Universul a fost mereu același? Adică după Revoluția Română din 1989, populația a început să între în contact cu știri/informații din alte țări? Pe înțeles ( nu se știa) Adică poate...? (mai mult)
Ma gandesc la un numar format din 10 cifre. Prima cifra reprezinta cati de 0 se afla in tot numarul. A doua cifra reprezinta cati de 1 se afla in tot numarul. Si asa mai departe. Ultima cifra reprezinta...? (mai mult)
Viața este irațională. Ești de acord?
Cred ca am stat aproximativ 8 ore sa rezolv problema asta. Dar intr- un final mi- a iesit. (zic eu ca bine) Intrebarea sunt in felul urmator. Avem un cub format din alte 27 de cuburi. (ca un cub Rubik) ...? (mai mult)
Exista un anumit tip de calendar in care toate zilele dintr- o luna (de la 01 pana la 31) se obtin folosind doua cuburi de lemn. Acestea pot fi aranjate oricum doresti. Intrebarea este, ce cifre trebuie...? (mai mult)
Despre ce discutau și ce făceau zi de zi sumerienii? Eu îmi imaginez ca înainte sa existe sa existe lucruri la filosofia, literatura, nu cunoșteau lumea, considerau ca sunt doar ei sau credeau...? (mai mult)
Câteva gânduri despre identitate: Mă gândeam la ce e de fapt Sinele, ce sunt eu însumi abstractizat până la esență și am realizat că este extrem de greu de ajuns la această "esență" (asta...? (mai mult)
Credeti ca sunt multi pro rusi in Romania? Daca da, de ce? Efectul propagandei, lipsa de educatie, etc? Ma refer doar din punct de vedere al politici externe a rusiei, nu cultural sau altceva. ...? (mai mult)
Vreau sa învăț multe despre cum sa îmi îmbunătățesc creierul și funcționalitatea lui.Sa devin un neurohacker sau biohacker așa se numesc mai nou cei ce vor să își îmbunătățească creierul...? (mai mult)
Daca lumina nu are masa, de ce este afectata de găurile negre?
Este adevărat că dacă ții un câine de rasă în legat langă cușcă va turba? sau dacă am cumparat un caine de rasă de la cineva si îl țin legat se va învăța și nu va mai fii speriat și ...? (mai mult)
Ce credeți, lumea extratereştrilor e mai bună decât lumea noastră?
Domnul Presură a vorbit într- un podcast de- al lui despre calculatorul cuantic, că există și că ar fi abia începutul lumii cuantice. Însă pe vinalul videoclipului, a susținut că or să existe...? (mai mult)
Am o problema ce tine de socilogie sau psihologie. Particip voluntar la cateva anturaje (specific de la inceput ca toata lumea este majora si independenta pe toate planurile). Este vorba in special despre...? (mai mult)
Te simți vreodată ca un prizonier în această viață?
Credeți că dacă viața fără un sens, scop divin este trista?
Salut, am auzit niste anumite chestii care au legătură cu Istoria, si aceea datarea, de exemplu, unor resturi arheologice (oseminte, etc.). Am auzit ca se foloseste asa- numitul "Carbon- 14". Dar...? (mai mult)
Filosofii ionieni considerau că întreaga materie ar fi vie. De asta s- au numit hilozoiști. Spinoza a fost de părere că orice lucru sau ființă particulară este o modificare a substanței infinite,...? (mai mult)
"There is within us a moral instinct which forbids us to rejoice at the death of even an enemy." (Henryk Sienkiewicz, Fără ideal) Ce părere aveți? Și credeți că întâmplarea aceea recentă din...? (mai mult)
Ce credeti despre "Ciocnirea civilizatiilor" de Samuel Phillips Huntington? "Huntington crede în schimb că în timp ce epoca ideologiilor a apus, lumea s- a întors la o stare normală caracterizată...? (mai mult)
"sie wirdt mit dem Greis nicht begraben; denn beschließt er im Grabe den müden Lauf noch am Grabe pflantzt er - die Hoffnung auf." "ea nu va fi cu bătrânul îngropată; deși- și închepe în...? (mai mult)
Salut, eram curios, acum am întrat la inginerie aerospatiala la upb pe engleza si am observat ca oferă doar una din specializari, iar acum doresc sa ma transfer pe romana și nu știu cum se face și...? (mai mult)
Hei, TPU, tot analizând și analizând dragostea asta, am ajuns la o concluzie personală, că e posibil ca să poți atinge Nirvana în viața asta doar cunoscând o singură formă de dragoste, ...? (mai mult)
De ce în fizica, chimie dar mai ales biologie s- au păstrat multe din greaca veche cum ar fi denumiri și se lucrează cu alfabetul grecesc dacă au existat civilizații cu cultura mult mai vechi decât...? (mai mult)
Buna seara am o problema, am dorit să- mi umflu buzele cu o cana mica pentru alcool, după ce am așteptat 10 min am scos și mi sa înnegrit împrejuri buzei mai anume la buza de jos, Nu ma doare...? (mai mult)
