Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 8 Februarie 2025 sunt:
Putem experimenta ceva cu adevărat într-un mod obiectiv?
Am avut un vis lucid, sau mai bine pe jumatate lucid pentru ca nu ma simteam ca in viata reala, nu faceam ce am vrut 100%, puteam sa controlez pe jumatate. De ce? Si inca o intrebare: ...? (mai mult)
Ce reprezinta o loja masonica? Masoneria,in general, are legatura cu acele teorii conspirationiste care pot fi adevarate cum ca am fi condusi "din umbra"?
Ce este constiinta? De cine este produsa si de ce?
exista hipnoza? Adica e posibil sa poti uita ceva? Sa ti se schimbe un mod de gandire? Chiar mi.as dori acest lucru, innebunesc... Mersi
Am dat un articol pe Descopera (e normal deci sa am suspiciuni) cum ca in 50 ani parintii vor putea sa isi cloneze copiii daca acestia au murit. Presupunand ca este adevarat, cum ar schimba aceasta...? (mai mult)
Ce rost mai au faima,bogatiile, realizarile sociale si profesionale daca la sfarsit tot in pamant ne ducem? Doar pentru placerea temporara? Poate fi asta o consolare?
Credeti ca inteligenta artificiala(asta cand va fi creata) va aduce efecte pozitive sau negative asupra omenirii?
Este clonarea un lucru arguabil etic sau incalca legile naturii?
In ce an au existat piramidele?
Hei, TPU! Cat de bun este profilul protectia mediului? Eu vreau la stiinte sociale dar fin păcate nu am reusit sa intru :(. Aveam mai multe avantaje la acel profil. Ma gândesc sa mă transfer in...? (mai mult)
Credeti ca, copii au o personalitate din nastere sau si-o formeaza din educatia pe care o primesc?
Să vă zic o problemă distractivă, care să vă mai ocupe din timpul liber - că vad că aveți destul :)). Sper ca TPU să o accepte, pentru că, evident, nu face parte din categoria temelor școlare....? (mai mult)
Hei TPU Sunt constient ca e posibil ca in foarte scurt timp inteligenta umana sa fie depasita de inteligenta artificiala dar ce nu inteleg este daca unui robot i se va putea implementa vreodata constiinta!...? (mai mult)
Hei TPU cum e posibil sa fi aparut viata in univers fara un creator si fara o inteligenta superioara care sa fi carmuit totul? ca daca stam sa ne gandim nici cu interventia noastra nu ar putea aparea...? (mai mult)
Este adevarat ca Pamantul este plat, si nu rotund?
In legatura cu inteligenta exstia trei tipui sau trei tiuri de masuratori IQ, EQ si PQ. PQ nu stiu de la ce vine, imi spuneti va rog frumos
Hei TPU Practic e imposibil sa depasesti viteza luminii nu? Ei bine atunci de ce unii cercetatori spun ca viteza de expansiune a universului e mai mare decat viteza luminii? Am mai citit undeva...? (mai mult)
Vreau argumente stiitifice ne impinge singuratatea sa cautam o relatie? enumerati cateva lucruri pentru care o persoana ar cauta o relatie?
Exista oare ceva cu adevarat important de care ar trebui sa tinem cont in aceasta viata? Care anume ar fi acel sau acele lucruri?
Cum ar fi arătat lumea dacă sistemul de numerare ales n- ar fi fost în baza 10? Să fi fost în baza 5, sau 12 sau oricare alta. Cum s- ar fi dezvoltat știintele? Cum s- ar fi predat matematica în...? (mai mult)
Sunt curioasa cum se numeste, in meteorologie, indicele care arata cat este de suportabila caldura. Probabil indicele ar trebui sa ia in calcul temperatura atmosferica si umiditatea. Sunt curioasa...? (mai mult)
Intrebare de la iubita mea pentru mine: daca lumea e amortita si refuza sa gandeasca, de ce pui tu intrebari care-i obliga sa gandeasca?
ce metode de inducere a viselor lucide știți?
Cum se face că în fiecare an există o zi în care sunt comemorate victimele Holocaustului, dar nu există o zi oficială în care să fie comemorate victimele Inchiziției?
