Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 8 Februarie 2025 sunt:
Ce legatura este intre divinitate,extraterestii, marile genii si conducatorii celor mai dezvoltate si puternice taru?
Care este tipul de fata care va place? Acea fata mai inteligenta care stie cum sa abordeze fiecare situatie, mai rationala care este cel mai greu de cucerit sau acea fata amuzanta, draguta, dar poate naiva...? (mai mult)
Care e faza cu charlie charlie challenge? E adevarat sau nu?
De ce simti durerea in vis? Exemplu: Am visat c- am fost strapuns intr- o incaierare in capul pieptului cu un pumnal/sabie si chiar am simtit o durere ingrozitoare. Scuzati categoria...dar mai am 2 intrebari...? (mai mult)
De ce a ales omul sa evolueze si sa observe doar lumina cu lungime de unda din spectrul vizibil 380 - 750 nm? De ce nu a evoluat sa vada un spectru mai larg? La fel si cu restul simturilor? De ce e ...? (mai mult)
Cum credeti ca unii oameni devin atei si majoritatea raman la "credinta"? Nu cred ca are vreo legatura cu inteligenta, chiar daca multi religiosi sunt inteligenti de dau in gropi, daca ii intrebi ce ...? (mai mult)
Dati exemplu de joc psihologic,cum sa intri in mintea cuiva, pshiologia inversa.
Daca realitatea este recreata de fapt in interiorul creierului si fiecare om are propriul lui model de realitate bazat pe sisteme de valori, credinte, dependente, placeri, scopuri etc....de ce nu sunt...? (mai mult)
Natura, Universul exista doar datorita capacitatii noastre de a constientiza. viermele percepe un alt Univers, albina un altul, animalele un altul iar omul un altul. Cu cat evolueaza specia..cu atat...? (mai mult)
Voi a carui filosofie sunteti adepti si de ce?
Ati realizat vreodata ca nu conteaza nimic din ceea ce exista, ca totul a venit de nicaieri si se indreapta spre nicaieri fara nici un motiv? Eu asta am inceput sa cred.Tot ce este in jurul meu ma plictiseste,...? (mai mult)
Cand eram mic imi placeau laserele de jucarie. Imi placea sa fac pisicile sa alerge dupa acea bulina rosie pe care, oricine a mai vazut un laser pana acum, o cunoaste. Intrebarea e: Care este viteza...? (mai mult)
Am o intrebare legata de fizica. Conform celei de a 3- a lege a lui Newton ce urca trebuie sa coboare. Sa zicem ca punem un frigider de podea si lipim unul de tavan. Pe cel de pe podea punem o tija lunga...? (mai mult)
Hei TPU Ak47 este o arma de asalt construita aproximativ acum vreo 80 de ani! Cum se face ca pana si in ziua de azi aceasta este cea mai buna arma de asalt? O.o In 80 de ani nu a creat nimeni o...? (mai mult)
Care e scopul unui om in viata asta de *****? Am mai cautat si alte raspunsuri pana acum dar nu am gasit nimic clar. Poate nici nu exista vreun scop dar atunci ce sens mai are...? (mai mult)
Ce este un câmp gravitațional uniform?
Mi s- a intamplat ceva extrem de ciudat. Stateam linistit prin casa cand deodata, aud un zgomot, ca si cum ceva sa spart. Am realizat ca o sticla din dulap in care ere ceva bautura spirtoasa s-...? (mai mult)
Cum e posibil ca dintr-o masa de celule care secreta niste substante chimice si transmit impulsuri electrice sa ia nastere gandurile?
Hei TPU de ce naiba zic toti ca peste aproximativ 40 de ani robotii vor fi mai avansati decat oameni? Un robot nu va putea sa aiba niciodata sentimente reale, nu va putea sa aiba imaginatie si multe...? (mai mult)
Imi puteti explica si mie semnificatia acestui citat: "Gasesti puteri noi in chiar slabiciunea ta... Soarta-ti lasa totdeauna cate o portita la vreme de cumpana
Funda. TPU am o problema este vorba de meditatii si nu meditatii la matematica ci meditatii yoga cum ar fi meditatia pentru curatarea aurei, inchiderea chakerelor etc. ceva pur si simplu ma...? (mai mult)
În diferite zone ale globului în ultimii ani s-au auzit pe câteva sute de kilometri pătrați anumite sunete ca acestea: https://www.youtube.com/watch?v=8xCuAdLZ9wo Ce credeți că sunt?
sper ca am ales categoria buna, este adevarat ca putem misca obiectele cu puterea mintii? Cum? Daca prin exercitiu, in ce consta?
