Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 8 Februarie 2025 sunt:
Intr-un pahar este apa cu sare! Cum separi sarea de apa? Dau funda!
Spunem că este rău atunci când aparențele înșeală, dar ce se întâmplă atunci când noi înșelăm aparențele?
Am un proiect la fizica, si as avea nevoie de cateva sfaturi (de la cei priceputi): Vreau sa creez un program care sa afiseze viteza, acceleratia, perioada, elongatia unui pendul in realitate.Stiu...? (mai mult)
Chiar exista legea atractiei, ma refer la cea prezentata in filmul si cartea "Secretul" de Rhonda Byrne ( si nu alta)? Voi ce credeti? La voi au functionat principiile Secretului?
Stie cineva unde gasesc toate scrierile de la Nag Hammadi traduse in romana? Le-am gasit pe scribd dar n-am cont si trebuie sa platesti.
Cum sa aplic mai bine principiile Secretului(de Rhonda Byrne) si sa functioneze asa cum vreau si cum scrie in carte?
Cine a citit "Secretul" de Rhonda Byrne si ce impresie v-a lasat? Functioneaza la tine Secretul?
Ce credeti despre metafizica? Dar despre vindecarea holistica?
A functionat "Secretul"(cartea si filmul ambele de Rhonda Byrne) la cineva? Cum sa faci sa functioneze mai bine Secretul?
Cum se explica senzatia de "deja-vu"?
Stim ca forma geometrica a Universului ar putea fi sferica. In acest caz, daca am calatori suficient de mult in linie dreapta ne- am intoarce inapoi de unde am plecat. Universul ar putea avea si alte...? (mai mult)
Citat din Cartarescu: Nu mă caut ca să mă găsesc: faptul că mă caut pe mine însumi este semnul că deja m-am găsit. Cine poate sa-mi explice si mie asta? Ca eu nu inteleg
Salut.Am 13 ani si imi place foarte mult filosofia am ajuns la un intelect superior pentru 13 ani.Am retinut foarte multe citate filosofice.Problema este ca nu stiu sa ma exprim prin vorba, ma exprim ...? (mai mult)
Cum aflu valentele elementelor chimice? Daca stie cineva sa-mi zica urgent...
Care este instrumentul de masura pentru forta elastica
Arta de a comunica, abilitate de la natură sau capacitate din naștere.
Exista vreo diferenta intre intelepciune si inteligenta?
Ce inseamna o clasa sociala?
V- ati bucura sa existe viata dupa moarte, eternitate, vesnicie sau pur si simplu o altfel de existenta dupa ce mori? Multe religii si filosofii sustin ca exista "ceva" dupa moarte.Dar fiecare vede...? (mai mult)
Ce varsta are Pamantul?
Salut.Imi place foarte mult filosofia.La ora de fizica am scris multe citate filosofice invatate rapid.Am 13 ani si imi place foarte mult filosofia.Intrebarea este : Este ok sa- mi placa si sa practic ...? (mai mult)
Salutare tuturor. Am BAC- ul anul asta si problema mea cea mai mare este la matematica. Credeti ca daca o sa rezolv toate variantele din 2009 M2 (100 de variante) si repet teoria pe parcursul variantelor,...? (mai mult)
Ce credeti(voi personal) ca este dupa moarte? E moartea o poarta catre o alta lume, dimensiune, eternitate sau totul credeti ca se sfarseste odata cu moartea? De exemplu, ce crezi tu despre moarte si ...? (mai mult)
Credeti ca este bine sau rau sa fii ipocrit? De ce?
In sistemul cartezian triortogonal drept exista o functie (sau un ansamblu de doua functii, mai bine spus) care sa semene cat de cat cu un patrat? Sa arate cam asa: http://i.imgur.com/ElsHmzl.jpg
Ce asemănări şi deosebiri există între vise şi halucinații?
Sunt curioasa.ce se intampla cu creierul tau,cu sufletul tau, in corpul tau atunci cand visezi urat? :*
Salut,fluturii monarh și vicerege sunt aproape identici, îi diferențiază doar o bulină neagră, cine poartă această bulină neagră monarhul sau viceroy?
