Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 8 Februarie 2025 sunt:
Binele și răul conviețuiesc de minune, se pare. Îi găsești împreună în orice timp și în orice loc. Te duci într- o grădină de legume, ești încântat de bunătățile care sunt acolo: ...? (mai mult)
Hei TPU care e faza cu scheletele alea umanoide uriase? Am observat ca pe internet exista peste tot poze cu astfe de descoperiri de prin fiecare colt al lumii! chiar si in Romania cica s- ar fi descoperit...? (mai mult)
Aveam o discutie zilele astea cu bunicul meu, care are 75 de ani, el fiind un batranel muncitor (toata viata lui a muncit pe santier, iar la batranete cu ale agriculturii, ca la tara), nefiind prea instruit...? (mai mult)
Vreau sa va spun povestea mea :) am 14 ani si de cativa ani mi se intampla ceva. am de fiecare data niste prremonitii ca si cum sunt atentionata cam mi se intampla ceva. adica mai demult cand...? (mai mult)
Ce parere aveti despre implantul de cip uri in oameni? https://www.youtube.com/watch?v=7JPlTEnUO4E https://www.youtube.com/watch?v=nA7mA-h7Ebk https://www.youtube.com/watch?v=Tp4ZUJlz8rM
Salut. Tata a venit azi la mine si a zis ca daca rezolv chestia asta imi ia PS4. Ma puteti ajuta? Uitati aici: Intr- un loc sunt 10 saci. 9 saci contin aur veritabil, iar unul contine... ceva...? (mai mult)
Poate cineva sa- mi dea un raspuns la urmatoarea fraza: ===Totul este durere iar durerea sunt eu.=====?( sa nu se faca legatura cu durerea cresterii)(de preferat un lumea care ne inconjoara si puterea ...? (mai mult)
Salut, am sa fiu direct eu de cand ma stiu am tot avut din cand in cand momente de "deja vu" dar cred ca nu e chiar asa simplu azi am intrat pe wikipedia sa vad mai exact ce reprezinta deja vu si din cate...? (mai mult)
Credeti ca universul poate fi alcatuit din mai multe stadii de materie? Adica intr-o zona se afla atomi iar in alta parte a universului alta particula cu alte propietati
Cum poti avea mai multa imaginatie \sau o ai pur si simplu funda
Ce conteaza cel mai mult in viata?
Cum s-a stabilit ca Universul are cca 13 miliarde de ani? Spuneti-mi transformarile si explicatiile cum s-au transformat distantele in ani si mai exact cum au putut calcula?
Cum s-a calculat viteza luminii sau cum i s-a atribuit acesteia valoarea de 300.000 km/s?
As vrea sa fac acest experiment pentru ora de fizica. http://www.trilulilu.ro/fizica- optica- chiar- trebuie- incercat? b, dar trebuie sa explic ce se intampla. Eu nu prea stiu pentru ca profesoara...? (mai mult)
Ce se intampla dupa moarte? Adica nu stiu se duce in rai/iad sau reincarnare sau nimic? Adica incerc sa imi imaginez ce ar fi dupa moarte si ma sperie tare gandul acesta ca o sa mor candva stiu ...? (mai mult)
Daca construiesc un telescop foarte mare, apoi mai construiesc o oglinda uriasa in spatiu, la o distanta de 10 ani lumina, si ma uit pe telescop, ma voi vedea pe mine cu 20 de ani mai tanar?
Am vazut o intrebare pe TPU..."Cate laturi are un cerc cu raza de 5cm?".Nu stiu cat de mare e prostia pe care o spun acum, sunt cam paralel cu matematica da' daca avem un cerc si sa zicem punctele A(5,...? (mai mult)
Hei TPU cum a aparut viata in univers?
Cum stabilim valoarea omului in societate? Care sunt criteriile si in ce se masoara valoarea omului? Avere? Imaginea pe care si- o face printre oameni? Succes? Renume? Caracter? Fiecare...? (mai mult)
In zilele astea ma intalnesc cu o persoana importanta care aparent vrea ceva de la mine si totusi nu am foarte mare incredere in ea. Mi- am propus sa fiu atent la gesturile ei, la expresii ...? (mai mult)
Opinii despre Teoria M? Cât de credibilă vi se pare și de ce?
Am citit undeva ca fara gravitatie flacara unei lumanari este albastra si rotunda..cum pot sa demonstrez acest lucru? ofer funda :3
Am nevoie de un experiment pe care as putea sa il fac in fata clasei. cum sa fac corpuri mici sa pluteasca intr- un camp magnetic indiferent de materia din care sunt alcatuite corpurile? va rog mult sa...? (mai mult)
Ce unitate de masura corespunde sentimentelor?
