Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 8 Februarie 2025 sunt:
Hei. Cine îmi poate explica echilibrul chimic la nivel de cls a 9a? :)
Nici nu stiu daca am ales topic- ul corect, AJUTOR! Am un proces numit "lsass.exe" pe care atunci cand il opresc ( singurele momente cand imi merge bine pc- ul ) o sa mai am un minut pana se da restart...? (mai mult)
Informatii despre filimica?
Am mai pus azi intrebari si am constatat urmatoarele: 1. oamenii, fie genii, fie prosti, sunt la fel de importanti pentru societate 2. Inteligenta nu aduce dupa sine bunul simt, ci chiar din contra,...? (mai mult)
Ce credeti? Oamenii mai inteligenti sunt mai civilizati? Cu alte cuvinte, inteligenta este direct proportionala cu bunul simt?
Sunteti pro sau contra eliminarii cainilor fara stapan? Preferati sa avem cel mai mare adapost de caini? "În 2001 Piteștiul a intrat în Guinness World Records cu cel mai mare adăpost pentru câinii...? (mai mult)
Sunteti pro sau contra pedepsei cu moartea? Argumentati. De ce?
Care sunt oamenii mai importanti pentru societate? Cei foarte prosti, sau elitele?
Ce parere aveti de acest video? https://www.google.ro/search?q=ralph+ smart+ 4+ minutes+ that+ will+ change+ your+ life&oq=ralph+ smart+ 4+ minutes+ that+ will+ change+ your+ life&aqs=chrome..69i57.15328j0j4&client=ms-...? (mai mult)
Cre credeti ca a fost cel mai mare geniu Nikola Tesla sau Albert Enstein?
Se cunosc notele la test dint.o clasa cu n elevi, precizati media clasei, cati elevi au promovat testul si cati nu au promovat, media elevilor promovati. e pentru informatica
Desi s- ar incadra si in categoria "Religie" aleg sa aflu ceva mai intai de aici :cate ceva Ce stiti despre al 3lea ochi? Citate, paragrafe esentiale ce ofera detalii nu despre "alcatuire" si care...? (mai mult)
De ce considerați că este important să știți cum a apărut universul? Cu ce vă ajută?
Salut TPU,am si eu o intrebare, de ce un magnet are 2 poli?
Exista viata dupa moarte oare? Uneori stau si ma intreb de ce ma zbat sa intru la o facultate, sa am un viitor cand stiu ca totul se va termina brusc sau lent (daca o sa fac cancer de exemplu). De ...? (mai mult)
De ce mi se pare ca drumul pana la succes este lung si palpitant, dar sfarsitul drumului nu este niciodata la nivelul asteptarilor? Parca mereu totul pare prea putin.
Viata omului este, in esenta, o serie de decizii pe care el trebuie sa le ia, fara a putea sti cu certitudine care alegeri sunt corecte. Vedeti si aici pe site, cate intrebari se pun de felul "Ce parere...? (mai mult)
In Efectul Cerenkov se inregistreaza o valoare a vitezei mai mare decat valoarea vitezei luminii in vid? Multumesc! Nu mi-ar strica cateva informatii in plus, daca sunteti amabili. :)
Ati auzit despre proiectie astrala/dedublare/decorporalizare? Daca da, ati incercat, a reusit cineva?
Http://imgur.com/vRvvWwL ce reprezinta simbolul?
Care este diferenta dintre o gandire bazata pe sentimente si una bazata pe ratiune? Ne pot impiedica sentimentele sa gandim rational si invers? Care este limita in care ratiunea nu mai are nici o valoare...? (mai mult)
Cum vedeti voi globalizarea? O situatie care va duce la ce? Vor mai exista culturi specifice, specificuri nationale?
Hei TPU Am observat ca pe internet gasesc informatii despre toate locatiile secrete din lume incepand de la seife si de pozite pana la baze militare si orase subterane :O Credeti ca exista vreo astfel...? (mai mult)
Ce parere aveti? https://www.youtube.com/watch?v=eRLJscAlk1M Dramatic mi se pare. Sau exagereaza?
Cum functioneza roata fantanii si telecabina?
Am si eu o nedumerire! Stiti "legenda" aia cand un om gaseste in telefonul prietenei sale o conversatie (pe whatsapp) foarte macabra si ciudata? Cu o fata pe nume annie96 si un baiat. Am ...? (mai mult)
Bun, sunt clasa 11a si m.am hotarat ca vreau sa aplic la Facultatea de Filozofie la UBB, bun, deci m.am interesat, si am aflat ca trebuie sa dai o scrisoare de motivatie, am inteles ce se cere dar...? (mai mult)
Exista explicatie stiintifica de ce magarii au cruce pe spate?
