Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 8 Februarie 2025 sunt:
Daca indoim spatiul ca pe o coala de hartie si cu ajutorul unei gauri de vierme putem calatori in timp si spatiu mai repede? de exemplu din punctul A in punctul B, dar asa mai repede ca pe o scurtatura?...? (mai mult)
Exista extraterestrii? Asta e intrebarea, cum ar zice un american. Oare printre miliardele de constelatii, numai in ceea a noastra sa existe forma de viata asa cum o stiim noi sau viata care a aparut pe...? (mai mult)
Salutare. Gaura neagra (Ma refer la astronomie) chiar este o gaura? sau o sfera? Va rog explicati. Funda!
Ce-a vrut Enstein sa spuna prin aceasta formula E=mc2
Vreau si eu un site pentru chimie cu Săruri neutre cu clorură de magneziu și carbonat de cupru(Structură, metode de obținere, stare naturală, proprietați fizice si chimice, utilizări...? (mai mult)
Puteti argumenta in ce masura ordinea este compatibila cu libertatea?
Am sa incerc sa fiu cat mai scurt Inca din clasa a I- a am foarte timid motiv pentru care m- am integat foarte greu si am fost oarecum marginalizat de ceilalti copii din clasa. Acum sunt in clasa a X-...? (mai mult)
Cum va sfarsi universul? daca stiti mai multe teorii, enumerati! dau funda!
Cum se formeaza un magnet natural?
Ce anume ne identifică pe noi ca persoane, în orice timp și în orice loc? Cartea de identitate? Hmm, aia se mai poate și pierde. Aspectul fizic? Nici ăsta nu e concludent, având în vedere că...? (mai mult)
Cat de dezvoltat aveti simtul critic si cat de dezvoltat pe cel al admiratiei? De ce oamenilor, in general, le vine mai mult sa critice si sa conteste decat sa aprecieze si sa admire? Daca unul vine o ...? (mai mult)
Conform teoriei bine cunoscute,materia se poate transforma in energia? Insa, ce intelegem prin energie in acest sens?
Care credeti ca este abilitatea principala a celor care rezolva un cub Rubik in 5-10-15 secunde, unii chiar fara sa se uite s.a.m.d?
Hei! Care sunt cele mai interesante/periculoase/iesite din comun ramuri ale medicinei?
"Libertatea inseamna raspundere, nu inseamna a fi liber de raspundere? " Explicati ce intelegeti.
Cum se face ca din toate radiatiile electomagnetice, ochiul uman s-a adaptat sa perceapa doar radiatiile luminoase si nu altele?
Intr- un grup de 10 persoane, se stie despre membrii sai ca, fie mint fie spun adevarul (o persoana care minte nu poate spune adevarul, iar o persoana care spune adevarul nu poate minti ). Fiecare rosteste...? (mai mult)
Ce parere aveti despre acest video scurt de 6 minute? Are un mesaj benevolent si motivational catre dreptate si catre mai bine sau tot in scop manipulativ este facut? Rog sa urmariti si sa ascultati cu...? (mai mult)
Din cate am citit si am studiat despre creierul uman am invatat ca fantomele si chestiile paranormale sunt doar datorite imaginatiei noastre dar intrebarea mea este :De ce unii vorbesc si isi imaginează...? (mai mult)
De ce se spune ca oamenii timizi sunt mai inteligenti? Iţi crește IQ- ul daca ti- e frica de ceva? Frica este rationala? Ce fel de inteligenta au oamenii timizi si la ce ii ajuta daca nu o pot exprima...? (mai mult)
Voi ce credeti exista lumi paralele?
Cum a fost posibil ca mediul sa determine un organism sa genereze noi caracteristi genetice?
Mai exact ce e inflatia universului? Isi mareste universul dimensiunea sau cum?
Daca te deplasezi cu viteza luminii timpul o sa stea pe loc?
VoI cum ați răspunde la întrebarea:cine a fost primul? Oul sau Găina? Funda!☺
In aceasta mini - vacanta am avut unele discutii cu un individ care, trebuie sa recuosc, m- a cam complexat la un moment dat. Simtindu- se "incoltit" pe anumite teme, m- a provocat sa- mi spun parerea...? (mai mult)
Ce este libertatea? Cand te poti considera un om liber?
