Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 8 Februarie 2025 sunt:
Poate sa-mi spuna cineva ceva, pe larg sau daca nu, cateva amanunte despre proiectul blue beam si proiectul Camelot?
Din perspectiva voastră realitatea poate fi perceputa ca o minciuna in care credem pe moment spusa de o persoană de incredere fara sa contestam acest lucru nici o clipa?
Salut am 3 intrebari foarte importante, va rog sa nu va bateti joc: 1. Verisoara mea are 12 ani si are iq 113. E un copil supradotat? 2. Cam la cati ani poti face un puzzle de 5000 piese? 3. Ca sa...? (mai mult)
De ce in logica sunt importante temeiurile?
Heii as dori ceva site cu explicatii so filmulete stiintifice de bio, chimie, fizica Nu conteaza daca e in engleza, chiar ar fi preferabil.
Imi puteti spune 2 personalitati din domeniul stintei si technici care au contribuit la inbogatirea Patrimoniului Universal? Eu am gasit despre Petrache Poenaru...
Cine stie cateva din izvoarele scrise din paleolitic /mezolitic!?
Neata TPU Cum au terminat geniile liceul la varste fragede? Adica au stiut tot si se plictiseau, sau cum? Va rog vreau raspunsuri serioase nu porcarii. Multumesc
Imi spuneti va fi rog cum a definit Albert Einstein geniul? Ce este geniul din perspectiva sa.
Ce material conține imprimanta 3D pentru a construi acele obiecte? Dau funda.Mersi.
dau funda. E adevărat daca te gandesti la ceva si speri sa nu se întâmple se va întâmpla?
Ce ineseamna a cataboliza?
De ce luna e circulara in timpul eclipsei?
Credeti ca exista viata sau ceva de genul acesta dupa moarte? Mi- am pierdut recent bunica si odata cu lipsa prezentei ei, imi lipseste o parte din inima. Mi- e dor de bunica. Am iubit- o si o iubesc ...? (mai mult)
Am cautat teorema Zoei Ceausescu pe internet, dar am gasit in locul ei doar date biografice.Stie cineva aceasta teorema?
Dati.mi si mie va rog daca are cineva un fimulet interesant despre actiunile bromului in viata omului, sau in general cu subtitrare in romana (sa fie de vre.o 5 min cam asa) imi trebuie pentru o prezentare...? (mai mult)
Salut, stiti cumva daca vreun om de stiinta negru a luat vreodata premiul Nobel pentru fizica sau chimie? Multumesc frumos!
Credeți că timpul s- a redus de la 24 ore la 16 ore normale /zi? http://a1.ro/news/inedit/teorie- infricoatoare- pamantul- este- in- mare- pericol- id414003.html?utm_source=a3&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-...? (mai mult)
Am vazut in seara asta destul de innorata pe cer deasupra norilor o pata mov. Chiar Culoarea mov. Stie cineva ce ar puterea fii?
Hey :)! Imi place mult astronomia, imi puteti spune si mie unde gasesc un club despre astronomie sau niste telescoape ieftine? Dau funda :*. Multumesc anticipat :D
CIne imi poate da un link test- ul de IQ care e original si certificat ca cel potrivit! Am facut unul in engleza si mi- a iesit 108. Tinand cont ca am 15 ani, si testul era in engleza, e un scor...? (mai mult)
Cate cartiere sunt in Galati?
Am căutat pe net definitia pentru proprietatea lui darboux și am găsit doar definiții pentru funcții care au proprietatea lui darboux. Care este de fapt proprietatea lui darboux?
Am o intrebare pentru cei care au sau au lucrat aceasta carte. Pentru ce clasa e culegerea de Mecanica Fizica, scrisa de Florin Macesanu, Uliu Florea? Cum sunt cartea si, in general, problemele si ...? (mai mult)
Cum pot sa fac fum sau ceata artificiala? Nu pot sa folosesc, focul sau fumul de la tigari, chibrite etc. ( experiment pentru fizica )
Care este scopul nostru in viata? Credeti ca avem unul? Credeti ca fiecare lucru, tot este predestinat cu un scop? Exista valoare in durere? De ce sunt lucrurile asa?