O intrebare despre cosmos.In anii 60- 70 americanii trimiteau pe luna astronauti, explorau luna, etc etc.Mai nou acum citeva zile au ajuns la Pluto, iar prin 2026 vor sa trimata oameni pe Marte. Dar...? (mai mult)
"This is the first thing / I have understood: / Time is the echo of an axe / Within a wood." PHILIP LARKIN Ce înțelegeți din acest citat? Vreau păreri proproprii.
Azi as vrea sa va rog sa dezbatem termenul de, , normal". Oare normal - instinct de turma? Toata viata am vrut sa fac ceva in lumea asta, ceva diferit.Toate fetele vroiau să fie prințese...? (mai mult)
Oricine își dă seama (cred) că trei drepte luate la întâmplare impart planul în șapte părți (considerați singura parte finită, triunghiul determinat de cele trei drepte). Puțin mai greu este...? (mai mult)
Cum se masoara sau cum se determina masa unui atom, in realitate? Multumesc.
Ce ai putea face atunci cand viata nu e dreapta?! :(
Acum câteva luni mi- am pus întrebarea dacă există vreun dispozitiv/aparat prin care să îți poți antrena memoria la capacitatea maximă. Și am dat, pe net, de un aparat numit "mind synergy"....? (mai mult)
Se presupune ca sub Parlamentul Romaniei exista peste 100 de alte incaperi. Poate sa-mi dea cineva detalii despre aceste secrete?
Credeti ca suntem singuri in univers?
Credeti ca Pamantul isi pierde sau isi scade greutatea pe parcursul timpului?
Daca determinismul e corect atunci notiunea de probabilitate mai are sens?
Cum credeti ca ar evolua societate din toate punctele de vedere (economic, social, moral, etc.) daca si continentul African ( cu zonele sale majoritar sarace), cat si cel Asiatic ar reusi sa treaca peste...? (mai mult)
Care este motivul pentru care meduza numita turritopsis nutricula si ursul de mare nu mor?
am si eu o nelamurie sper ca ma puteti ajuta. Dupa terminarea liceului vreau sa dau la Academia de Politie si daca ar fi sa intru dupa terminarea acesteia ce alte specializari ar mai fi in ...? (mai mult)
Cum se traduc, exact, termenii "Apoapsis"(point of apoapsis) si "Periapsis"(point of periapsis) in romana? Stiu ce inseamna, si nu am nevoie de explicatii astronomic legate de astrofizica. Doar ...? (mai mult)
Care e diferența dintre microscop monocular, microscop stereo, microscop trinocular și lupa stereo și pe care ar trebui sa îl cumpăr pentru aprofundarea în studiul biologiei și medicinii? Câteva...? (mai mult)
Era mai bine daca oamenii nu aveau niciun fel de nevoi? Era viata mai frumoasa?
Salut TPU, http://science.hotnews.ro/stiri- spatiul- 20307951- asteroid- nucleu- din- platina- estimat- 5- 4- trilioane- dolari- trece- duminica- seara- prin- apropierea- terrei- companiile- private-...? (mai mult)
Care stiinta va pasioneaza? Pe mine ma pasioneaza psihologia.
Atunci cand invatam sa facem ceva nou ne miscam mai incet, facem greseli, ideea e ca ne gandim doar acolo iar dupa o vreme ce facem acel lucru zi de zi il facem mult mai repede, mult mai corect si il...? (mai mult)
Este adevarat ce spune acest citat?: "Maselor li se poate acorda libertatea gândirii, pentru că ele nu gândesc."
Exista studii contrare referitoare la homosexualitate? Adica, unele care afirma ca este ceva innascut iar altele care spun ca se dobandeste?
Salut TPU, http://science.hotnews.ro/stiri- spatiul- 20307318- nasa- publicat- serie- fotografii- spectaculoase- prezinta- campiile- inghetate- pluto.htm Un articol fascinant însă îmi vin în...? (mai mult)
Ce stiti despre vise?
Cum explicati acest citat:"Daca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu, nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa."?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Nesssyy4444 întreabă:
MountainRiver întreabă:
Effy35 întreabă:
MarianStanca întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Damon Salvatore
Esti fan Damon Salvatore si The Vampire Diaries? Testeaza-ti chiar acum cunostiintele completand testul nostru.