Care este diferență intre densitatea reala, aparenta si in vrac. Ms anticipat.
Am o problema de matematica clasa a 7- a va rog ajutor dau funda celui care mi- o face Fie AB un diamentru intru- un cerc de centru 0 su raza R=27cm.Prin B se contruieste o tangenta la cerc si pri A 0...? (mai mult)
Femeia...Cu cât este mai cerebrală, cu atât este mai puțin atractivă? Sunt aceste doua calități în relația asta? Când una crește, cealaltă scade?
SEMIdoctul, dupa mine, este acea persoana care are un bagaj de cunostinte ( ori sintetizat din mai multe domenii, o oarecare cultura, ori foarte bine dezvoltat intr- o directie anume dar deloc bun in altele)...? (mai mult)
Am o problema de multe ori degetele de la maini si picioare sunt foarte reci si ma dor...si noaptea cand ma pun in pat trebuie. sa am ceva sursa de caldura altfel nu mi se ingalzsc degetele. ...? (mai mult)
Hei! Gasesc si eu vreun atlas care sa contina toata flora din Romania? Am cautat o grama si gasesc doar cu flora medicinala. Multumesc!
Ce plante si animale endemice cunoasteti?
In ce tip major de habitat natural traieste omul?
Am o nelămurire, în legătură cu ceva straniu Am visat azi noapte, de fapt nu am visat ca a fost mai mult un coșmar. Eram într- o noapte la școală și în timpul pauzei a aterizat...? (mai mult)
Pe ce ai da anii tai?
V- ati gandit vreodata sa lasati totul in urma si sa plecati, sa renuntati la familie, bunuri personale, studii si sa plecati departe unde nu va cunoaste nimeni, sa va creati o noua viata. Sa deveniti...? (mai mult)
In filmul 7 pounds will smith a ales sa- si doneze inima, nefiind pe moarte, dar stiu ca nu a anuntat ca vrea sa- si salveze iubita, deci a fost ca un fel de sinucidere. In viata reala este legal acest...? (mai mult)
Stiti ca si filosofia este tot o stiinta? In acest caz cum explicati titlul "Stiinta si Filosofie"? Sper ca intrebarea mea sa nu fie stearsa, ea neincalcand in niciun fel regulamentul.
Ce părere aveţi despre sinuciderea asistată?
Cum se realizeaza mumificarea?
Nu- mi stergeti intrebarea, e foarte serioasa, o pun si aici, ca de nu erau filosofii valorosi de aici, categoria S/F nu mai ajungea. (asta ca sa citez dintr- o minte mirobolanta feminista de aici) ...? (mai mult)
Ce a fost prima data oul sau gaina
Iata o filozofie de comportament in viata, care mi s- a parut foarte interesanta. Din acest motiv, il supun atentiei voastre. PRINCIPIUL 90/10 Autor: Stephen CoveyCel care a descoperit principul...? (mai mult)
Cum egiptenii au reusit sa construiasca piramide mari in doar 20 ani, cu doar o unealta si o piatra? inainte nu era tehnologie, de exemplu piramida lui Keops, sa construit cu doar o unealta si piatra! ...? (mai mult)
Cine imi poate trimite o poza cu rezolvarea la problema urmatoare?: Lungimea unui tunel este de 887m.La intrare in tunel un automobil claxoneaza.Stiind ca automobilul se deplaseaza cu o viteza medie ...? (mai mult)
Dragilor va rog ajutatima e foarte urgent. Am nevoie sa aplic tehnica 6 de ce la biologie clasa a 8 tema increngatura cordate clasa păsări Funda promit dar nu uitați ca nevoie in aceasta seara va...? (mai mult)
Care limba considerati ca este mai apropiata de romana: franceza sau spaniola?
Frigul exista? Intunericul exista?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
MountainRiver întreabă:
Nesssyy4444 întreabă:
AresGns1 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Connect-R
Si pe tine te-a cucerit Connect-R inca de la melodia Daca dragostea dispare? Hai sa vedem cat de bine il cunosti pe artist chiar acum!