Am la fizica de facut un experiment cu miscarea atomilor si a moleculelor unei substante! Ma gandeam la faza cu cola! E buna? Daca stiti mai spuneti- mi si alte experimente de genul acestea cu miscarea...? (mai mult)
Ce parere aveti despre acest citat? " Cand forta iubirii depaseste dragostea de putere, lumea va cunoaste pacea."
Deci hallowenul este pe 31octombrie, m- am interesat pe unele site- uri despre sarbatoare.Pe majoritatea dintre ele scrie : "Se sculpteaza dovleci care reprezinta Lanternele lui Jack " Care...? (mai mult)
Informatia este dependenta de constiinta? Poate sa apara informatia fara constiinta?
Niste nume de animale care in trecut au trăit intru mediu de viate iar in ziua de astazi ai altu Exemplu Balena din terestru in acvatic cam asa ceva...
Care e cel mai mare filosof roman? Si care e cel mai mare filosof strain?
Cum comentati citatul lui Sartre, "Temelia adevarului este libertatea"? :)
Ce este functionalismul? Vreau o definitie mai simpla, data de voi, fara link-uri de pe wikipedia sau dex.
Are omul o inclinatie naturala spre credinte fantastice?
Mi- ar plăcea sa citiți cu toții aceasta întrebare. Faza e ca: De ieri astept acel fenomen in care luna se va face mare si rosie. La mine e ora 04:36 acum iar luna e normala la dimensiune...? (mai mult)
Dopamina este neurotransmitatorul stimulentului, sau al satisfactiei?
Este ora 10:13 noaptea si imi este tare frica! M- am uitat pe internet si zic ca este sfarsitul lumii pe 27- 28 septembrie! Acum sunt pe 27 septembrie la ora 10:15 noaptea! Ce sa fac? E adevarat...? (mai mult)
Avem momente in viata cand vrem sa cumparam un produs dar nu suntem siguri pe noi si din cauza asta cautam de multe ori pe net raspunsuri. Uneori gasim alteori nu, plus ca de cele mai multe ori vrem sa...? (mai mult)
Vreau sa am un vis lucid. pana acum nu am reusit sa am unul, desi am incercat. am observat ca de obicei, cand visezi actiunea se desfasoara fara mine, ca si cand eu nu as avea control asupra corpului...? (mai mult)
Ce inseamna pentru voi libertatea de exprimare?
Cine a inventat lumea? Cum a inceput? Se zice ca a inventato Doamne Doamne, dar cum? Intai au fost Adam si Eva. Dar cine iau inventat? Si pe cel care iau inventat cine e? Cine l- a inventat? Dar pe cel...? (mai mult)
Ar putea un alt razboi rece sa opreasca incalzirea globala?
Nucile de cocos au par si produc lapte. De ce nu sunt considerate mamifere?
Conform legendei, la apararea orasului Siracuza, Arhimede aprindea pinzele corabiilor romane cu ajutorul unor oglinzi sferice. Mai tirziu in acest oras a fost inaltat un monument in cinstea lui Arhimede...? (mai mult)
Am nevoie de nume de comete sau alte corpuri ceresti date dupa numele unor astronomi români. dau funda. repede!
Conform stiintei, la faza de excitatie sexuala se activeaza adrenalina, noradrenalina si dopamina. SI acuma, vine intrebarea pentru voi. Ce se intampla cu organismul nostru, atunci cand este...? (mai mult)
De ce durata coborîrii inelului la pendulul Maxwell trebuie determinată de câteva ori?
O întrebare constructivă zic/sper eu, pentru voi ăștia(și nu numai) care vă credeți prea RELIGIOȘI sau prea ATEI sau prea oameni de ștință, în viziunea voastră Marconi și...? (mai mult)
Salut TPU, vreau sa- mi evplicati si mie chestia aceasta cu intoarcerea in timp, cu antimateria, cum este posibil asta....Cum putem depasi viteza luminii si ce legatura are viteza luminii cu intoarcerea...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Nesssyy4444 întreabă:
MountainRiver întreabă:
AresGns1 întreabă:
Effy35 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Mica Sirena
Ai urmarit aventurile lui Ariel cu sufletul la gura in copilarie? Afla cat de multe stii despre ea!