Cum putem aprecia un lucru ca fiind bun sau rau daca nu il putem masura din acest punct de vedere? De exemplu, cum putem argumenta logic ca distrugerea este un lucru rau?
cine știe povestea cu Newton și mărul? Funda:-)
:D Am si eu nevoie pana diseara (cel tarziu) de o problema rezolvata de matematica aplicata (nu conteaza in ce domeniu). Ii multumesc anticipat celui care ma poate ajuta.; ) Si, da! Dau...? (mai mult)
Ce credeti despre reincarnare? Exista? Daca nu, vreau argumente. La fel si daca credeti ca da.
Care credeti ca este principalul scop al omului pe pamant? As dori raspunsuri care sa nu aiba legatura cu religia. Dau funda celui mai detaliat/elaborat raspuns.
Cei care il stiti pe boggerul Secretele lui Lovendal, puteti sa imi Dati si mie adresa lui de email? Dau funda
Hei TPU credeti ca exista secrete stiintifice si tehnologice? De exemplu teori legate de creerea universului si aparitia vietii tinute departe de ochii publicului larg!
Prima si prima data vreau sa zic ca nu am stiut la ce categorie sa pun întrebarea mea. In fine, vreau sa zic ca am avut 2 vise foarte ciudate si vreau un răspuns o explicație. In primul vis stiu ...? (mai mult)
Este un tcuc magic, in care un tip isi schimba tricoul de pe el, cu un altul foarte repede. Stie cineva cum se face sau unde pot gasi un tutorial?
Mă intreb de ce mereu avem o imagine in cap cand ne gandim la ceva nou si de fiecare data ne imaginăm ce- i mai rău.M- am săturat sa incep de la ultima treapta pentru că am realizat că asa se intamplă(cum...? (mai mult)
In matematica putem DOVEDI un lucru/o teorie/teorema. Insa, cand vorbim de existenta unui lucru se poate spune ca DOVEDIM sau doar aducem ARGUMENTE/EVIDENTE PRO sau CONTRA? Care e treaba cu DOVEDITUL ...? (mai mult)
Se pun deseori intrebari de genul "Cum vedeti viitorul?". Evident, e greu de dat un raspuns precis, viitorul fiind atat de imprevizibil. Tot ce putem face este sa lasam imaginatia sa lucreze. Eu, de...? (mai mult)
Stiti voi acele citate care par atat de usor de inteles dar de fapt nu intelegem mare branza, eh cred ca asta e unul pentru mine. Ce vrea sa spuna "in spatele unui barbat de succes sta o femeie...? (mai mult)
Acum cateva zile am incercat un "experiment" ciudat care a avut un rezultat si mai ciudat.Stand in pat m- am gandit sa incerc ceva.Acel ceva era sa- mi folosesc jumatate din concentrare sa- mi...? (mai mult)
Cum pot sa aflu unde am centrul de greutate? FUNDAA!
Neuronii se pot reface? Daca ei sunt odata morti exista vreo metoda prin care putem sa facem ca aceste pierderi sa se remedieze sau chiar sa crestem numarul neuronilor? Daca citesc si invat foarte mult,...? (mai mult)
Am o curiozitate imensa si as dori doar cei care se pricep ori sau informat citind diferite articole sa raspunda. Este posibil ca coeficientul de inteligenta sa scada? De exemplu: Sa spunem ca un...? (mai mult)
Secretul succesului sau a unei reusite de exceptie, se afla in spatele cooperarii sau a concurentei?
Imi poate spune cineva de la ce apare un țesut granular? :|
Hei TPU cred ca majoritatea dintre voi ati auzit ca se va incerca un transplant de cap in rusia parca in urmatoarele saptamani sau nu stiu exact... Vreau sa va intreb ce parere aveti despre aceasta...? (mai mult)
Tubul capilar al unui termometru cu mercur este mai subtire decat al unui termometru cu alcool. De ce?
De ce nu trebuie sa renunti la viata? De ce trebuie sa nu ai incredere in nimeni? Cine imi poate raspunde la intrebarile astea pe placul meu, evident, ii dau funda. Sper ca am pus categoria...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
MountainRiver întreabă:
Nesssyy4444 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Hip Hop Romanesc
In casti iti canta zilnic hip hop romanesc? Atunci fii sigur ca esti pregatit pentru testul propus de noi.