Cum vedeți voi avansul tehnologic? Îl vedeți ca pe un lucru pozitiv sau negativ? Argumentați. În ultimul timp am avansat destul de mult, de la roboți a căror inteligență artificială a trecut...? (mai mult)
Credeti ca gandurile noastre se materializeaza?
Hey salut, ajutati- ma va rog mult...raspundeti- mi la o intrebare prin argumente... poate pamintul sa- si modifice proprietatile fizice? hai cine stie bine geografia)) dau funda pentru cel mai bun ...? (mai mult)
Cand vine sfarsitul lumii si de ce? Ca sa stiu sa ma pregatesc:))
TPU! Am o problema am legat doua becuri in parallel si eu doresc ca atunci cand scot un bec circuitul sa mearga numai cu unul imi puteti spune ce trebuie sa fac? si daca este nevoie de condensatpr la ...? (mai mult)
De doua saptamani tin minte tot ce visez. Imi puteti spune de ce? Si am auzit ca daca tii minte ce visezi esti sanatos. Este adevarat?
Ce s-ar fi intimplat daca Robert Hooke ar fi studiat sectiunile fine din suber cu ochiul liber (fara microscop). Care vor fi rezultatele obtinute de savant?!?
Care sunt diferentele dintre: miscarea orientata la plante si miscarea neorientata la plante?
Fractie la putere fractionara? De ex: 2\3 totul la puterea 1\2, stiu ca un nr ridicat la o putere fractionara este este radical din acel nr. Cum este in cazul fractiilor? Multumesc anticipat!
Hei! Am nevoie de un raspuns urgent si cat mai complex :* Am vazut pe youtube filmuletul acesta : https://www.youtube.com/watch?v=DhVkA16zYD8 si as vrea sa stiu cum as putea face si eu experimentul cu...? (mai mult)
Credeti ca exista cu adevarat diferente de gandire intre barbati si femei sau e doar un mit? mitul spune ca suntem programati sa gandim diferit in functie de sex, intrebarea e logica programarile genetice...? (mai mult)
Cum ea nastere personalitatea care o avem cu toti? cred ca in chestia asta sta toate raspunsurile despre ce inseamna a fi om si descoperirea omului, eu as spune ca mediul si bagajul genetic conteaza,...? (mai mult)
Care este varianta corecta si de ce? 1. Omul a fost creat de Dumnezeu. 2.Omul a evoluat din maimuta.
Hei TPU,unde pot gasi cuart? in ce roci,etc.Pot gasi in argila? Mda, pun aici intrebarea ca la alte categorii nu prea sunt... oameni
Zilele astea am invatat cu sa rezolv cubul rubik dupa metoda incepataore, recordul stabilit in jur de 1:30, dar vreau sa stiu alta metoda, nu acea pentru avansati, dar mi- a aratat un prieten...? (mai mult)
Pin acum nu demult era populara o stire pe net precum ca pe 23 septembrie un meteorit va pali terra, Nasa spunind categoric ca e o farsa. Acum o alta stire vad ca molipseste net- ul in ultimele zile ...? (mai mult)
Cat ar dura sa faci ocolul pamantului pe jos? Presupunand ca ai putea face ocolul pamantului mergand pe jos, cat ar dura sa ajungi de unde ai plecat?
Vor oamenii sa distruga planeta cat mai repede si nu stiu cum? Am vazut la Religie o intrebare gen ca vor sa incerce sa deschida un portal pe 23 luna asta sau ceva de genul. Nu stiu daca e adevarat sau...? (mai mult)
Salut.De ce luna aseara a rasarit in jurul orei de 22:45 si era rosie? Portocaliu spre rosu.
Orice fapt este explicat de catre o teorie?
Stie cineva pe ce data e sfarsitul lumii anul asta? Va rog am nevoie de un raspuns cat mai rapid!
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Nesssyy4444 întreabă:
MountainRiver întreabă:
AresGns1 întreabă:
Effy35 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
The Smurfs
Te-a lovit si pe tine strumfomania? Hai sa vedem cat de bine cunosti povestea strumfilor dragalasi!