Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 16 Ianuarie 2025 sunt:
Vă faceți uneori timp să ascultați marile tăceri? Ce ziceți de frumusețea fulgilor de zăpadă? sau a florilor? a lichenilor? - piese de o uimitoare broderie fină! Sau, ce ziceți de "organigrama"...? (mai mult)
Salut! Ce semnifica când îmi visez tatal mort, ca și cum el în vis apare ca el trăiește și parca e fericit dar îmi apare ca el trăiește și pare asa de real... ce semnificație are asta?
Bună ziua. Cum mai pot intitula termenul de "Cultură"? Am nevoie la un referat
Electronul se învârte pe orbita lui de sute de milioane de ori în fiecare a suta mia parte dintr- o secundă, așa încât această mișcare continuă să ne ofere nouă obiecte solide. Cum vă explicați?...? (mai mult)
Dragilor, am văzut că se încearcă tot mai mult după descifrarea ADN- ului a ADN- ului mutant și a diferitelor combinări ADN uman cu ADN animal. :) Au încercat chiar să transforme animăluțele...? (mai mult)
Ce cladiri se vor prabusi la cutremur? Cum aflam care au risc seismic? Mi se pare ireal, cum de nimeni nu vorbeste despre subiectul asta, pentru a informa oamenii, sa evite o moarte urata.
Salut TPU! Am auzit că oamenii de știință vor să readucă unele animale dispărute la viață.Îmi poate spune cineva prin ce metode vor să facă acest lucru?
Salut TPU! Îmi poate spune cineva când vor aduce oamenii de știință pasărea Dodo la viață?
De ce ne plac apusurile de soare? Există vreo explicație științifică? https://youtu.be/WKbqunENgmU
Buna ziua, de ce saptamana are 7 zile si nu are 6 zile sau 8 zile, imi explica si mie cineva va rog frumos?
Salut, care este explicatia ca, in poze ies mai urat decat fața de cum arat in oglinda? In poze ies cu fața deformata, fie nasul mai mare sau fața sau barbia mai lunga. ( poze cu aparat bun, ...? (mai mult)
Cu cati metri pe secunda ar cadea în gol o piatra de 20kg?
"Dar daca dragoste nu e/Nimic nu e..." Asta este dragoste sau nebunie? Adica, chiar nu te duce capul sa faci nimic daca nu te giugiulesti cu respectivul?
Cum ar trebui o democrație să reacționeze la un partid cu vederi deschis nedemocratice? Democrație e un cuvânt format prin alipirea a două cuvinte grecești, "demos", adică popor, și "kratos"...? (mai mult)
"Dragostea este un tiran care nu cruță pe nimeni" - Vă sună cunoscut? Știu că nu prea e bine să generalizăm, dar în acest caz chiar putem generaliza: nu cruță pe nimeni! Ați fost cruțat ...? (mai mult)
Bună, ce cărți îmi puteți recomanda care să cuprindă toată materia pentru bac-ul la istorie? Am nevoie de carti conform programei pentru bac 2023
Care este diferenta dintre gandire logica si gandire analitica?
Puterea politică democratică este separată în trei (executivă, legislativă și judecătorească), dar totuși susține suveranitatea poporului (ce- a de- a patra putere). Prin birocrație sau ...? (mai mult)
Am o întrebare pentru cei care susțin democrația: Credeți că democrația ar trebui instaurată într- o țară chiar și împotriva voinței poporului acelei țări? Dacă majoritatea țării se ...? (mai mult)
1.De ce bărbatul este mai arogant decât femeia? 2.De ce mereu bărbatul este mai sigur pe el decât femeia? 3.De ce bărbatul este mai puternic decât o femeie? (Puternic în toate aspectele, ...? (mai mult)
Ce credeti despre clipurile astea cu Fenomene paranormale? O fi trucat? https://www.youtube.com/results?search_query=FENOMENE+PARANORMALE
De ce oamenii au devenit așa de inumani? De ce nu mai exista empatie,compasiune față de proprii semeni numai ura și dușmănie,dispreț, aere de superioritate? Încotro ne îndreptăm?
1) Din ce regiune am preluat noi romanii, stilul muzical lautaresc dar si manelele? 2) Este adevarat ca primii care au initiat stilul acesta muzical, a fost Egiptul?
Ce părere aveți de prof.dr. Dumitru Constantin Dulcan și cărțile sale? Mie mi se par destul de interesante cărțile lui. Voua ce impresie va face omul acesta de știință și cărțile lui?
