Personale bolnave de tulburări pot conduce mașini sau sa profeseze în domenii mari care necesita o intelectualitate peste medie? Eu cred că sunt unii chiar mai capabili decât restul oamenilor dar...? (mai mult)
Printre hârtiile unui matematician a fost găsită autobiografia lui. Începea așa: "Eu am terminat facultatea la vârsta de 44 de ani. După un an, fiind un tânăr de 100 de ani, m- am însurat cu...? (mai mult)
Salutare lume, știu că pare o întrebare erotica dar mă întreb unde era sufletul meu înainte să mă nasc daca nu existam?
Buna seara lume, ce credeți despre viața anterioară? Eu cred că înainte să mor m- am născut undeva in jurul Portugaliei și m- am reincarnat in altă viață, ceea ce mă face să cred și îmi...? (mai mult)
De ce ar vedea o civilizație extraterestra omenirea ca pe egalii sai? Eu cred că o civilizație avansata cu o tehnologie superioara nu i- ar trata pe oameni ca pe egalii sai! Eu știu ca vi se pare ridica...? (mai mult)
Dar neutronii au propria lor antiparticulă?
Daca sa vrea sa ma sinucid si nu as avea absolut nici o emotie indiferent ce mi-ar spune oricine, ce mi-ar schimba vreodata decizia?
Cum ai reactiona daca din senin ai afla ca esti destinat sa ajungi in iad pentru cateva miliarde de ani, dar mai ai 50 de ani de trait? Ce ai face?
Citind despre filozofia chineză am dat de un filozof care afirmă că doar frica îmblânzește natura imorală umană? Ce părere aveți? Daca ar fi anarhie am fii toți imorali?
Daca este adevarat ca Imperiul Otoman nu ne- a cucerit, de ce avem foarte multe influente turcesti, inclusiv in alfabet multe cuvinte folosite zi de zi? Cine ma lamureste, ce s- a intamplat mai...? (mai mult)
Eu, ca de altfel oricare din voi, am fost adus pe lume fără consimțământul meu. Nu mi- a cerut nimeni părerea. Poate că eu nu voiam să vin; sau poate voiam. Oricum, era dreptul meu să decid...? (mai mult)
Cand o femeie se apropie de nastere, se poate amana sau grabi nasterea cu cateva ore? E riscant? Cum se face? Mersi
Care este de fapt cea mai veche limba? Cei mau mulți spun ca ar fi ebraica
Cum se explică faptul că toate numerele multiple lui 9 au suma cifrelor multiplă lui 9?
Buna ziua! Ce se înțelege prin mistica? Ce este mai exact și cum o pot folosi? Dacă faci multe meditații poți înțelege sau sunt lucruri diferite?
Nu credeti ca scopul nostru biologic e reproducerea? Cu cat ne apropiem mai mult de acest scop cu atat suntem mai rasplatiti si mai fericiti.
Celula vie, diviziunea celulară, reproducerea celulelor, metabolismul și sinteza (fără de care reproducerea n- ar fi posibilă), fenomenul eredității (transmiterea prin gene), fenomenul evoluției...? (mai mult)
Universul a fost mereu același? Adică după Revoluția Română din 1989, populația a început să între în contact cu știri/informații din alte țări? Pe înțeles ( nu se știa) Adică poate...? (mai mult)
Ma gandesc la un numar format din 10 cifre. Prima cifra reprezinta cati de 0 se afla in tot numarul. A doua cifra reprezinta cati de 1 se afla in tot numarul. Si asa mai departe. Ultima cifra reprezinta...? (mai mult)
Viața este irațională. Ești de acord?
Cred ca am stat aproximativ 8 ore sa rezolv problema asta. Dar intr- un final mi- a iesit. (zic eu ca bine) Intrebarea sunt in felul urmator. Avem un cub format din alte 27 de cuburi. (ca un cub Rubik) ...? (mai mult)
Exista un anumit tip de calendar in care toate zilele dintr- o luna (de la 01 pana la 31) se obtin folosind doua cuburi de lemn. Acestea pot fi aranjate oricum doresti. Intrebarea este, ce cifre trebuie...? (mai mult)
Despre ce discutau și ce făceau zi de zi sumerienii? Eu îmi imaginez ca înainte sa existe sa existe lucruri la filosofia, literatura, nu cunoșteau lumea, considerau ca sunt doar ei sau credeau...? (mai mult)
Câteva gânduri despre identitate: Mă gândeam la ce e de fapt Sinele, ce sunt eu însumi abstractizat până la esență și am realizat că este extrem de greu de ajuns la această "esență" (asta...? (mai mult)
Credeti ca sunt multi pro rusi in Romania? Daca da, de ce? Efectul propagandei, lipsa de educatie, etc? Ma refer doar din punct de vedere al politici externe a rusiei, nu cultural sau altceva. ...? (mai mult)
Vreau sa învăț multe despre cum sa îmi îmbunătățesc creierul și funcționalitatea lui.Sa devin un neurohacker sau biohacker așa se numesc mai nou cei ce vor să își îmbunătățească creierul...? (mai mult)
Daca lumina nu are masa, de ce este afectata de găurile negre?
