Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 8 Februarie 2025 sunt:
Avem un instinct primitiv de a omori lucrurile adorabile?
De ce iti vine literalmente sa mananci persoana pe care o iubesti foarte mult?
Poate un principiu să fie atât de general încât orice aplicare a lui particulară să fie imposibilă?
Este posibilsa pui cuiul de la grenada inapoi? raspundeti rpede va rog!
Astazi, am visat ceva foarte bizar, si chiar nu stiu de ce am visat asa. Se facea ca sunt cu un prieten pe care- l cunosc de mic, si ca eram cu doua fete, una mai apropiata de varsta mea ...? (mai mult)
Tocmai am intrat la liceu in clasa a9 a la profilul stiinte ale naturii. Nu este chiar profilul pe care doream sa- l urmez dar imi convine si asa. Nu prea stiu multe despre aceste profil. Imi...? (mai mult)
As vrea o explicatie stiintifica despre suferinta cauzata de cineva care te paraseste si simti durere sau cand isi moare cineva drag ce anume provaca durerea aia? hormonii implicati in durerea aia,...? (mai mult)
Cum se numeste simtul (simturile?) folosit pentru detectarea trecerii timpului? Timpul nu e materie si, mai grav, se afla si sub umbrela relativitatii. Toate simturile noastre au scopuri clare, ...? (mai mult)
Cum se numesc rocile formate in urma putrezirii materiei vegetale in lipsa aerului?
Cum iti dai seama daca esti blestemat? Imi merge totul prost..am o varsta si n-am facut multe in viata parca sunt blocat si ma invart in cerc. PS:Se poate trasmite genetic?
Cum poti sa ajungi sa dezvolti o "gandire tehnica"?
Puteti sa-mi spuneti va rog ce inseamna piramida aia cu ochi de pe bancnota de dolar?
Puterea de convingere, reusita inspre viata?:D
Imi puteti spune cum imi pot folosi glanda pineala(al treilea ochi)? As vrea sa imi explicati cu cuvintele voastre.
Ce este aceasta? https://www.google.ro/search?q=pyrite+gold+value&biw=1360&bih=657&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoATgKahUKEwitqMfP69_GAhWGjCwKHV5MCIU#imgrc=oJQLScyefWQbJM%3A
Cum va explicati ca uneori percem timpul in mod diferit? De exemplu cand stam cu persoana draga timpul trece mai repede.Sau pierdem timpul pe siturile de socilalizare...? (mai mult)
Hei TPU un robot indiferent de cat de performant va ajunge in viitor. va putea vreodata sa aiba constiinta? parerea mea este ca constiinta este ceea ce ne defineste pe noi oamenii de roboti si asta...? (mai mult)
Ce este sinceritatea? o slabiciune? prostiie? nu se merita sa fi sincer? cu cine poti fi sincer? poti recunoaste o persoana sincera? as vrea raspunsuri filozofice, citate etc
Care e factorul psihologic care declanseaza urmatorul aspect: esti indragostit de cineva, faci obsesie pentru acea persoana, esti strict atras de cum arata persoana respectiva, dar nu vrei sa arati ...? (mai mult)
De pe ce site pot găsi informaţie bună pentru chimie?
Hei TPU am auzit de la bunicul meu care a lucrat in rusia la anumite componente folosite pentru bombele nucleare ca exista un fel de arma care cu ajutorul ei poti sa bruiezi orice tehnologie... de ...? (mai mult)
Hei TPU peste cati ani aproximativ credeti ca inteligenta artificiala va putea concura serios cu creierul uman (din toate punctele de vedere)?
Hei TPU legile fizicii se aplica la fel in tot universul? sunt valabile in tot universul... O.o?
Hei TPU inteligenta artificiala va putea avea vreodata sentimente si constiinta avand in vedere ca sentimentele pe care le traim sunt provocate de reactii chimice? eu cred ca ceea ce e facut de natura...? (mai mult)
Hei TPU a 4- a dimensiune exista separat de universul nostru? precum in filmul inter stelar? e 100% sigura existenta unei a 4- a dimensiuni? e posibil sa existe fiinte inteligente in a 4- a...? (mai mult)
Hei TPU cate dimensiuni exista? se poate ajunge in a 4- a dimensiune precum in filmul interstelar? exista fiinte care traiesc in acea dimensiune? daca e posibil sa existe fiinte acolo atunci ar fi...? (mai mult)
Salut :) Intrebare pentru cei care fac scoala: daca ne culcam mai devreme si ne trezim dimineata, de ce in vacanta ne culcam mai tarziu si ne trezim mai tarziu? e acelasi lucru...
am o problema aceea fiind fapt ca ma tot "curentez" cand ating anumite obiecte... de exemplu : cand imi e telefonul la incarcat si il tin in mana, cand vreau sa bag vreun cablu de la telefon etc...? (mai mult)
Am un glonte cu inscriptia 322 sus si 92 jos Imi poate spune cineva ce fel de glont si pentru ce fel de arma este?