Am putea face ca un corp sa nu mai aiba gravitatie? Cum?
Salut,TPU! Este periculoasa dedublarea? Daca da, de ce? Si cei care a-ti mai patit cum a fost?
Imi puteti spune si mie ce s- a intamplat? Sa incep.M- am trezit intr- o dimineata si sigur nu era vis!(am patit de 2 ori)Asa, m- am trezit intr- o dimineata dar practic nu m- am trezit pentru...? (mai mult)
Imi puteti spune cum se cantareste oxigenul? Repede va rog!;)
Datarile pe baza de carbon (izotopi) sunt exacte? Am intrebat pe cineva in legatura cu varsta pamantului si mi s- a raspuns astfel: "1. Vârsta pamantului: Este o alta gogoritza, legata de radiometrie....? (mai mult)
Banii aduc fericirea?
E adevarata chestia cu bacteriile care vin doar in 5 secunde?
Cati dintre noi, folosim ca username, aici pe TPU, numele noastre reale? Si daca preferam alte nume, cum ne influenteaza acestea in viata reala si care sunt factorii ce ne determina sa le alegem? ...? (mai mult)
Ce sinonim al cuvantului "idol" din sintagma: "tu, idol scump", stiti?
Daca Luna se roteste in jurul Pamantului, de ce arata mereu aceeasi fata? Si ce sunt petele acelea care se vad noaptea pe suprafata ei?
Pentru ca miercuri am evaluare nationala la stiinte, puteti sa imi dati niste modele de teste de evaluare nationala la stiinte? model 2015 am vazut un model din 2014 cu un parc national cozia.In...? (mai mult)
E posibil sa existe si alte culori in afara de cele pe care le stim deja?
Cum pot afla din ce limba si tara imi vine numele de familie?
De ce Pământul și alte planete sunt rotunde și nu sunt pătrate sau în altă formă?
Daca este legal sa te plimbi dezbracat, de ce este ilegal sa faci sex in public?
Vreau si eu niste idei de proiecte pentru fizica. Gen oglinda, avionul, masina, aparatul de fotografiat etc. Dar nu proiecte practice, trebuie doar sa trag cateva foi la imprimanta si sa...? (mai mult)
Am nevoie de toate informațiile despre facultatea de Drept si Științe Sociale. Mă puteți ajuta?
Este posibila fecundarea dintre vaci si oameni? Si intreb asta pur si simplu din interesul biologie imi este interesant ce ar esi in cazul fecundarii? P.S. Sa nu credeti ca sunt zoofil.Dau funda
Cum se schimbă fața lumii! O generație vine, alta trece. Cam din o sută în o sută de ani, alți actori pe aceeași scenă. Unde sunt miliardele de oameni care au trait în urmă cu o sută de ani?...? (mai mult)
Este posibila fecundarea intre om si vaci?
Voi trece direct la subiect: Acum o ora, pe la 23:15 am vazut pe cer chestia asta: https://www.google.ro/search?q=red+ triangle+ on+ sky&client=opera&hs=dfo&biw=1024&bih=659&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=fdxoVZnWKMqhsAH6y4DoBw&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=red+...? (mai mult)
Ce părere aveți despre pedeapsa capitală? ( La noi nu prea se practică și e păcat, trebuie să curățim lumea... ) P.S : Pun această întrebare d.p.d.v etic și moral ( folosofic vorbind ...? (mai mult)
Incercati sa dati o definitie a timpului fara sa folositi nici un termen care sa se refere la timp!
Hi TPU! Deci as vrea sa întreb daca este vreo posibilitate dea comunica cu spirite...Adica pot sal simt ca stea lânga mine câte odata și chiar când joc jocuri video singur acasa pot sal simt că se...? (mai mult)
Hei. Imi puteti spune marile inventii ale lumii si inventatorii? URGENT Va rog mult.
Credeti ca acest "chi" chiar exista? Adica credeti despre corpul omenesc ca este doar un recipient pentru constiinta? Credeti ca sufletul vostru dupa moarte va pluti in neant, in lume pana la gasirea ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
MountainRiver întreabă:
Nesssyy4444 întreabă:
AresGns1 întreabă:
Effy35 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Geografia Romaniei
Iti place geografia? Hai sa vedem cat de bine cunosti Romania!