Este adevărat că dacă ții un câine de rasă în legat langă cușcă va turba? sau dacă am cumparat un caine de rasă de la cineva si îl țin legat se va învăța și nu va mai fii speriat și ...? (mai mult)
Ce credeți, lumea extratereştrilor e mai bună decât lumea noastră?
Domnul Presură a vorbit într- un podcast de- al lui despre calculatorul cuantic, că există și că ar fi abia începutul lumii cuantice. Însă pe vinalul videoclipului, a susținut că or să existe...? (mai mult)
Am o problema ce tine de socilogie sau psihologie. Particip voluntar la cateva anturaje (specific de la inceput ca toata lumea este majora si independenta pe toate planurile). Este vorba in special despre...? (mai mult)
Te simți vreodată ca un prizonier în această viață?
Credeți că dacă viața fără un sens, scop divin este trista?
Salut, am auzit niste anumite chestii care au legătură cu Istoria, si aceea datarea, de exemplu, unor resturi arheologice (oseminte, etc.). Am auzit ca se foloseste asa- numitul "Carbon- 14". Dar...? (mai mult)
Filosofii ionieni considerau că întreaga materie ar fi vie. De asta s- au numit hilozoiști. Spinoza a fost de părere că orice lucru sau ființă particulară este o modificare a substanței infinite,...? (mai mult)
"There is within us a moral instinct which forbids us to rejoice at the death of even an enemy." (Henryk Sienkiewicz, Fără ideal) Ce părere aveți? Și credeți că întâmplarea aceea recentă din...? (mai mult)
Ce credeti despre "Ciocnirea civilizatiilor" de Samuel Phillips Huntington? "Huntington crede în schimb că în timp ce epoca ideologiilor a apus, lumea s- a întors la o stare normală caracterizată...? (mai mult)
"sie wirdt mit dem Greis nicht begraben; denn beschließt er im Grabe den müden Lauf noch am Grabe pflantzt er - die Hoffnung auf." "ea nu va fi cu bătrânul îngropată; deși- și închepe în...? (mai mult)
Salut, eram curios, acum am întrat la inginerie aerospatiala la upb pe engleza si am observat ca oferă doar una din specializari, iar acum doresc sa ma transfer pe romana și nu știu cum se face și...? (mai mult)
Hei, TPU, tot analizând și analizând dragostea asta, am ajuns la o concluzie personală, că e posibil ca să poți atinge Nirvana în viața asta doar cunoscând o singură formă de dragoste, ...? (mai mult)
De ce în fizica, chimie dar mai ales biologie s- au păstrat multe din greaca veche cum ar fi denumiri și se lucrează cu alfabetul grecesc dacă au existat civilizații cu cultura mult mai vechi decât...? (mai mult)
Buna seara am o problema, am dorit să- mi umflu buzele cu o cana mica pentru alcool, după ce am așteptat 10 min am scos și mi sa înnegrit împrejuri buzei mai anume la buza de jos, Nu ma doare...? (mai mult)
"Oamenii mari vorbesc despre idei, oamenii medii vorbesc despre lucruri și oamenii mărunți vorbesc despre alți oameni." Să înțeleg că oamenii medii vorbesc despre istorie? Iar biografiile sunt...? (mai mult)
Clar ca astazi suntem 8.000.000.000 de oameni. Dar in trecut stim ca populatia era mai mica. Si cu cat ne intoarcem mai mult in trecut populatia era si mai mica. Deci cati oameni eram candva?...? (mai mult)
Am trecut clasa a8a si dupa trebuie sa intru la liceu. Nu ma descurc foarte bine la scoala, dar am cautat licee si profile si am ajuns sa aleg Liceu Tehnic profil Stiinte Sociale. Este greu? Orele sunt...? (mai mult)
Salutare, 2 intrebari despre Greci: 1) Este adevarat, ca grecii a inventat primii ideea de shaorma? 2) Ascult melodii grecesti de mult timp, si observ ca au ceva autentic si diferit, inclusiv...? (mai mult)
Incerc sa inteleg cum functioneaza curentul dar nu inteleg, am vazut un video https://www.youtube.com/watch?v=OGa_b26eK2c am inteles ca e un circuit deschis, dar de ce trebuie sa fie doua fire la un ...? (mai mult)
Fizica - în special cea cuantică - a devenit un instrument al biologiei, în sensul că studiază și încearcă să explice procesele biologice. La ce concluzie s- a ajuns până în prezent? Procesele...? (mai mult)
Salut! Uneori ma gandesc la treaba asta cu paranormalul, daca o fi real sau nu. As vrea sa incerc tabla ouija. Voi ati incercat vreodata ceva de genul asta?
Romanii au Adn slavic?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
ZeulMuschilor întreabă:
Holy97 întreabă:
AndreeaMadalinaAna întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Justin Bieber
Tu cat de Belieber esti? Afla chiar acum!