritie, expunere media, schimbari in educatie, migratie, etc? "IQ- ul americanilor este în cădere liberă. Ce...? (mai mult)
Pentru ce existăm?
Cu toate că știința medicală a avansat extrem de mult, încă sunt enorm de multe boli incurabile, care provoacă dureri insuportabile parcă aduse din iad. Tocmai am citit un articol în msm care...? (mai mult)
Credeti ca se intampla fenomene paranormale in camera in timp ce dormim? Mie mi s- a parut ca e o fiinta langa geam cand m- am pus in pat. Era ceva ca un obiect mai mare... dar m- am uitat mai bine si...? (mai mult)
Cu toții cred că am vizionat în copilărie sau adolescență seria de desene animate Scooby- Doo. Chiar daca pe parcursul unui episod se părea că o fantoma sau un monstru supranatural e antagonistul,...? (mai mult)
Bună seara! Îmi poate explica cineva necesitatea termenului "dasein", în filosofia existențială a lui Martin Heidegger, în opera sa, "Ființă și Timp"? Știu că tradus se referă la sensul...? (mai mult)
NASA a "creat" un "Marte" în miniatură. Au nevoie de patru "voluntari" pentru un an de zile pentru a face experimente. Sursa Radio. Voi care de- abia așteptați că să ajungeți pe Marte va- ți bucura...? (mai mult)
Voi de ce nu dormiti? Eu am fost la shopping, m-am imbracat misto, am mancat, am baut si acum am crize egzistentiale. Voi cum supravietuiti? Nu e trista viata?
Https://youtu.be/7ub0TCJxwwY Ce înțelegeți din asta? Ce părere aveti?
Tot incercand sa formulez probleme care mai de care mai originale, pentru a ii testa intelectul lui GPT 4, am dat peste urmatoarea idee: Am o rola goala de hartie igienica, de raza "r". In jurul...? (mai mult)
Buna TPU. Voi ce parere aveti? De ce in general oamenii cu suflet bun nu au parte de lucruri bune, ci numai de suferinta, in ciuda faptului ca daruiesc iubire si au intentii pozitive asupra celorlalti?...? (mai mult)
Care este diferenta intre intelegere, comprehensiune si interpretare? ENTENDER, COMPRENDER, INTERPRETAR de Gabriel Montes Sosa
Intrebare: Ce este Eikasia pentru Platon? Unde este realitatea, adevarul? - In carti, intelect? - In ontologie - Gandire, realitate, paradigme, arhetipuri, modele, exemple, etc? Cei ...? (mai mult)
Azi e duminică. Haideți să ne mai jucăm puțun. Pe o foaie de hârtie desenați un unghi oarecare, să zicem între 30 și 35 de grade. Gata? L- ați desenat? Acum, între laturile unghiului, la...? (mai mult)
Ce înseamnă când cineva visează un papagal?
Într- un meci din LaLiga, la una din echipe - nu- mi mai amintesc care; în orice caz nu era Real Madrid, și nici Barcelona, deci la una din echipe media de vârstă a celor 11 jucători ai săi...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
Mindfulness întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Meghan Trainor
Cat de multe stii despre artista care a urcat in topuri cu piesa "All About That Bass"?