Deci...Platon era impotriva democratiei si dupa parerea lui democratia duce la dictatura. La ce s-a referit?
Ai prefera sa vezi sfarsitul lumii sau inceputul acesteia?
Putem gauri spatiul?
Hei TPU Dupa ce am citit mai multe carti si articole am aflat ca marile puteri ale lumii au baze militare secrete subterane! zona 51 fiind pistol cu apa pe langa acestea :))) Insa ce ma intreb eu ...? (mai mult)
Hei TPU de ce nu sa descoperit inca cum a aparut viata in univers? credeti ca aceasta ar fi cea mai mare descoperire pe care ar putea omul sa o faca? Peste cat timp credeti ca vom afla raspunsul la...? (mai mult)
Hei TPU toata lumea spune ca probabilitatea ca alte mii de civilizatii extraterestre sa existe in univers este foarte mare deoarece exista miliarde de planete care sunt capabile sa gazduiasca viata! ...? (mai mult)
Salut,TPU! E adevarat ca fiecare persoana pe care o visezi ai vazut-o cel putin odata? Adica e imposibil sa visezi o persoana pe care nu ai vazut-o niciodata? Vreau argumente rationale. Ofer FUNDA!
Spuneti-mi care sunt cele mai importante formule la fizica pana pe clasa a 10. ofer funda
Iarasi o intrebare de `filozofat`... Credeti ca este important ca oamenii sa se gandeasca la cum sa devina oameni mai buni?
Ce parere aveti despre nihilism?
Credeti ca fiecare om are o anumita energie, ce o poate transmite si la oamenii din jurul lui inconstient? Poti fi constient de energia pe care o transmiti? Poti alege ce energie te poate afecta si...? (mai mult)
Imaginați- vă următorul scenariu: Un tip, pe masa de operație. Sub o anestezie locală i se desface țeasta astfel încât el rămâne conștient. Nervurile cortexului cerebral (materia cenușie) ...? (mai mult)
as vrea sa stiu ce este visul lucid si cum poate fi indus? Ce este sleep paralysis, care sunt cauzele acestuia si cum poate fi indu? Ce este decorporalizarea sau proiectia astrala, din ce ...? (mai mult)
De ce cand suntem dezamagiti emotional numai gandim rational si generalizam?
In general cand vorbim cu cineva strain cam despre ce anume mintim cel mai mult 1 locul unde se afla? 2 varsta? 3 greutatea si inaltimea? 4 chesti inatime? exista sinceritate sau pierdere de timp? ...? (mai mult)
Cartii despre comportamentul uman stiti gratis pe scribd?
Cum imi dau seama de numarul de oxidare al fierului in situatia : Fe2(SO4)3
Acum lucrez la ierbarul meu si as vrea sa stiu denumirea populara, stiintifica, familia si timpul infloririi la : narcisa galbena, narcisa alba, frunza de visin, zambila, liliac, ghiocel, trandafir,...? (mai mult)
Am de facut un proiect la biologie cu toate vertebratele. Proiectul consta in ceva material precum o piramida din polistiren cu ierarhia vertebratelor sau o scara din carton. Vreau sa fac ceva diferit...? (mai mult)
Ce parere aveti despre manipulare? Ce parere aveti despre hipnoza fara transa sau NLP (Neuro- linguistic programming)? Cat de mult cunoastem modul in care creierul nostru functioneaza supus anumitor informatii...? (mai mult)
Imi poate spune cineva din ce materiale sunt confectionati magnetii si cate ceva despre fiecare?
Imi dati si mie va rog detalii despre materialul din care sunt facuti magnetii? Cele mai bune si originale raspunsuri primesc funda :3
Ma poate ajuta cineva cu un link la un studiu legat de cati copii se lasa de scoala in Romania?
Salut ...am o intrebare ..CINE A FOST PRIMUL OUL SAU GAINA...
Are timpul un inceput?
Ce este timpul? Dar spatiul?
"Lumea nu va fi distrusă de cei ce fac rău, ci de aceia care doar îi privesc și refuza să intervină." Albert Einstein Este oare adevarat?...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
MountainRiver întreabă:
Nesssyy4444 întreabă:
AresGns1 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
101 si 102 Dalmatieni
Ai urmarit cu drag aventurile nazdravanilor cu pete si ale ticaloasei Cruella de Vil? Cat de multe stii despre filmele artistice? Dar despre animatia 101 Dalmatieni?