"Oamenii mari vorbesc despre idei, oamenii medii vorbesc despre lucruri și oamenii mărunți vorbesc despre alți oameni." Să înțeleg că oamenii medii vorbesc despre istorie? Iar biografiile sunt...? (mai mult)
Clar ca astazi suntem 8.000.000.000 de oameni. Dar in trecut stim ca populatia era mai mica. Si cu cat ne intoarcem mai mult in trecut populatia era si mai mica. Deci cati oameni eram candva?...? (mai mult)
Am trecut clasa a8a si dupa trebuie sa intru la liceu. Nu ma descurc foarte bine la scoala, dar am cautat licee si profile si am ajuns sa aleg Liceu Tehnic profil Stiinte Sociale. Este greu? Orele sunt...? (mai mult)
Salutare, 2 intrebari despre Greci: 1) Este adevarat, ca grecii a inventat primii ideea de shaorma? 2) Ascult melodii grecesti de mult timp, si observ ca au ceva autentic si diferit, inclusiv...? (mai mult)
Incerc sa inteleg cum functioneaza curentul dar nu inteleg, am vazut un video https://www.youtube.com/watch?v=OGa_b26eK2c am inteles ca e un circuit deschis, dar de ce trebuie sa fie doua fire la un ...? (mai mult)
Fizica - în special cea cuantică - a devenit un instrument al biologiei, în sensul că studiază și încearcă să explice procesele biologice. La ce concluzie s- a ajuns până în prezent? Procesele...? (mai mult)
Salut! Uneori ma gandesc la treaba asta cu paranormalul, daca o fi real sau nu. As vrea sa incerc tabla ouija. Voi ati incercat vreodata ceva de genul asta?
Romanii au Adn slavic?
Nicolas Gómez Dávila, un intelectual columbian din secolul trecut și autor de aforisme, scria la un moment dat: "Los absolutismos monárquicos disponían con menos ligereza de la suerte de un individuo...? (mai mult)
"Despre obiceiurile pe care le au geții, care își spun nemuritori, am vorbit. La trausi găsim aceleași datini ca și la restul tracilor – înafara celor legate de naștere și moarte, când ei...? (mai mult)
Daca unii zic că nu există extratereștrii, cum de există sute și poate chiar mii de semne, chestii ciudate pe cer pe care nimeni nu le poate explica? Ar inventa cineva așa ceva?
În iulie 1656, Spinoza era excomunicat la Amsterdam – orașul cel mai tolerant - din comunitatea evreilor sefarzi. Avea 24 de ani. Practic, el devenea de acum un neevreu. Edictul era ireversibil....? (mai mult)
Este adevărat că, cu cât înaintezi în vârstă, orele și zilele par să treacă mai repede?
Voi credeți că Dumnezeu, credința în general, e doar un "placebo"?
Voi credeți că într- o relație, una din marile calități ale unei femei este să știe când să tacă? Și nu cu sensul de a nu avea dreptul la replică sau ceva de genul, ci cu sensul de a nu ...? (mai mult)
Filosofia este disciplina care studiază concepțiile filosofice. Ce regulă încalcă?
Spinoza a fost (și este) apreciat și elogiat de intelectuali de marcă. Se spune că Goethe a purtat cartea lui "Etica" în buzunar mai bine de un an și că citea din ea din când în când, oferindu-...? (mai mult)
Daca vine un cataclism si raman din 8 mld. doar 2 ca la inceput, Adam si Eva cum pot ei repopula la loc planeta, pastrand diversitatea genetica? __ Dupa biblie din nimic au fost doi si din doi au aparut...? (mai mult)
L-a citit cineva de aici pe Pierre Hadot? Ce impresie v-a făcut?
Salut, am visat ca eram intr- un apartament și a venit un șarpe, m- am trezit cu mușcături și am încercat sa îl omor cu piciorul, dar el tot incerca sa ma muște. E un semn rau? Ce simbolizează...? (mai mult)
Care ar fi de fapt originile limbii latine? Exista cercetatori care sugereaza ca tot de aici din Balcani provine ca si limba greaca!
Se poate crea oxigen artificial? Ce fel de oxigen se folosesc in buncăre pentru a rezista oricărei apocalipse?
Teoria evoluției ne spune că cei mai bine adaptați supraviețuiesc – selecția naturală. Aproape toate popoarele și culturile descrise în Vechiul Testament – și nu sunt puține - au dispărut...? (mai mult)
Dacă un om de știință ar avea de gând să readucă la viață dinozauri și smilodoni (tigrii cu dinți sabie) ar trebui să ne îngrijorăm?
Am găsit această pagină de Facebook și aș vrea să vă întreb ce părere aveți despre cel ce scrie despre Adevăr. Este posibil ca el să știe ceva despre un "adevăr ultim" cum zice?...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Marius22222222222 întreabă:
Xena20 întreabă:
led10 întreabă:
octav005 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Up (Deasupra Tuturor)
Ai urmarit cu emotie povestea lui Carl si a lui Ellie? Ai prins drag de Russell, dar si de amicii sai, Dug si Kevin? Afla cat de bine ii cunosti!