De ce unii oameni confunda prostia cu rasismul? Cred ca este penibil sa fii rasist cu tine insuti.
Ce s-ar fi intamplat daca viteza de miscare a particulelor neutrino ar fi fost mai mari decat cea a luminii?
Stiti un simulator spatial in care poti sa modifici orice stea, planeta, cometa de pe traiectoria ei, sa combini, sa distrugi si sa vezi ce va iesi? De exemplu, Sistemul Solar, sa distrugi Jupiter si ...? (mai mult)
Buna, TPU! Imi place foarte mult literatura! Am fost la olimpiade de limba si literatura romana, am trecut chiar si la urmatoarele faze! Si la engleza ma descrusc super bine, iar la germana la fel! Imi...? (mai mult)
Cum interpretati capodopra lui Shakespeare, Negutatorul din Venetia care seamana cu situatia Greciei si a noastra a romanilor? Sau poate nu? Astept comentarii. Dar intai cititi cu atentie capodopera...? (mai mult)
Ce parere aveti voi despre jocurile video si daca acestea ne influenteaza viata.
S-a terminat oare selectia naturala la specia noastra? adica numai concuram cu alte animale pentru hrana in scimb le crestem, le ucidem in mod brutal apoi le mancam
Optica, Mecanica, Termodinamica si Electricitate:cele 4 capitole mari si late pe care elevii le studiaza la fizica in cei 4 ani de liceu. Din trei dintre acestea, si anume:mecanica, termodinamica, electricitate...? (mai mult)
Salut, as vrea sa stiu care este diferenta dintre crocodil si aligator
Anumite afirmatii pe care le facem se aplica, fara indoiala, persoanelor, nu corpului acestora. Spunem, de exemplu, despre o persoana ca isi iubeste tara, ca e inteligenta, ca sustine o teorie ciudata...? (mai mult)
Cei rosia fruct sau leguma?
Sall mân, sunt singurul care poate să aleagă când să aibă un vis lucid? eu, în ziua can vreau să am un vis lucid, mă culc devreme, și mă așez comod în pat, și ta dam! Am un vis lucid.sunt...? (mai mult)
Toate marile drame ale lumii au fost deja traite.Noi pentru ce mai traim?
Stiti vreun animal fara coada? Sau macar exista asa ceva?
Ce parere aveti ca vom intra intr-o noua era? (foarte foarte friguroasa) E adevarat sau fals? Dau funda la cel mai bun raspuns!
Am un lapsus foarte mare si vreau sa vad daca ma puteti ajuta cumva. Exista un cuvant care incepe cu litera "E". Provine din "mediul" stiintific si are legatura cu observatia experimentala a naturii/a...? (mai mult)
Mai este cineva aici, care apreciaza filozofiile lui Allan Watts? I mean... tipul avea o viziune interesanta si ma face sa cred ca exista destul de mult adevar in aceste simple vorbe :) Videoclipul ...? (mai mult)
Îmi puteți explica greutatea aparentă şi să precizați în ce cazuri de plutire apare?
Credeti ca vom stii vreodata tot ce a "umblat" prin oceanele noastre? https://www.youtube.com/watch?v=JYAAUKRczLY
Putem explica multe dintre sentimentele umane. Frica putem spune ca o simtim ca sa evitam pericolele, compasiunea o simtim pentru ca suntem animale sociale, iubirea pentru perpetuarea speciei, etc. ...? (mai mult)
Doar cine stie sa raspunda va rog stiintific vorbind as vrea sa stiu ce anume consuma organismul rezerva de care sunt primele proteinele? carbohidtrati? grasime? cand faci sport ce anume se consuma ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Nesssyy4444 întreabă:
MountainRiver întreabă:
Effy35 întreabă:
AresGns1 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Inchisoarea Ingerilor
Te numeri si tu printre fanii filmului de succes Inchisoarea ingerilor? Testeaza-ti cunostiintele chiar acum!