De ce multi indivizi care ajung in pozitii de putere isi schimba personalitatea in sens negativ? Sindromul hybris sau hubris se refara la persoanele care manifeste o schimbare de semnificativa personalitate,...? (mai mult)
Două întrebări: 1. De ce unii au în viață lucruri bune fără să miște un deget pentru ele, au drumul lin și succes în societate, admirație din partea sexului opus, pe când alții trebuie...? (mai mult)
Și pentru că tot planează misterul asupra mea și TPU- așii au teoria cum că eu aș fi Rosa, zic să mai vin cu o întrebare pe stilul Rosei, dar evident a mea în final. 1. De ce un bărbat...? (mai mult)
Ce cursuri se fac la Observatoarele Astronomice pentru adulți? Sau se fac și pentru cei peste 18 ani? Sau unde pot face de astrologie?
Milan Kundera are un...să- i zicem aforism: "Prostia este atunci când ai un răspuns la orice; înțelepciunea este atunci când ai o întrebare la orice". Cum comentați? Sunt și aici pe site useri...? (mai mult)
Ce credeti? Exista extraterestri? Sunt persoane in lume care au vazut OZN pe cer
"Nu există oameni buni, ci oameni mai puțin răi". În ce proporție sunteți de acord cu citatul?
Salut, am o curiozitate, am cautat si am gasit ca basarab I ar fi intemeietorul tarii romanesti, mai precis am cautat istoria romaniei si mi- ai aparut toti oameni care au condus de la basarab pana ...? (mai mult)
An nevoie de mare ajutor, stie cineva cum se obtine titanul? Nu gasesc nicaieri, orice informatie e folositoare Va rog mult ajutati-ma
Cum poate trăi o persoană o viață autentică? Ce mai exact înseamnă o viață autentic trăită?
Avantaje si dezavantaje intre barbati si femei din punct de vedere fiziologic si social
Conștiința „trăiește" de la sine, absolut independent. Ce este conștiința umană? Cel mai autoritar om de știință, profesor la Universitatea...? (mai mult)
În Europa, au trecut 78 de ani de la sfârșitul celui de- al doilea război mondial iar de atunci a fost numai pace( cu foarte mici excepții). Lucru datorat în parte creării și extinderii NATO și...? (mai mult)
Ce genii sau oameni cu iq foarte bun sunt azi in depresie sau anxietate? Sa verificam informatia daca in trecut Tesla sau Newton erau sau nu plecati cu sorcova.
De ce Israelul are cei mai multi dusmani? De ce se doreste distrugerea lor de catre tarile musulmane?
De ce la unii oameni, când arată cu ceva înspre fruntea lor (de exemplu, un deget sau un creion) simt în mijlocul frunții o senzație ciudată, nu neapărat ca o durere, ci mai mult ca o furnicătură,...? (mai mult)
Legendarul actor american Kirk Douglas ne spune: "Toți copiii sunt actori naturali, iar eu încă sunt copil. Dacă te maturizezi complet, nu poți fi niciodată actor". Chiar așa să fie? Sau a zis...? (mai mult)
Cum pot sa folosesc legea atracției din The Secret in folosul meu și să am și eu parte de putina sănătate și fericire în viața asta a mea?
Elon Musk intra in categoria celor mai inteligenti oameni gen Stephen Hawking, Einstein, Lawrence Kruass, Dawkins? Eu unul as zice nu.
Noi, oamenii, avem radacini?
Crezi ca poate fi sufletul unic/unitate; atribuit fiecarui "vas" om sau animal viu? Ce fel de "tonomat" poate genera suflete? Cand omul moare el se usureaza[demonstrat] cu cateva grame si nu este ...? (mai mult)
Ce spuneti daca o sa reusim sa lungim teleomerii o sa putem trai si 300- 500 ani? Pai si daca facem asta cumva o sa "rapim" sansa altora sa se nasca ca nu putem sa ne inmultim si sa traim cu totii la infinit?...? (mai mult)
Există în România un tip organizație în care se adună toți cei care se consideră filosofi care dezbat tot felul de idei filosofice?
Credeti ca NASA ascunde ceva de noi? Daca da, ce anume si cu ce scop? Eu unul sunt anti teorii ale conspiratiei.
Când spunem accelerație, ne gândim probabil la accelerația unui automobil; sau la cea gravitațională. Dar mai este una, pe care nu o putem ignora. Este accelerația cu care se produc schimbările...? (mai mult)
O definiție a speranței este : o așteptare favorabilă și plină de încredere. Ce definiție dați voi speranței?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
Mindfulness întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Misterul familiei Hunter
Ati urmarit aventurile copiilor familiei Hunter? Cat de multe stiti despre peripetiile prin care trec in casa lor plina de mistere?